Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Engem is érdekelne, hogy hogy működik ez a szerszám nyomtatás? Fröccsöntő szerszámhoz mintának, vaaaaagy?

Rabb Ferenc

Részleteznéd egy kicsit jobban ezt a nagyívű elképzelésedet?

Vasspisti

Saját tervezésű kompozit légcsavar gyártásához a sablonokat ki lehetne nyomtatni. Kész légcsavar másolása helyett, egy igazi szép CAD-CAM feladat lenne.

keri

engem is [#bee1]

Ki kell nyomtatni az alsó felső negatívot, karbont, meg hab magot bele, összesajtolod, másnap szétszeded, széleket sorjázod, egyensúlyozod esetleg lakkozod a végén, és ennyi.

Bár még mindig nem látom értelmét mert elég olcsók ezek a propellerek.

keri

Ahogy mondod.
Viszont a szerszámot egyszer kell rendesen megcsinálni, ezen felül nem olyan érzékeny a túl magas fordulatszámra, mintha közvetlenül propellert nyomtatna az ember.

keri

CAD-CAM probléma? inkább aerodinamika.
Ha tudod a képleteket én meg tudom rajzolni neked :)

irtyj443e

Ez szerintem ide való, bár nem a megfizethető kategória.
Mostanában kezdjük forgalmazni a Trumpf TruPrint 1000 -est:

keri

[#eljen] Na ezzel tudnánk akár fröccsöntő szerszámot is nyomtatni.

Lehet tudni nagyságrendileg mennyibe kerül egy ilyen?

irtyj443e

A gép kb. 250.000EUR.
Az alapanyag a rémálom.
500EUR körül van a por kilója, néhány mirkonos pontos szemcseméret, nagyon tiszta környezetben kell kezelni. Ultrahangos cuccal rázzák össze használat előtt.
Viszont van ALU, szénacél, nemesacél, titánium por.

keri

Ez így hobbira tényleg drága, de ha azt nézzük hogy szó szerint űrrakétát is lehet ezzel nyomtatni, jóval olcsóbban és jobb minőségben mint a hagyományos gyártástechnológiákkal, akkor azt mondom bőven megéri.

3vv2btrhv

Falk Gyuri kitteket hozott fel példaként mint konkurencia az előadásában ?

keri

Mekkora kamu cég ez.

Rendeltem én is anyagokat. Mindre azt írják hogy raktáron, erre már egy hónapja csak tologatják a szállítást, mert nincs fehér szál (a mai napig elérhetőnek írják)
Plusz megemelték az árát közben, a rendelésemben, miközben a honlapon változatlan az ára !!!!! [#boxer]

Írtam nekik hogy annyiért nem kell a fehér, küldjék a többit, és szégyelljék magukat [#hehe] ha továbbra is szórakoznak velem a hajukra is kenhetik...még jó hogy nem utaltam előre.

wzc80zbf7

Én rendeltem tőlük, meg is jöttek az anyagok. Most rendeltem megint, csütörtökre igérték hogy lesz készleten de még se híre se hanva.... :(

keri

fehéret is rendeltél? :) Az tuti nincs nekik :)

keri

Piros pont az ügyfél kezelésüknek.
Felhívtak telefonon, a megrendelt áron kapom, és szerdára már tuti biztos megjön a hiányzó fehér. [#vigyor]