Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Egyéb ötlet híján kicseréltem azt a nyamvadt arduino megát, utána elkezdtek működni a dolgok. [#falbav]

Viszont marlinnal ez a fajta szükeárnyalat megadás bazi lassú: 1 másodperc alatt kb 5 pixelt lép, visszafogja az M106 :S

Viszont elkezdett működni az eredeti elképzelés, úgyhogy lekopogom, de megoldódni látszik a probléma :)

000000000

Igen a sebesség problémát én is tapasztaltam, ezért nem is erültettem ezt a módszert. (most szét is van kapva a lézerem) Majd, ha lesz alkalmam kipróbálom ramps-FD és Arduino DUE párossal is, abban többa craft.

000000000

A TMC2100 léptetőmotor vezérlő tesztjét határozatlan időre elnapolom. Nem tudok értékelhető módon nyomtatni vele. Valószínű a DUE a ludas, túl gyors neki, de most nincs sok időm játszani, hogy leteszteljem hol a bibi. Az áramerősséget föltekertem, már 0,7-0,8 A környékére. A motorok egy hosszabb nyomtatás alatt már melegednek is. (langyosak) Ugyanennél az áramerősségnél a Polounál még jég hidegek voltak, és annál jól működött a nyomtatás, a  TMC2100-nél viszon sajnos lépést veszít, vélhetően irányváltásnál.

wzc80zbf7

Valaki esetleg tud valami felületkezelési módszerről PETG-nél? ABS-nél az acetongőzt ismerem de PETG-re tudomásom szerint hatástalan.

Dakota25

Nem tud. A polietilén jól ellenáll az oldásnak.
Szúróláng....

wzc80zbf7

Erre gondoltam én is de félek tőle egy cseppet mert könnyen deformálódhat a modell tőle. :( Valami vegyszeres megoldást keresek egyenlőre.

ezsolt74

keri

csiszolópapír, homokszóró, festék
És ez nem vicc.
Két komponensű lakkal szokták fényezni.

keri

hmm..van valami hasonló trutyim. Poliészter gyantához adták edzőnek.

KBalázs

KBalázs

Régebben (min. 20 éve) a mûgyantás padlóburkoláshoz (iparban olajos szennyezés megfogására) ezzel hígították a kihordott gyantát (epoxy féleség). Azért ezzel, mert ez nem éghetô, így nem balesetveszélyes, egy közepes üzemben úgy 60 liternyit beoldottak, amikor párolgott, olyan volt a levegô mint a délibábos aszfalt.

keri

gondoltam, de hátha oldja [#vigyor]

Minden kezem ügyébe eső anyagot ki szoktam próbálni, de ez valahogy kimaradt. A gyanta már régen bedöglött, de a gyorsítója még megvan.

KBalázs

Ja, de az borzasztóan maró anyag, nagyon óvatosan csinálnám, mert a barázdákba ugye beleragadhat.

Dakota25

A kromofág fő alkotója volt, ha jól emlékszem. Ha akad valahol egy kis maradék békebeli, ki lehet próbálni, de tartok tőle, inkább roncsolni fogja, mint a kívánt módon oldani. De hátha...

vjanos

Neten benzolt meg klórbenzolt írnak a petre, de egyik sem tünik barátságosnak...