Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Egész konkrétan egy egy Smoothieware klón a fejlesztése nem kínában van, de talán van kínai fejleszője is. Ez egy nyitott projekt mint a hardver mint szoftver oldalról. Az eredetinél ez jóval olcsóbb és kicsit átgondoltabban van tervezve, több alkatrésze ardunio kompatibilis (pl. LCD). Amúgy elég jó holmi. A konfigurációja egy txt állomány amit a beledugott SD-kártyáról olvas be és az alapján konfigurálja magát. A firmware frissítés is úgy megy, hogy felmásolod a kártyára majd újraindíotd és betölti az újat. Persze bizonyos konfigurációkat tudsz váltani parancssorból is. Etherneten is elérhető a Ponterface felülettel.
Ha valakit mélyebben érdekel akkor itt elérhető: Smoothie

wt8g4i4

köszi a cikket :D így utólag átolvasva eddig nem maradt ki semmi a nyomtatómból :)[#worship]

keri

És erről a TMC2100 driverről mi a vélemény? Elég okos cuccnak tűnik. Jobb ipari vezérlőkben vannak ezek a funkciók, és tapasztalatból mondom sokat számít, a motor teljesítményében, és járás minőségében. (ha igaz)

Kelepeisz Lajos

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, szerintetek mennyire lehet alkalmas 3D nyomtatóba?
lineáris csapágyház

Devecz Miklós

Alkalmas lehet.

Sok esetben 3D nyomtatóval készítették el a csapágyházat, és müködött is.

A házilag készített (de sokszor a gyári is) 3D nyomtató nem arról híres, hogy 0,001 mm a pontossága, általában néhány tizedes.

Ebbe a pontosságba böven belefér a nyomtatott, vagy a műanyag csapágyház.

Devecz Miklós

böven = bőven

Kelepeisz Lajos

Rendeltem egyet, egy misét megér, ha megjött kielemezzük.[#vigyor3]

KBalázs

A régi nagyobb induktivitású (pl. NEMA23, max 1A/f) motorokhoz hogyan viszonyul a DRV8825 stepstick? Természetesen nagyobb feszrôl hajtva. Beleizzad/belahal vagy elviseli?

vjanos

Hajtja, de nem lesz a motor se gyors se dinamikus.
Z tengelynek használtam ilyent...

000000000

Nagy különbséget nem vettem észre én sem. Talán annyit, hogy a tepetier server nyilvánvaló okok miatt jobban működött együtt a repetier firmware-l. Az Arduino DUE + Ramps-FD v1 párost viszont kizárólag a repetier firmware keltette életre.

0bn8uxmw

A DRV8825-el lehetnek problémák alacsony fordulaton(rezonancia és zaj), nem nagyon szereti az alacsony feszültségű és induktivitású motorokat.
Itt egy kimerítő elemzés mit is csinál pontosan:
DRV8825 problem

KBalázs

Köszi, ez a cikk elég tanulságos, meg hasznos is. Bár én úgy értem hogy az alacsony feszültségû motoroknál igazán gond ez (mint minden mai 3d-printer stepper-motor). Az a meglepô, hogy nincs ilyen "panasszal" tele a net, erre a vezérlôre.

KBalázs

Mennyivel jobb vagy inkább hangosabb-csendesebb a TB6560-as, szintén nem drága vezérlôvel meghajtott nyomtató? Van ugye ez a Keri által linkelt drága de hangtalan stepstick, ennek az árából két TB6560 kijön, szuper csendes de még sok tapasztalat nincs közkézen, és ugye a többi, a DRV8825 amit elôször csendesnek meg erôsebbnek harangoztak be, de ezek szernint vannak vele gondok (lépésvesztés, meg valami idôzítési anomália Marlin alatt) meg a klasszikus A4988.

KBalázs

Az E3D V6 hotendben, miért volt jó hogy M7-re változtatták a hûtôborda menetét? Hogy ne legyen a régebbivel kompatibilis? [#fejvakaras]

keri

Mert úgy a 3mm-es filamentre is használható. M6-ba nem fér bele.