Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

A múltkor valaki akart STL-ből szerkeszthetőbe konvertálni - már nem tudom melyik topikban.

Most én is rászaladtam a témára, ezzel a módszerrel sikerült step-be, azt meg már megette a fusion.

B.Zoltán

Jó ,hogy megosztottad ez a lehetőséget.
Én nekem szerencsére a DesignSpark Mechanical 2 már nem szál el a STL fájra , mert az egyes az igen.
Legtöbb STL -t solid-dá tudja alakitani , de ezért van ami surface marad és ezt a többi programok sem tudták átalakítani.

Van egy két trükköm szívesem segítek ha valakinek kell , mert ezért még vannak nehézségek az ingyenes programokkal a solid szerkesztésénél is.
A DesignSpark Mechanical fizetős változata az már profil vissza alakítja az STL fájt , mint ha csak ővele szerkesztették volna.

De aztán lehet , hogy az ingyenes programok között is van ilyen csak én nem ismerem.

B.Zoltán

De jó , hogy a step file dolgot beírtad.

Aki felrakja a szerkesztését step fájba , annak teljesen szerkeszthetővé lehet tenni a DesignSpark Mechanical programba is mintha vele szerkesztettem volna.

Így nem kell szenvedni az stl fájlból konvertált solid-dal , amibe már ott vannak a furatokban a sok háromszögek, téglalapok.
Így tök könnyen lehet módosítani a méretet , ha kell.
És úgy látom egyre többen teszik fel a szerkesztéseket is step fájlban.
Igaz ,hogy rá ment az éjszakám , de megérte.

vjanos

wzc80zbf7

Hali

Kellene egy kis segítség. Nem akarom elcseszni úgyhogy inkább megkérdezem. Van 5db ilyen motorom: Motorok

Ezt szeretném RAMPS-ba bekötni. Én szerintem így lenne helyes:

Ramps pin - Ramps pin jelölés - Motorvezeték színe
1pin - 2B - Kék
2pin - 2A - Zöld
3pin - 1A - Fekete
4pin - 1B - Piros

Szerintetek ez helyes? Vagy hogy lenne a helyes sorrend?

keri

Jó hír. Nem tudod elrontani. Simán nem mozog. Vezeték felcserél , újra próbál.

0bn8uxmw

Ha jobban megnézed a linkelt ebay-es képeket a harmadik  kép jobb aló sarkában megtalálod a  választ a helyes bekötésre.

Tehát:

Ramps pin - Ramps pin jelölés - Motorvezeték színe
1pin - 2B - BLK = Black = Fekete
2pin - 2A - GRN = Green = Zöld
3pin - 1B - RED = Piros
4pin - 1A - BLU = Blue = Kék

De mivel ez úgymond egy "szabvány" motor a 3D nyomtatóknál a ramps kábelezési rajza is helyesen mutatja:
 Ramps 1.4 wire

Én azért multiméterrel leellenőrizném a kínai elvtársak munkáját, szakadás vizsgálóba kacsolod és ha minden igaz akkor "lesípol" a fekete-zöld és a piros-kék pár majd.

wzc80zbf7

Köszi bekötöm akkor így. Sajnos a neten mindenféle változatot találtam már bekötésbe.

keri

Ezért mondtam. Bekötöd ahogy akarod, és ha nem forog, akkor felcserész két vezetéket.
Bajt nem tud okozni.

Persze a legpraktikusabb, ha kiméred a tekercseket és úgy kötöd rá, de akinek van műszere, és használni is tudja, az nem szokott ilyet kérdezni.

D.Laci

Műszer sem kel hozzá.  
Két vezetéket rövidre zárunk és a motort kézzel megforgatjuk. Ha nehezebben lehet forgatni, mint rövidre zárás nélkül akkor megvan a tekercspár, ha ugyan úgy könnyen forog, akkor egy vezetéket kicserélünk, mindaddig cserélgetjük, míg meg nem találjuk a közös párokat.

wzc80zbf7

Természetesen kimértem a vezetékeket, bocsi tudom használni a műszert nem is azért kérdeztem hanem hogy most az A1-hez a A vagy az A negáltat kell kötni. Mert ez nem tiszta.

Dakota25

Beszállok negyediknek...
Mindegy. Ha nem jó irányba forog felcseréled az egyik tekercs végeit úgy, hogy a RAMPS-tüskesor bármelyik szélső lábára menő vezetéket cseréled a szomszédjával.
A neten akár nyolcféle helyes színsorrendet is találhatsz. Mind jó.

jexz0yez

Sziasztok! Van valaki aki használ diák licence-es Solid Edge-et? Egy kis segítséget/szívességet szeretnék kérni.[#worship]

sastas

jexz0yez

Közben találtam valakit aki megoldja nekem, de azért elmesélem hogy jártam :D
Anno a nyomtatómat még diák licence-s SolidEdge-el terveztem, azóta pedig már nem diák licence-et használok. Most pedig szeretnék kicsit fejleszteni/átépíteni a gépemen bizonyos részeket és a szívás az egészben, hogy ugye a diák licence-el rajzolt file-okat nem lehet megnyitni a nem diákkal, hogy ne kerüljenek ki az iparba ingyenes verzióval készített file-ok.
Megoldás: találni valakit aki diákot használ, vele megnyittatni a fájljaimat és kimenteni .step-be.
Ezért kerestem valakit, de közben találtam is. Azért köszi! [#wave]