Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Amúgy ahol meleget kell bírni, esetleg kopásállóság fontos, súrlódás lép fel, oda szoktam ABS-t...igaz, még nekem is megvan az első és egyetlen ABS tekercsem nagy része :)
Megfelelően túlméretezve, elég jól használható, bár tény hogy a PLA/PET-G sokkal jobb mechanikusan.
Most rendeltem innen egy ABS+ filamentet. Kíváncsi vagyok miben más mint a HERZ-es.

B.Zoltán

Szerencsére már nem kell mindig beállítani a fordítást , megjegyzi a magyart.Régebben kellett.

Nekem csak rá kell nyomni az ikonra , de van hogy fordítással jön rögtön.

B.Zoltán

Ezt a videót, és az egész sorozatot érdemes megnézni, fordítással, aki most tanulgatja ezt a Design programot.

DesignSpark Mechanical - Basics - 4. The Pull Tool - Full tutorial

(Egyébként Firefox-ot használok, HTML5 lejátszóval. A másik (talán Adobe) lejátszónál lehet mozgatni a szöveget egérrel, így ha szükséges, odébb lehet tenni, hogy ne takarja a szöveg az éppen fontos részeket.)

r5y7cufaj

Sziasztok!

Arduino cnc shield 3 bekötésében illetve jumper-ezésében tudna valaki segíteni?

d0b2zytp0

Külföldön élek és épp hazalátogatok a jövő héten, gondoltam, hogy veszek némi nyomtatós dolgot otthon, hátha tudok vele spórolni egy kicsit, de szomorúan tapasztalom, hogy a talált webshopokban, egyrészt drágábbak (vagy ugyanannyi) például a szálak, másrészt elég gyér a választék, mind filamentből, mind egyéb kiegészítőkből.
Szeretek kísérletezni többféle szálakkal, de alig találtam otthon.

Milyen webshopokat ismertek otthon? Van valami ami hasonlóan nagy választékot kínál? Én innen szoktam rendelni kint: 3dware.ch

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Kíváncsi lennék a témában már rutinos gépépítők tapasztalatára, még pediglen: 5mm vagy 10mm-es sima fekete GT2 szíj, vagy a 6mm-es fehér acélszálas GT2 szíj, számításaim szerint nekem a 40*40-es munkaterületű gépre CoreXY hajtás esetén kb 2x1600mm szíj kell, ezek alapján melyik lenne alkalmasabb?
Köszönöm.

morvfer7

r5y7cufaj

Ezen már túlléptem. Élesztettem is vezérlőt. Em93 (epson) léptetőmotorral próbáltam. Már csak a a4988 adjust current-et kéne kiszámolnom, de még zavaros a dolog. Illetve még a gcode sender-ben kell még configolni.
A gcode sender-ben hol jeleníti meg az előtolás értékét?
Köszi!

Kisamotors

Settings -> FirmWare settings -> GRBL

Magyarázat: LINK

A poti forgórészén mért feszültség, (testhez képest) szorozva 2.5-el megadja a motoron folyó max. áramot.

Pl. 0.3 (Volt) x 2.5 = 0.75 (Amper a max áram.)

r5y7cufaj

0bn8uxmw

40x40-es gépnél meggondolnám már a corexy-t a 250g-os léptecs már nem ad sokat hozzá az X súlyához, főleg ha lineáris tengelyeket használsz. Ha 1 szál 12-es lin sín lesz az x akkor talán. Ezek a szíjak tudnak nyúlni már 1.5 méter felett rendesen.

Szíjból elég a 6-os fehér acélszálas a fekete már csak inkább gumiszalag a kínaiak nagyon levitték a minőségét...

0bn8uxmw

Szia,

Ezt a választékot itthon nem kapod meg sehol vagy csak drágábban.

Zsolt talált most olcsón szálat ez kb. a linkelt webshopod árának a fele és elég sok fajta van.
https://www.bestmarkt.hu/alkatreszek-periferiak/nyomtato-kellek-c998/3d-nyomtato-kellekanyag-c1201

wt8g4i4

Én pont rendeltem tőlük 2 féle szálat egyik sincs nekik majd csak október közepe felé érkezik be hozzájuk.

wzc80zbf7

Nekem Okt 12-re írták hogy érkezik hozzájuk az áru. Lehet kicsit túlterheltük őket. :)

Kelepeisz Lajos

Ha nincs neki fizikai akadája inkább maradnák a CoreXY-nál, tetszik hogy egyszerű és jól elhelyezhetőek a motorok, a szíjbol akkor inkább ténnyleg az acélszálas veszem ahogy írtad.
Köszönöm.