Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Bírja a fűtőlap hőmérsékletét? A kiállításon az egyik gépen parafával volt megoldva ez a probléma.

wzc80zbf7

Az alulemez lyukaiba tapadt anyagot hogy szoktad eltávolítani? Vagy sehogy?

Kelepeisz Lajos

Ez valami gyári, vagy saját perforálás? Számít valamit hogy alu vagy vas ez a hordozó?
Köszönöm a képet.

Devecz Miklós

Sehogy, sőt még hajlakkal is segítem a tapadást.

Az igazság az, hogy a furatok az első néhány nyomtatáskor megtelnek a nyomtató anyagával, ez nem okoz problémát a további nyomtatáskor, mert ehhez is ragad az anyag.

Sokszor az okoz problémát, hogy lefeszegessem a nyomatot a lapról.

Devecz Miklós

Saját perforálás, alu lemezbe.
Kb. 2-3 óra az elkészítése.

Kelepeisz Lajos

Ez most végül is hogy van, egy vastagabb alulap van 0,6mm mélyen megfurkodva, vagy alulapra fel van fogatva egy 0,6mm vastag perforált lemez?[#conf]

Devecz Miklós

Ezt elfelejtettem, az alulemez 3 mm-es.

Kelepeisz Lajos

És ez van 0,6mm mélyen megfúrkálva?

wzc80zbf7

Nincs kedved esetleg ilyen lapot gyártani? Szívesen kipróbálnám élesbe. Pont most állok azelőtt hogy el kellene döntenem hogy PCB+Üveg, Szilikon+Alu legyen. Érdekesnek tűnik nekem a te változatod. De sajnos az én CNC gépem nem képes erre egyenlőre.

keri

Ha rám  hallgatsz, ne bonyolítsd ennyire az életed.
Kérdezd meg más hogy használja és csináld úgy.
Amúgy mit építesz? Villanyrezsót? Mert akkor kaolin és vízüveg keveréke bírja 600fok felett [#hehe]
Ha csak 3D nyomtatót csinálsz akkor 130fok a maximum amit ki kell bírnia, azt meg majdnem a cellux is bírja.

keri

Csak a dinamikusan mozgatott részeknél számít a súly. Az asztal nem ilyen, ha csak Z tengely mentén mozgatod. Az mindegy hogy egy oldalas. Gondolom nem öntött vasból lesz, mert ott számít az önsúly okozta lehajlás.

keri

Ja és a teljesítmény. Én 24V helyett 32őt adok neki (a motorok is erről mennek) így kényelmesen felfűt 130 fok fölé.
Rendes hőszigetelés kell neki.

Nekem 8mm parafa van.
FBS hőszigetelésével ne foglalkozz. Jobb a hővezetése amint az üveglapnak és a levegő rétegnek, valamint csak vékony réteg kell oda.

keri

Parafa.
Az orosz űrhajók hőpajzsához jó volt akkor ide is megfelel [#vigyor]

keri

...mármint az asztal, de a munkadarab ugyan úgy vetemedik.
A fűtésnek a tapadáson felül a vetemedés csökkentése a célja, mivel az előző réteg, és a frissen kinyomott réteg hőkülönbsége, valamint az anyag hőtágulása okozza a vetemedést.

Ezt két módon lehet megakadályozni.
Erősen rögzítjük, hogy ne tudjon felhajolni.
Csökkentjük a hőkülönbséget, esetleg olyan mértékig felfűtjük az anyagot, hogy képlékeny maradjon és ne vagy kisebb mértékű feszültség alakulhasson ki benne.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm keri, legalább már a fűtés része érthető.
Van még pár kérdés, nem tudom sokkoljalak titeket?[#eplus2]