Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

ismerősnek 1 éve van visszazárvaa zacskóban páragolyókkal sötét helyen a PLA-ja és nincs baja

0bn8uxmw

4mm-es ha a nagy printernek lesz és szilikon fűtőlap lesz alatta, de valami jobb anyagminőséget szerezz (6061 pl.) mert ha nagyon fűtöd púpos lesz.

ezsolt74

Akkor sincs semmi gond ha a PLA megszívja magát nedvességgel, mert ha berakod egy (aszalógépbe) vagy egy olyan sütőbe amin be lehet állítani 60 fokot , akkor egy óra múlva kiszárad és már semmi baja sincs a nyomtatószálnak.
Gondolom ez jó lehet a PET-G szálhoz is.
Én a nyomtatóból soha nem szedem ki az aktuálisan használatban lévő nyomtatószálat.

ezsolt74

Most rendeltem meg a PET-G szálat, kíváncsi leszek rá.
Olcsóbb mint a PLA.

B.Zoltán

Zsolt ezek bruttó árak , vagy még rámegy az áfa.

Kelepeisz Lajos

Urak!
Ki mit használ egy tárgy megtervezésére, most nézegettem az Autocad, és Solidwork höz elég sok magyar nyelvű videó van, de ti mit ajánltok ami nem olyan veszélyes?
Köszönöm

ezsolt74

Ez bruttó ár.
Én Pick-pack pontra rendeltem, és így összesen 6140Ft lett.
Azért írtam hogy nagyon jó ár, mert a HERZ is drágább ennél, pláne szállítással együtt.

ezsolt74

Én a Design Spark Mechanical-t használom mert ez egy elég egyszerűen megtanulható ingyenes tervező program.
De most a Fusion 360-al ismerkedem, kicsit nehezebbnek tűnik viszont sokkal komplexebb, sokkal többet tud.

Kelepeisz Lajos

Szia!
Ezekkel csak az a gondom hogy semmi magyarnyelvű videó nincs hozzá, és úgy kicsit nehéz nulláról megérteni.[#confused]

ezsolt74

magyar nyelvű videó nem nagyon van,
Én ezzel kezdtem, ezen jól lehet látni hogy mikor hová kattint.

link

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, mindjárt meg is keresem és letöltöm, amúgy van itt valami topik ha elakadok tudjak tanácsot kérni?

vjanos

Nem olvasod elég figyelmesen a fórumot... :P

Fusion 360
Design Spark

Kelepeisz Lajos

Inkább úgy mondanám hogy nem mindent, inkább szelektíven.[#vigyor3]

ezsolt74

A Fusion 360 topik most indult, a Design Spark meg már kifulladt.

keri

Én pincében tárolom semmi varázslat, és nincs baja.
Hidegben kicsit ridegebb, de nyomtatni ugyan úgy tudok vele.