Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Sys_m

Sziasztok, még mindig nyomtató fej dugulásom van esetenként. E3d v6-os fejnél, tefloncsöves kivitel, cső befeszítve, torok kipolírozva (Polírozás menete: https://www.youtube.com/watch?v=N60tm2eItUw).

Az első 10-20 percben minden ok, filamnet nem szorul a fejben, teflon és fém találkozása szoros, nincs alászivárgás. Egy idő után a teflon cső utáni 2mm átmérőjű torokban valami okból kifolyólag megakad a műanyag.
Tükrös a belseje, tehát nem a reve miatt. Ha az elakadást észre veszem és kézzel adagolom a szálat a motort kiiktatva, a szál kinyomja a torokban akadt anyagot és megy tovább a következő dugulásig. A toló motor ereje rendben van, recék tiszták. 1,5mm rectact-om van 228 fokos fejjel, PLA műanyaggal.
Lövésem sincs, hogy mi legyen a következő lépés...

Üdv.: Sys_m

Sys_m

wzc80zbf7

Adok egy jó tippet. Mert hogy elég sokat szenvedtem én is ugyanezzel. Filament olajozásod és szennylehúzód van? Mert ha nincs azzal kezd.

wt8g4i4

Egy ilyen szenny lehúzó hogy néz ki,hogy kell elképzelni, illetve az olajzása ?

Sys_m

Szia,  

miután a fejben menetes szárat cseréltem jött elő ez a probléma. előtte minden "meseszerű" volt. Az a tapasztalatom, hogy teflon mindenképp kell a hotendbe, csak azt a rész kell nagyon minimalizálni, ahol a rozsdamentes szár érintkezhet a műanyaggal.
Igen van porlehúzó szivacs, de száraz. Az ásványi olaj nem tudom, hogy mennyire befolyásolja a rétegek egymáshoz tapadását..., nem gyengíti a nyomatot?

wt8g4i4

Egy kis help kellene az írástudó tárasaságtól.

Áram alá akartuk helyezni a MKS Sbase V1,3 illetve a LCD12864 kijelzőt , itt bele futottunk olyanba hogy a vezérlő és az LCD negatív lába a csatlakozón nem ugyan ott van,hogy tudjuk összehangolni a kettőt ?

Nem szeretnénk semmit kisütni

Előre is köszönöm

keri

Vedd vissza 200 fokosra a fejet. Ennyi a baja, hogy visszamelegszik a heatbreak és beolvad, bedermed és elakad.
Meg rendes légszállítású venti kell a hűtőbordára ami folyamatosan megy. Kinaiak időnként nevetséges és hasztalan visítókat tesznek rá. Nekem 40-es venti van rajta.

Sys_m

Köszi Keri, kipróbálom.

Sys_m

Sys_m

Akkor a szilikon paszta is jó megoldás a jobb hőleadás eléréséhez, hogy jobb legyen a heatbreak.

Sys_m

wzc80zbf7

Én mezei étolajat használok. Egy pár csepp a szivacsra amin keresztül húzom a filamentet csak annyi legyen a szivacson hogy az apró por hozzátapadjon. Egyáltalán nem befolyásolja a tapadást. Én eddig nem tapasztaltam problémát miatta.

keri

Több rétegben ráhajtasz egy tiszta papírtörlőt a szálra, és összefogod binder csipesszel.
Sokkal többet nem érdemel ez a téma.

A szálon maradó por tényleg el tudja dugítani, mert a PLA akkor is kijön ha megégett.

Én nem szoktam olajozni.

wt8g4i4

köszi, most már tudom hogy hívják ezt a csipeszt.

Akkor e célt szolgált az is ahol magára a szálra egy szivacs hengert húztak az adagoló elé ,kérdéses hogy beválik e és nem szemetel a szivacs idővel.

keri

Az is teljesen jó.
Rendszeresen illik cserélni vagy tisztítani, mert ha nincs hermetikusan dobozolva a szálad, akkor elég gyorsan elkoszolódik a törlő. Nekem legalább is a pincében sűrűn kell cserélni.

Kelepeisz Lajos

Valakinek lenne valami tippje Lee 14976-os hozzászólására.
A képen látható két eszközt kellene csatlakoztatni, sajnos műszer hiányába csak a GND tüskéket tudtuk beazonosítani a kijelzőn és a vezérlőn pont az ellenkező oldalra esnek a GND tüskék, ha a csatlakozó kábel pöckét levágnánk és fordítva bedugnánk akkor kerülnének jó helyre a GND-k, de vajon a többi láb is így a helyére kerülne, mivel sajnos értelmezhető lábkiosztásokat nem találtunk mindkét oldalról így nem mertünk a gányolásba belefogni.[#nemtudom]