Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Nagy Zoli

E mellett döntöttem végül: http://www.thingiverse.com/thing:1752766 , 50Eből kijön amit vennem kell hozzá, profil, motor, táp, csavarok vannak. Nagyon szép eredményeket értek el ezzel a géppel, ha Nekem fele olyat sikerül már jó lesz.

wzc80zbf7

Szomorúan hallom, én is azért nézegetem mert megjött a 2W-os lézerem, feldobnám a gépre legalább egy próba erejéig még nem lesz kész a másik. Valami más FW-vel sikerült életet lehelni a lézerbe?

wzc80zbf7

És legalább meglesz az építés élménye :) Bár tapasztalatból mondom hogy egyszerűnek látszó gép is lehet piszok bonyolult a végére. :) Én is azt hittem egyszerű az enyém :D

Nagy Zoli

Ez a gép nagyon hasonlít az általam készített lézergravírozóhoz, az 100% saját tervezés, ott elég sok építési tapasztalatot szereztem azért merek belevágni magam összerakni :) itt van róla egy régebbi kisvideo, azóta átalakult már teljesen csak a váz maradt olyan mint a videón. https://www.youtube.com/watch?v=E-_G23AivIY

vjanos

Igen, végül egy másik marlin származék lett.

wzc80zbf7

Megtudhatom hogy melyik? TTL-el hajtod a lézert vagy csak sima ON-OFF a lézered? De privátba ha tudsz pár dologban segíteni akkor megköszönném.

keri

Jó konstrukciónak néz ki.
Egyedül az asztal-csapágy kapcsolata tűnik kicsit gyengének, de azt később is át tudod alakítani.

keri

Érdekesnek valóban érdekes, de műszakilag semmi értelme.

Nagy Zoli

Igen azon lehet fogok is változtatni, illetve a műanyag alkatrészeket amelyiket csak lehet nyomtatás helyett POM-ból fogom CNCvel kimarni.

vjanos

Itt nagyrészt leírtam.
Ez csak lézerezőnek készült, nem 3D nyomtató.

wzc80zbf7

Köszi átolvasom :)

Rabb Ferenc

keri

Van CNC-d? AKkor miért nem Devecz Miklós féle full alu gépet csinálsz? Nem szórakoznék műanyag alkatrészekkel.

keri

Spitfire nekem is megvan.
Ez is érdekes játék, de repülés szempontjából az a gond ezekkel, hogy fajlagosan nehezek, ezért gyorsan kell repülniük hogy a levegőben maradjon.

3D nyomtatás persze vastagon használható a modellezésben, de repülőt célszerűbb úgy csinálni, hogy a tartókat, merevítőket karbonból, vagy fenyőlécből csinálni, és az illesztéseket, szárnyprofilokat nyomtatni, majd összerakni, a végén zsugorfóliával vagy japánpapírral burkolni, mert így jóval könnyebb lesz.

keri