Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Kezdem átlátni ezt a coreXY hajtást és az látom ha kettő motor ellenkezőleg mozdul el akkor a híd mindkét végét egyszerre mozdítja meg azonos irányba, ha mindkettő motor egy irányba mozdul akkor a kocsi mozdul.[#vigyor3]

Devecz Miklós

Egy esetben szokott probléma lenni.

Hozzáteszem én még nem találkoztam vele, de a szakirodalomban megemlítik, abban az esetben jelentkezhet hiba, ha 45 fokban történik az elmozdulás.
Ekkor az egyik motor áll.

Kelepeisz Lajos

Ez az üzenet kinek szólt?

Devecz Miklós

Adalék a H-bothoz, és a CoreXY-hoz.

Kelepeisz Lajos

Ennél a coreXY-nál maradva mekkora átmérőjű kerekeket érdemes használni, mondjuk a egy GT2 szíj esetén a motorokra hány fogazású kerekek kellenének? Lehet az egész hajtásban azonos méretű kerekeket használni, vagy eltérő méretűek kellenek?

Ilyen fajta kerekekkel szemezek, ezek olyan kompaktak.

Kelepeisz Lajos

De jó, kérnék egy javítást.[#shakehead]

vjanos

Motorra minél kisebbet, de nem árt egy delező áttétel vagy egy 400 lépéses motor sem.
A többi csak a szijat fordítja, azok mérete mindegy.

Kelepeisz Lajos

Szia János!
Mi az a delező áttétel, vagy 400 lépéses motor, még elképzelni sem tudom. Most az van előttem hogy egy léptetőmotor amire felhúzom a bordás kereket. [#nemtudom]

KBalázs

Közel volt a "d" gombhoz az "f", szerintem..

Devecz Miklós

Az 1,8°-os 200 lépéses, a 0,9°-os 400 lépéses.

wzc80zbf7

Ha esetleg érdekel valakit akkor pont most építettem a jobb oldali gépet. H-Bot CoreXY hajtással.

vjanos

ykt6caawj

Ez nem H-Bot, ez (a motorok, és a hajtó szíjak síkban eltolt elhelyezéséből gyanítom) CoreXY. A kettő nem ugyanaz.

Bővebben a kettő közötti különbségek: linklink

Kelepeisz Lajos

Aha, így már beugrott, köszönöm[#buck].
És mi indokolja hogy 400 lépéses legyen a hajtás?

Devecz Miklós

Szerintem semmi.

Vannak nekem is 400 lépéses motorjaim, egy időben be is építettem párat, de nem a legjobbak a tapasztalataim velük, szerintem gyengék nyomaték szempontjából.