Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Lényegtelen mit beszél. Végig csinálnak mindent lépésről lépésre, abból meg lehet tudni hogy kell.

wzc80zbf7

Láttam ajánlottak már előttem lévők jó programokat. :) Ha egy egyszerűbb alkatrész kell megtervezni akkor én a Sketchup-ot szoktam előkapni. Gyors és tényleg pofon egyszerű.

wzc80zbf7

Úgy látom most nagyon beindult a cégnek a PET-G eladás. Én is rendeltem 2 tekercset :D

B.Zoltán

Lajos, ne félj ettől a Design Spark Mechanical-tól. Ha én 60 fölött elég hamar belejöttem, akkor neked biztos hogy sokkal könnyebb lesz. Szinte adja magát minden, annyira logikusan van fölépítve.

Ellentétben mondjuk a FreeCAD-del, ott máig nem tudok egy mozdulatot csinálni. Pedig végighallgattam ki tudja mennyi videót. Amikor rátaláltam erre a progira, rögtön otthagytam a FreeCAD-et.

Amúgy Skype-on vagy valahol egy csomó dolgot én is elmondhatnék neked, ami esetleg nem derült ki rögtön a videókból.

Amúgy meg kapcsold be a YouTube-on a fordítást, néha egész jól fordít. Én is abból jöttem rá pl. a step fájl konvertálására is, amit korábban írtam.

s7manbs8

Nyomtató vezérlő programok közül ismertek olyat, ami tud olyan funkciót, hogy nem fix távra küldi a motorokat, hanem úgy mozgatja, mint amikor Mach3-ban a gombokkal folymatosan mozgat, amíg nyomod, valami ilyen parancscsal, vagy ilyen G kód vagy üzemmód van benne pl.?

s7manbs8

Fekete PLA-val szívtatok már ? Nálam most nagyon nem jött be ez az anyag.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, feltétlenül megnézem a videókat, és majd meglátom mire jutok.[#integet2]

ezsolt74

Hogy lehet a Youtube-on bekapcsolni a fordítást?

B.Zoltán

Először be kell kapcsolni a feliratokat. A videó mező jobb alsó sarkában a fogaskerék ikon mellett balra lévő ikon, ami egy téglalap, rajta néhány sor imitációja.
(Ha nincs ilyen ikon, akkor nem tudja fordítani.)

Ekkor bekapcsolódik az automatikus szövegértés, és angolul feliratoz.
A fogaskerék ikonra kattintva, majd a Feliratok menüpontot választva, az Automatikus fordítással kiválasztod a magyar nyelvet.

Ezen kívül a "Lehetőségek"-nél lehet betűméretet, típust, hátteret, átlátszóságot, stb. állítgatni ízlés szerint.

Van, hogy angolul be van írva a szöveg, tehát nem szövegértés, ilyenkor egy jó fokkal pontosabban fordít a fordító.

Például ez:
Step file szerkeszthetővé tétele

Szövegértés esetén van, hogy elérti (FreeCad -> ingyen macska) de ennek ellenére sokat segít annak, aki nem tud angolul.

Ha egyszer beállítottad, szerencsére megjegyzi, és esetleg már csak rá kell kattintani a Feliratok ikonra.

keri

Most nézem, ez jóval olcsóbb mint ahogy én vettem, és k..va jó színek vannak....muszály lesz nekem is venni egy sorozatot [#falbav]

ezsolt74

Köszi.
Sikerült megtalálnom a magyar feliratot.
Gondolom minden videónál mindig be kell állítani hogy magyar fordítást szeretnék, automatikusan nem fordít magyarra csak angolra.

ezsolt74

Nekem is tetszenek a színek, meg persze az ár is.

Azt viszont nem értem hogy ki vesz meg manapság ennyi ABS szálat, minden webshop tele van vele.
Én eddig egyszer vettem ABS-t (HERZ-est) de eddig még abból is idáig csak egy teszt kockát nyomtattam, pedig egy elég jó (nagyon lágy) kevésbé vetemedő jól tapadó fajta.

keri

Van manuális mozgatás mindegyikben, amikor a forgatógombbal mozgatod. Vagy mire gondolsz?

keri

Nekem a fekete Herz-es nagyon kellemesen viselkedik. Az az egyik legjobb anyagom.
Mit csinál neked? Nem tapad? 20% ecet. Azzal szoktam zsírtalanítani az üveget, de úgy istenesen nyikorgósra dörzsölva. Utána csak arra kell vigyázni, hogy ne repedjen el amikor feszegeted le róla a PLA-t.

keri

Amíg nem jöttek rá hogy mennyire jó a PLA az ABS egyeduralkodó volt a 3D nyomtatásban, főleg hogy nem kell neki hűtés, szerintem sok olcsóbb géphez még mindig szeretik. Meg ugye a szokások. Eleinte én is féltem a PLA-tól mert "lebomlik" :)

De az is lehet hogy azért van ennyi mert a nyakukon maradt :)