Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Belefér, olyan fej van a régi nymtatómon.

keri

..teflon cső nélkül.
4mm teflon cső nem nagyon fér a 6-os menetbe.
Amikor próbáltam szép ki spirál lett belőle :)

Ha megnézed az eredeti terveket, ott alapból M7-es menet van mindenhol és az univerzális fejnél kell 4-esre felfúrni.
A kínaiak változtatták m6-ra mert nem volt kedvük ezzel szívni.
Annyi hogy olyat kell venni, ha te sem akarsz.

KBalázs

Ez mondjuk igaz.
Csak bosszantó, hogy rendeltem két V6 hotendet, persze nem M7-es torokkal szerelt volt a csomagban [#falbav], meg rendeltem plusz ilyen rozsdamentes torkokat, na azok meg M7 menettel vannak. Az a szép, hogy az M6-os torkot nem is nagyon árulják (már?), úgyhogy megszívtam (egy helyen találtam, ott rendeltem is). (Direkt full-fém hotendet akartam, poliamid nyomtatáshoz, de nem így)

keri

Én teflonossal nyomom azt is.
Eddig nem volt gond. Most PETG-vel szórakozok, oda is elég volt a 250fok.

Egyébként nem is értem minek szórakozunk ennyi féle anyaggal.
A PETG mindent ver eddig.

keri

Amúgy komolyan nincs M6-os?
Nekem az összes fejem olyan. Na akkor velem is jól kiszúrtak.
Főleg hogy csak 3mm-es filamentes tefloncsöves esetén van értelme, mert minden más esetben elég az M6.

keri

Mondjuk belegondolva, nem szúrtak ki nagyon. Esztergálok magamnak olyat amilyet akarok.

KBalázs

Van, csak 3mm szálhoz valót (az ugye full fém az általad vázolt miatt, 3.2mm furattal) találni nehéz, 1.75-höz van tengernyi.
Rozsdamentes csavarból lehet esztergálni, de nem tudom azt milyen fúróval fúrnám, ami nem kopik el négyszer mire végig érnék benne. De ezekben is van variáció, amit feltettem a nyomtatómra fejet, abban végig van a menet, amik most jöttek nemrég hotendek, abban meg le van kapva a hátuljából a menet egy részen.

keri

Nekem van jó fajta kobaltos fúróm, az kifejezetten jól viszi a rozsdamentest. Tény hogy praktikeres fúróval nem érdemes nekiállni.

wzc80zbf7

Az mit takar hogy mindent ver a PETG? :) Valami bővebb infót tudsz esetleg adni róla? Lehet akkor berendelnék 1-2kg-ot belőle. :) Mik a tapasztalataid vele?

KBalázs

Ja, ilyen fúrót nekem is be kell újítanom akkor, most nézem hogy nem árulják minden sarkon, olyant hogy 3.2mm nem is tudom honnan érdemes venni (itthon). (Az nem esztétikus hogy egy 600 Ft fúrószárat 1500-ér hoznak házhoz)

KBalázs

Hm, lehet ezt is inkább kivárom hogy ideérjen Mindentottgyártanakországból...

3vv2btrhv

Ez engemet is érdekel .[#szeret]

keri

Kínai HobbyKinges PETG-t rendeltem. Nem voltak nagy elvárásaim, de jók a tapasztalatok.
2kilót rendeltem, meg pár apróságot, így 8000HUF-ra jött ki mindennel együtt, mert a bankom elég vacakul váltott.

Mechanikusan legalább olyan, de inkább erősebb mint a PLA. Rugalmasabb annál, de békát nyomtatva elég kemény lett így is.
A rétegek tapadása nagyon jó...kicsit talán gyengébb mint a PLA, de ez még csak az első béka volt. Kis hűtést adtam neki, a kihajlás miatt, az gyengíthette. Konkrétan a béka lába a hónaljában (az a gyenge pont) viszonylag könnyen letört, de a többi része masszív, a felületek szépek.
A nyomat fényes mint a PLA.
Üvegre 65fokon hibátlanul tapad.
A szálat nagyon nehéz kézzel elszakítani. ABS-t HIPS-et viszonylag könnyű, PLA törik.
Jellegében olyan mint a nejlon, nyomtatás szempontjából mint a PLA.

Begyűjtöttem egy csomó anyagot, de mindegyikkel csak a kompromisszum van, kivéve ezt. Szóval mostantól a PETG a kedvenc anyagom.
Ez és a következő béka van PETG-vel nyomtatva.
0,3mm-es rétegek. Kicsit szálazott, de nem vészes, meg ugye első próba. A piros elszíneződés az előző PLA-ból származik.

keri

FairTool-nál szoktam ilyesmit venni...bár nem olcsó de garantált jó minőség.
Illetve nekem még ők a kedvenc boltom. főleg mert közel van és értenek hozzá.

Mondjuk 3,2-re dörzsárat kell venni ha jó minőségben akarsz furatot készíteni...igaz a sem olcsó.

Látod ezért jó az 1,75-ös. Ahhoz 2mm-es furat kell, az meg jóval egyszerűbb :)

vjanos

Oldja valami hozzáférhető szer?