Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Nem biztos hogy ez rossz dolog, egy fűtőszál szerintem kevésbé érzékeny és direktebb megoldás mint egy félvezetős fűtés.

Kelepeisz Lajos

Esetleg ha valakinek van egy ilyen rossz patronja, nem herélné ki, csak a kíváncsiság kedvéért?

Devecz Miklós

Holnap felvágok egyet.

Kelepeisz Lajos

[#eljen][#integet2]

keri

Látatlanban megmondom hogy fűtőszálas.
Világos sárga izzást aligha bírna félvezető :)

szf

Én többször megtettem abba raktam Ds18B20-at.Hagyomànyos fütőbezét.Cekasz.

Devecz Miklós

Boncolás nélkül is megismerhető a belseje:

Ceramic Cartridge Heater

wzc80zbf7

Hát akkor ezek alapján úgy érzem hogy 24V-ról fogom járatni az új nyomtatóm. A motorok szeretik, a fűtőszál elviselni, de ha nem akkor úgy is van 10db a polcon. :) Az asztalfűtésem meg 220-as. Szóval sirály :D

wzc80zbf7

Ha 24V-ról szeretném járatni a gépet akkor elég lesz egy 10A-es táp hozzá?
5db 1.7A-es léptetőmotor, 1db fűtőpatron 12V 40W, meg a ventik meg a grafikus LCD?

KBalázs

Találtam egy oldalt (nem mondom hogy nagy felfedezés) ahol tesztelnek néhány nyomtatót, különbözô felépítésûeket, mármint Y-ba mozgató asztalost (LuzBot Mini, Afinia) meg persze XY-ba csak fejet mozgató (Witbox, CraftBot) fajtákat is, mármint ugyanazokat a formákat kinyomtatják velük.
Oldalra ugrás...
Ami meglepô, az asztalrángatósak sem véreznek el a vékony oszlop kinyomtatásán, tehát hiába logikusnak tûnik hogy a 150mm magas, talán 10mm "zártszelvény" kinyomtatásakor a teteje belenghet, mégis ugyanolyan pontos mint az alja (már amelyiknek, tehát nem az "asztalrángatáson" múlik).
[#nemtudom]

Kelepeisz Lajos

3vv2btrhv

Most pont ezzel küszködöm a Z18-asommal .Mármint az egyforma réteg mérettel , jó lenne ha az FDM technológiai is tudná használni , vagy ez lehetetlen ?

keri

A Slic3r is tud ilyet, csak ott kézzel kell megadni milyen magasságban milyen rétegvastagságot nyomtasson.

keri