Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wzc80zbf7

Hát gyerekek. Ettől a kábelezéstől most kiakadok. :) Valahogy nincs türelmem bekötni mindent. Pedig már csak az hiányzik az új géphez. :)

vjanos

Van ez így... Aludj egyet :D

wt8g4i4

én tegnap nagy lelkesen össze akartam rakni a tengelyeket és a lin sineket, de rájöttem hogy a nut anyák amiket vettem rosszak ( én néztem be egy késő esti rendelésnél)
nembaj akkor bekötözgetem a villanyos részét.
Mi baj lehet van-volt kettő forrasztópákám :)
1- eltörött a szára valami miatt
2- hőfok szabija ment széjjel
Nem baj leszedem a fogaskerekeket a léptető motorról, kettő csapágy lehúzóból kettő eltörött anyaghiba miatt. Az összes kínai taiföldi gyártó és felmenője csuklott
[#violent][#gun]
De volt siker élmény is fel tudtam csavarozni a bordás kereket a trapéz orsóra :D

000000000

Többször láttam már ezt a többszinű megoldást. Szerintem sok a hibalehetőség. A diamod fej jobbnak tűnik.

wzc80zbf7

Ilyen sajnos elő szokott fordulni. :) Én 3 napja nézem a gépet mert egyszerűen nincs erőm újrahúzni 4 kábelt. A csatlakozók bekötéséről meg ne is beszéljünk :D Az a sok apró mütyür csati. Halálom :)

keri

Ja és elrendezni sem egyszerű normálisan...nekem még nem is sikerült :)
Vannak már sokkal logikusabb kiosztású panelek.

Pl. ez a RUMBA

Vagy ez a...mittudomén mi.

Mondjuk mini csatlakozó ezeken is van bőven, de meg kell venni a fogót és akkor nem olyan macerásak.
Mondjuk én is sima rádiós fogóval szoktam összenyomkodni, a végén pedig megforrasztom, egy idő után elég gyors tud lenni a szerelés.

wzc80zbf7

Hát nekem viszonylag sikerült rendesen elrendezni a kábelezést. A nagy része az aluprofilokban futnak a másik része pedig gégecsőbe amihez nyomtattam a profilokhoz rögzítőt. Így elég igényes lesz ha kész lesz majd teszek fel róla képet.

jexz0yez

Ha már elrendezés és kábelezés...lassan nekem is illene véglegesen elrendeznem az elektronikámat, de nekem sincs erőm hozzáfogni.
Viszont elég sokan használunk Arduino mega 2560 + Ramps 1.4 kombót.
A kérdésem azokhoz szól akik ezt használják...nektek milyen doboz vállt be legjobban? Nekem jelenleg egy nyomtatott dobozban van, ebben:
doboz
Viszont ez nagyon szűk, a kábeleket szinte gyűrni kellett, hogy ki tudjam vezetni belőle és nagyon nehezen hűthető ventikkel...
Valami olyan kellene ami ezeket kiküszöböli...tőlem lehet nyomtatott vagy valami biztosíték doboz vagy bármi.
Vagy akkor járok legjobban, ha tervezek magamnak egyet? :D

keri

Nekem még felcsavarozva sincs sehova, de én egy minimál távtartóval szándékozom rögzíteni a nyomtató doboz belső falára. Onnan ilyesmi kábel klipszekkel gondoltam elvezetni.

Viszont ez az ember nagyon ráért. [#hehe]

jani300

A második szép terített huzalozás .
Vagy harminc éve csináltam utoljára tetrahidro furán nal :)

vjanos

Én ezt a Lonewolf-féle dobozt kedvelem
Belefér a táp,a ramps, a szilárdtest relé, oda vágok ventinek és/vagy lcd-nek helyet ahova tetszik, vezetékek egy-egy furaton szépen bevezethetők...

Újban, villamossági boltban se vészesen drága egy ilyen egyébként.

jexz0yez

Az a kábelezés tényleg nem piskóta [#vigyor2]

jexz0yez

Valami ilyesmire gondoltam én is...talán felesleges is szenvedni az ilyen nyomtatásával ha már vannak ennyi pénzért iylenek...
Lehet veszek is belőle. Köszi!

szf

Hasznàl valaki raspberry pi -s vezérlést a nyomtatóhoz?