Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ebalint

Nekem is.[#circling]

De vannak képek, meg a hieroglifák között ilyesmi :

印刷範囲は、X:130mm  Y:230mm Z:50mm 程度だった。

stb.

Csuhás

A google lefordítja magyarra ha kéred tőle..

Devecz Miklós

Csak vicceltem, perfekt kinai vagyok (google).

xmas75

Korábban néztem én is. Elvileg kisebb lehetne a fej, de egyenlőre valóságban maradt ugyanolyan nagy.
Az ötlet tetszik, mivel kis tömegeknél gyors felfűtés és lehűlés lehetne lehetséges.

Én ezeken az oldlakon néztem:
http://diy3dprinting.blogspot.hu/2015/03/making-induction-heated-extruder.html
http://3dprinting.com/3dprinters/fdm-extruder-hot-ends-with-inductive-heating/
http://builders.reprap.org/2009/05/induction-heating.html

wzc80zbf7

Nincs esetleg valakinek elfekvőben Ramps 1.4-ese amitől megválna? :)

NickE

Nekem van egy, amit a CL-260 nyomtatóhoz kaptam, nem használtam fel. Nem látok verziószámot rajta, de szerintem 1.4 -es lesz ez. Tesztelve nem volt.

Ilyen:
RAMPS1

RAMPS2

Stepstickem viszont nem sok van.

keri

Egy kis gányolási tapasztalatot osztanék meg, ami meglepően jól bevált, hátha másnak is segít.
Elromlott a pneumatika gyors csatlakozó a bowdenes nyomtatómon. Rendeltem, de sürgősen nyomtatni kellet.

A 4/2mm-es tefloncsövön ahol megfogta a csatlakozó volt egy bemaródás. Erre hajtottam egy acéldrótból (1mm-es rozsdamentes hegesztőhuzal) egy gyűrűt, kb 3mm belső átmérővel. Kúpos fogóval hajtottam, majd rátoltam a csőre, ahol bepattant a horonyba. Kicsit össze is nyomtam fogóval hogy ne essen le.
Rossz pneu.csatit átfúrtam 4-es fúróval, és ráfűztem a csőre. A házi készítésű zéger gyűrű pont beillik az aljába, nem tud kinyilni, és nem tud kicsúszni. Jóval erősebben fogja mint az eredeti.
Ja és arra figyeljetek hogy ha a másik végéről nem lehet rátolni a csatlakozót, akkor előbb tegyétek rá mint a zégert :D

Ahol nem volt ilyen bemaródás, ott kézzel dremel korrund vágótárcsával körbe köszörültem. Teflont elég nehezen viszi szóval nem kell félni hogy megszalad.

3vv2btrhv

sastas

40 dollárért kicsit drágának érzem....

wzc80zbf7

Főleg úgy hogy egy mikorkapcsolóval ez a probléma megoldható. Legalább filament átmérőt mérne. :)

0bn8uxmw

Béláim gondolkodjunk, hogyan lehetne érzékelni, hogy kifogy a filament. Tegyünk kapcsolót meg rugót két görgő közzé és ha kifogy a szál akkor kapcsol, vagy tegyünk optokaput mint amit Tibor is linkelt....nem rosssz....de gondolkodjunk tovább...mivan az extruderben fém? A száltovábbító görgő és annak csapágya...ha rakunk egy vezetéket a motor házára egy másikat szálvezető csapágyra és ha kifogy a szál akkor szépen a csapágy összezár a motor tengelyén található száltovábbító görgővel mivel a rugó úgy is nyomja... ez már kapcsoló nem? Annyi a probléma, hogy teljesen fém szerkezetnél ki kell szigetelni a csapágyat, de egy E3D titán extruder esetén ez simán járható (Ali-n megjelentek az olcsó másolatai).

sastas

Az optót jobbnak tartom azért, mert az nem tud elkoszolódni vagy elkopni(...). Meg ebbe van valami takarító szerkezet is, gondolom egy szivacs.

kaqkk007

Mi a helyzet akkor ha az orsó forgását érzékeled ? Az orsó tengelyére egy luggatott tárcsa ráfűzve egy optovilla és ha a kimenet "billeg" (van jel-nincs jel ) akkor van továbbítás ha nem, akkor áll az orsó és elfogyott -szakadt a filament .

wzc80zbf7

Szerintem túl van bonyolítva. Egy csiriviri köntöst kapott amit egyébként bárki kinyomtathat otthon is. Ezért én nem fizetnék. A mikrokapcsolós (ha olyat teszel aminek a végén egy kis görgő van) bőven elég. Néha azért nem árt karbantartani a gépet és akkor ki lehet takarítani. De nem tudom mitől koszolódna úgymond el.

kaqkk007

Az érzékelő elektronika is egyszerű lenne hozzá egy 555 ic monostabil kapcsolásban ,amíg indítgatja az optó kimenete addig meg van húzva egy relé amint megszűnik a jel mondjuk 2 másodperc után elenged a relé és szól a duda ...