Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Igen, de azért kellene figyelni a step jelet, hogy bekapcsolt extruder motor mellet amikor áll a nyomtató (felfűti magát éppen pl. az extruder nem mozog, de enable megvan neki) akkor se fusson hibára.

Találtam egy ilyet, az emeberünk is hasonló eredményre jutott:
Filament Movement Sensor for Marlin firmware.

A lényeg az lenne, hogy mivel minden Firmware ismeri szinte már a szál kifogyás kapcsoló használatát ezt használná az elektronika jelzésre de a többi részét magában oldaná meg.
A step és enable jelet vagy forrasztással levesszük a vezérlőről, vagy a FW-ben kitükrözzük 2 szabad lábra.

kaqkk007

Akkor ehezz már 2db 555 kell , így már egyszerűbb lenne ha egy pic (mondjuk 8 lábú smd) figyelné a két jelet a step-és a forgásszenzor jelét ha egyik vagy mindkettő 20s nél tovább áll akkor avatkozna be (itt bármilyen logikai kapcsolat programozható lenne)

keri

Nem e? Adjak egy marék hibás optót? Mikrokapcsoló ellenben még nem romlott el nálam.

keri

Mikrokapcsolót a nyomókar alá.

keri

nincs ez kicsit túlkomplikálva? A szál átmérő mérésnek több értelme lenne, mert azért szál kifutás nem gyakori probléma..szerintem.

wzc80zbf7

Itt egy házi, egyszerű megoldás a szálátmérő figyelésre.
Link

Frappánsan és ügyesen oldották meg. Alkatrészbe talán 2-3 ezer ft ha a tengerentúlról rendelünk hozzá alkatrészt. Ötletes.

keri

Foglalkoztam már a problémával.
Simán egy potit kell rátenni a nyomókarra, kalibrálni a feszültség értékhez a szál átmérőt, és ennyi.
Marlin kezeli ezt is :)
Thingin, meg vannak kész megoldások.

keri

Mondjuk azért nem csináltam meg, mert bebizonyosodott, hogy a manapság kapható, és általam használt szálak halál pontosak.
Az eltérések nem a szál vastagságában vannak, hanem a kínai tolómérőben legfeljebb [#hehe]

acrvum8z

Építők segítsége kellene!
2020-as ITEM profil kellene apósomnak, (valami asztalhoz).
Hol lehetne ezt beszerezni?
Előre is köszönöm a segítséget!
(privátba ha kérhetem)

5pichd7wf

Ha valakit érdekel itt akciósan kapható Herz filament
Link

Kelepeisz Lajos

0bn8uxmw

A szál átmérőt szerintem sincs értelme mérni, a mai szálak elég pontosak.

Viszont amit linkeltem megoldás:
Filament Movement Sensor for Marlin firmware.
működik szépen, egy Arduino UNO-ra felrakva, egy egér görgő rákötve és csodásan nézi a szálmozgást és ha baj van akkor a ramps-ra kötött lábon keresztül bedobja a szálcsere menüt és elkezd vadul sípolni, utána ha van ismét mozgás a szálon kinullázza magát és engedi folytatni a nyomtatást.

Egy kis ATTINY85 meg egy opto szenzor, tárcsát  nyomtatunk hozzá meg házat, és kb. 1000 forintból meg van oldva a kérdéskör.

000000000

4500 forintért postázzák is, szuperjó akció!

3vv2btrhv

ykt6caawj

Nem értem!
Az akciós HERZ-es PLA és ABS bruttó 5900Ft, a szállítás GLS-el bruttó 1549Ft, akkor mi az a 4500 forint?