Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Amúgy nem is olyan régen, még én is toroiddal csináltam minden ilyesmit.

ezsolt74

Nekem az Igus csapágyakkal javult a nyomtatás minősége, nem vettem észre hogy nehezen indulna.
Nem csavartad a rögzítő csavarokat túl(mert akkor deformálódik a csapágy,és tényleg le tud ragadni)szinte meg se szabad húzni a csavarokat, legjobb ha inkább beragasztod valami gyengébb ragasztóval.

KBalázs

Micsoda ötlet dupla-fejes nyomtatásra:
YT-Video.
Az épp pihenô fej nem csepeg mert felfut egy fémlemezre a fúvóka. Mondjuk a két X kocsi, saját X motorokkal is elég szokatlan megoldás.

pagabee

wzc80zbf7

Segítségeteket kérem. Már kezdek kifogyni az ötletekből. Ilyen problémával küzdök: Kép

Az az érdekes hogy a logó ilyen csak. Az alatta lévő rétegek szép zártak.

PET-G,235C, 1.00 Multiplier. Valakinek valami ötlet esetleg? :(

gg58bmmp2

Nekem is volt hasonló kicsi kiálló felületeknél.
Olyan, mint ha nem hűlne ki az anyag.
- a szeletelőben állítsd magasabbra a minimális nyomtatási időt.
b - terv nyomtass távolabb egy kis oszlopot.
Amíg jár a fej hűl a nyomat.

gg58bmmp2

Nekem is volt hasonló kicsi kiálló felületeknél.
Olyan, mint ha nem hűlne ki az anyag.
- a szeletelőben állítsd magasabbra a minimális nyomtatási időt.
b - terv nyomtass távolabb egy kis oszlopot.
Amíg jár a fej hűl a nyomat.

wzc80zbf7

Ezt a Simplify3D-ben merre találom ugyan meg? :(

vjanos

Cooling - Adjust printing speed.

Egyébként emellett még van két tippem:
- A klasszikus "Thin Wall" probléma:
A logó falainak vastagsága nem többszöröse a fúvókaméretednek, és a beállított 3 falat nem tudja megrajzolni. Ha csak egy fal lenne, közé kitöltés kerülne, jobb lenne a végeredmény
- A valóságban a kiextrudált falvastagságod kisebb, mint a beállított/ kalkulált.
Ha megnézed máshol is van, hogy elválnak a falak. Viszont a belső jól tapad a kitöltéshez - hiszen erre külön van beállítva valamennyi átfedés.

wzc80zbf7

Köszi a tippeket végignézem. Egyébként nekem is olyan érzésem van hogy a kiextrudált mennyiség nem egyezik meg a szélességgel amit a program számol hozzá. De vadi új fúvókával is ezt csinálja. Megmértem a filamentet digit tolómérővel több helyen, ennek az átlaga van beállítva a szeletelőbe is. Már nincs nagyon tippem mi okozhatja. Játszok azokkal a beállításokkal amit tanácsoltál hátha megoldja a problémát.

vjanos

A vadiúj fúvóka furata is lehet, csak névleges... ha van olyan vékony fúród, próbáld beletolni.

wzc80zbf7

Több fúvókával is megpróbáltam már mindegyikkel ez volt az eredmény. Rendeltem most fúrót a fúvókákhoz. De addig nyomtatnom kell. :) Kísérletezgetek egy kicsit.

keri

Fúvóka átmérő névlegestől való eltérése nem befolyásolja a kiextrudált mennyiséget.
Tehát ha te 0,4-et írsz be és esetleg 0,35 vagy 0,45 a fúvóka átmérő attól az még össze fog érni.

A szál átmérő már érdekesebb, de az a tapasztalatom hogy halál pontosak a gyári szálak. Kínai is, Herz-es is. Nem találtam eltérést. Olyat viszont láttam, hogy valaki rosszul használja a sublert :D különösen a digitális kijelzésű tud könnyen becsapni, mert a mechanikája nem olyan jó mint amilyen a kijelzés pontossága. Nyugodtan megadhatod, hogy 1,75mm a szál átmérő.

Harmadik ok a mennyiségi problémára, ha az extruder lépésszám/mm nincs jól beállítva. Én 1 méteres szakaszon ellenőriztem, hogy pontosan annyi legyen a valós továbbítás.
Illetve ha csúszik a fogaskerék, vagy gyenge a motor az is tud ilyet okozni.

keri

Olyat nem tudnak a szeletelők, hogy szükséges szélességű csíkot nyomnak? Mintha a Slic3r tudna ilyet.

Engem is bosszant ez a jelenség.

keri

Tolj egy tesztet, a kritikus résszel, és állítsad közben a flow-t