Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Vágasd lézerrel, vagy vízsugarassal.
Kérdezz meg több céget, mert van pár ami komoly lenyúlással dolgozik.

wt8g4i4

Fehér művek, Márkón
Márkó-Tech, Márkón
P-max
ezeket tudtam így hirtelen mondani

3vv2btrhv

Ez lett , az én értelmezésemben 42 fokig hibátlan .

ykt6caawj

Akkor az "Overhang angle" paramétert állítsd be pl. 40 fokra, hogy a nagyobb dőlésű felületek alá építsen támaszt a program!

vjanos

Egy kicsit konkrétabban... :)
Ha csak egy négyzet kell akkor a bronzker vagy az amari is levágja
Vagy kellenek bele furatok, zsebek meg mindenféle kackiák?

guliver83

Lehetséges, hogy csak én vagyok ennyire tudatlan na de mi is az?
Fotó rajz sokat segítene

guliver83

3d nyomtattónak az asztala lenne ?

Kicsa

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni : DRV8825 Step Stick : léptetőmotort szeretnék hajtani.
A betáp 12V , 24V áll rendelkezésre. A motor 2A/tekercs fázisáramú, névlegesen 2,8V feszültségű és 1,4 Ohm ellenállású tekercsekkel rendelkezik.
A vezérlőre kötve néhány másodperc alatt felforrósodik a chip,van hogy a hővédelem le is old. 12V és 24V esetében is ez a helyzet.
A vezérlőn lévő trimmerrel a fázisáramot levettem már 600 mA környékére (Vref=0,3 V),de így is szinte ugyan annyira melegszik.
Jelenleg nincs rajta hűtés,de nem tudom elképzelni,hogy van olyan borda,ami ezt hatékonyan hűtené.

Ti milyen paraméterű motorokat hajtotok ilyen vezérlővel?
Másnál is hasonlóan viselkednek ezek a stickek?

Köszönöm szépen!

ajpwg6jrn

Sziasztok.
Ramps 1.4 + Arduino Mega 2560 Marlin firmware-rel rendelkező nyomtatón hol lehet a hőmérséklet mérést kalibrálni?
Illetve a gép mozgásterületét definiálni? (X irányban a fejet neki tolja a falnak, Y irányban pedig még lenne kb. 5cm mozgástér, de nem megy ki addig.)

Jelenleg amikor az asztal 95°C-os, akkor 110-et mutat. (Szóval elég nagy a hiba)
Illetve a max hőmérsékleteket is szeretném fentebb tolni, azt merre keressem?
Előre is köszönöm a segítséget.

wzc80zbf7

Igen. Az van tervben. Remélem sikerül is megvalósítani. Semmi extra nincs benne. Egy 360x300mm-es téglalap. Mindössze 4 furattal. :)

wzc80zbf7

Valaki próbált már meg működő 3D nyomtatóra (RAMPS 1.4) felszerelni lézert? Megoldható egyszerre mindkettő vagy cserélgetni kellene a software-t a gépen?

vjanos

Szia Miki,

Nagyrészt a configuration.h fájlban kell turkálni.

A mozgástérhez ezeket keresd:
#define X_MAX_POS 230
#define Y_MAX_POS 230

A hőmérsékleti limitek ezek, de ez már közel van a termisztorok limitjéhez:
#define HEATER_0_MAXTEMP 275
#define BED_MAXTEMP 150

Az asztal termisztora az alulap és a fűtőlap között van, felfelé ugye van hőveszteség, akár jó is lehet az eredmény - ott ahol valóban mér.
De ezek az olcsó termisztorok sajna nem a pontosságukról  híresek...
Egyszerűen kalibrálni szerintem nem tudod, hacsak nem offszeteled el valami konstanssal az LCD-n megjelenő érték kiiratását :)

A termisztor tipusát egyébként ezekkel tudod változtatni:
#define TEMP_SENSOR_0 1
#define TEMP_SENSOR_BED 1
Előtte nézd meg a kommenteket.

Vagy 20 féle termisztor karakterisztikája fel van véve a thermistortables.h fájlba, ha van módod ezt így kimérni egy hiteles műszerrel, esetleg itt módosíthatod a pontokat.

ajpwg6jrn

Köszönöm.
Meg is van a hétvégi program. :)

vjanos

Én most épp ramps-os lézergravirozót törpölök.
Van olyan firmware ami támogatja a lézert, pl MarlinKimbra - bár speciel még lefordítani nem sikerült a beállításaimmal :S

Sokféle lézeres g-kódot lehet generálni, ha csak ki-be akarod kapcsolni a diódát, az megy a sima Marlinnal is, talán még a szürkeárnyalatos is egy servo pinen.

wzc80zbf7

Valahogy úgy gondoltam én is. Csak nem szeretném folyamatosan újra és újra égetni a Arduino-t hogy most Lézer vagy 3D nyomtató funkcióban megy. De egyenlőre nem találtam ilyen összepárosításról leírást. Esetleg ha valaki belefut belinkelheti. Addig kutatok.