Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Nekem már ez sem akar bejönni az utóbbi időben.

Az acélszálas kinai már négy alkalommal szakadt el.
Az acélszálak sorra elpattannak, és vége a dalnak.
Beépítettem a gépekbe egy spéci szíjfeszítő megoldást, és ez annyira jól sikerült, hogy sikerült nagyon megfeszítenem a szálakat.

Vigyázni kel a feszítésre, a túl laza rontja a nyomat minőségét, a túl feszesnél a szíj látja a kárát.

wt8g4i4

Közben rájöttem hogy már okt 10. van :) Nekem 10-12 re jeleztek vissza. Annyira nem fontos mert a gép fele szerintem épp tengeribeteg a Kínai-tengeren

wt8g4i4

Olyanban kérnék segítséget hogy szilikonos fűtőasztalt hol lehet kapni baráti áron ?
Illetve hogy összességében a 230V illetve a 12V jön ki olcsóbban.
Ebayon már nézegettem.

xmas75

A gyártó honlapján van starter pack (PLA/ABS/PET-G) ez tetszene, de magyar oldalon nem találtam PET-G-t.
viszont találtam pár kedvező boltot:
(mondjuk a tme nem olcsóbb de sok mindenük van)
TME
PCBox EliteElectronic

Ezt a Devil Design-t már használja valaki? Érdekes hogy majd minden terméke olcsóbb a többi gyártónál. A szál minőségében érződik-e ez?

ezsolt74

Én az Aliexpress-ről rendeltem a szilikon fűtőlapot.
A 230V-os az olcsóbbra jön ki, mert nem kell hozzá még egy erősebb tápegységet is venni, csak egy szilárdtest relét 1-2000Ft-ért.
Viszont keress rá úgy is hogy 220V mert van amelyik úgy olcsóbb(amúgy a te szempontodból mindegy hogy 220V vagy 230V-ost veszel).

wt8g4i4

Tudnál küldeni egy mailt, lenne pár kérdésem a szilikon asztallal kapcsolatban ,ha nem gond.És nem látszik az emailod

0bn8uxmw

Aliexpress-en kutakodj. Én ezt találtam neked 370x370mm-es méret ezt belefér majd az 500x500-as vázadba még. a lényeg, hogy 230V-os legyen és bele legyen rakva a thermistor is:
Silicone heating pad heater 220V 600W 370mmx370mm

0bn8uxmw

Devil Design Fekete 1.75-ös PETG:
23 db hosszabb nyomtatásból (200x100-as keret 2.5 óra/nyomat, a 80%-tól sok szál-visszaszívással) 22 sikeres azt az 1-et is én csesztem el mert elfelejtettem az asztalfűtést bekapcsolni és kb. 20%-nál járt amikor ránéztem és szépen felhajlott az egyik széle így az kuka lett.

Tehát semmi probléma nincs vele eddig. A tekercselése is egyenletesnek tűnik tehát a tekercs vége is probléma mentes nyomható majd szerintem.

wt8g4i4

Köszi a keresést. Ez lett volna az egyik kérdésem hogy márkára milyen legyen ,mert ez pl olcsó de elsőre nem néz ki jónak (nem ízléses fotó, vezeték végek szőrösek), de nem ismerem mi ebből a jó.
Lajos kollégánk mert beszélt velem erről, ott is az jött ki,hogy a 220V az olcsóbb. Így marad az.
az alaplapnak 5mm alu lemezt gondoltam ami,majd meg lesz hajtva merevség miatt és rögzítve a kocsikhoz.
Szigetelésnek parafa lapot amit pl a művészboltban lehet venni.
Majd a szilikonlap és arra megy rá 4mm fűtött alu lap.
A fűtött asztalt mennyivel érdemes nagyobbra vágni mint a szilikonlap ? Gondolok itt a szintező csavar furataira, valamint elég e a négy sarkára M4-5 csavar a szintezésre vagy a közepére is tegyek egyet, így oldalanként 3-3 csavarral lehet állítani.

ezsolt74

Szia.
Már látható az email címem.

0bn8uxmw

Szerintem mind egyforma [#vigyor3], meg úgy sem látszik [#wow3], a Keenovo-t láttam mint márkát és Ők csinálnak egyedi méretben is.

1.5-2 centi-t hagyhatsz rá az alulapra csavarból 5-ös elég neki a négy sarkába többet ne rakj mert az életben nem szintezed ki. Azt esetleg érdemes megnézni majd mielőtt ráragasztod az ALU lapra, hogy az ALU lap melyik irányba púposodik a hő hatására és azzal ellentétesen felrakni, inkább legyen mélyedés benne mint púp, azt az üveg lappal még megoldod. De megfontolandó szerintem a Miklós lyuggatott asztala is, szerintem a púposodás kérdést a lyukak csökkenthetik.

3vv2btrhv

Most azzal kínlódom , hogy kicsi 4 cm es tárgyakat kel nyomtatnom támasztékkal . De nem tudom a támasztékot eltávolítani a tárgyról . Segítsetek valami gyors egyszerű teszt testekel  , amivel állítgatni tudom a Makerbót szoftverét . Előre is köszönöm .

Kelepeisz Lajos

H egy ilyen jelenség áll fenn a kor miért nem valami rozsdamentes vagy kezelt vaslapot használtok mondjuk 2mm-es vastagságban, az csak nem púposodik fel, meg talán a súlya sem olyan veszélyes.

wt8g4i4

Köszi a választ, akkor ezsoltot nem is fárasztom :D megtudtam mindent.

Annyi még hogy ahogy rajzoltam vagy a 350*350 fér el vagy a 300*400. Kb ami kijön a szabad mozgásból hasznos területnek az 320*390.

Én inkább a 300*400 lapot tartom jobbnak.

keri