Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wzc80zbf7

Igen én használok. Mi a kérdés?

szf

Milyen profit használsz?
Hogy van összekötve a vezérlőhöz?

szf

wzc80zbf7

Ja hogy úgy érted. Úgy nem használom. Nem is tudom hogy létezik-e olyan program. Én Ramps 1.4-et és GT6560 vezérlőket használok ami USB-vel van RaspberryPI-re kötve és Octoprint a program a Raspberry-n.

szf

Hogy kerül az octoprint program a raspberry -re?

wzc80zbf7

Érdemes elolvasni az oldalán a wiki-t. Ott ez is le van írva: Telepítés

szf

wzc80zbf7

Na végre erőt vettem magamon és összeforrasztgattam a kábeleket az új nyomtatómon. Viszont van egy kis gondom. CoreXY nyomtató. X,Z tengelyek jól működnek. Szépen megtalálják a home-ot, viszont az Y az istenért sem akar arra menni amerre akarom. Pont ellenkező irányba mozdul mint amerre kellene. Hiába változtatom a INVERT_Y_DIR értékét. Általában akkor összekavarodnak az irányok. Valakinek valami ötlet?

vjanos

Ugyanúgy vannak bekötve a motorok?
Próbáld egyszerre változtatni az X és Y irányokat, és lehet az X tengelyed is azért "megy jó irányba", mert rossz a home-olás iránya.
Azaz ha lesz egy olyan állapotod ahol a mozgásirány jó, akkor utána lődd be a home irányát.

wzc80zbf7

Végén sikerült megoldani. Játszottam a Invert paraméterekkel. Most jó már a homing is. Közben találtam egy bugot az 1.0.0-ás Marlin-ba is mert nem tudta kezelni a X-Max endstop-ot. De a RC6-ossal már jól működik. Szivatott rendesen. Mostmár csak az Z tengelyekkel van valami gubanc. Érdekes hogy az új SW-be nem működik rendesen a régiben ment. :(

vjanos

Nekem az rc5 volt az utso amit huzamosabban használtam. Az ujabbakkal mind volt vmi...

keri

Nekem működik az utolsó verzió minden változata.
Asszem most én RC06-ot használok. RC07-nél az extruder gyorsulást nem kezelte, azt kihagytam.
Kiderült mechanikai hiba miatt tévesztett lépést. Meghúztam a csavart azóta jó :)

A régi valóban nem kezelte a max endstop-ot de azt is meg hekkeltem, hogy mégis menjen. Viszont annak meg a menüjével volt gond.

Kelepeisz Lajos

Szép estét!
Uraim,van ez a szilikon anyagú Heatbed, ezt úgy látom egy alu hordozóra szokták tenni, ezt fűti, és a fej is erre dolgozik,de erre az alu lapra hogy rögzítik ezt a szilikon fűtőtestet,láttam olyant ahol 3M-es kétoldalas ragasztóval teszik fel, de én még nem halottam olyan kétoldalas ragasztóról ami bir ~200C'-ot, tényleg létezik ilyen?
Vagy vannak egyéb trükkök, pl szilikon ragasztó?[#nemtudom]

balika

Szia
Ha jól tudom,öntapadós megoldással árulják ezeket a fűtőlapokat,de egy ismerőstől kaptam olyan vékony kétoldalas ragasztót ami bírja a hőt. De az FBS szilikon ragasztó is bírja a 200 fokot. :)

Kelepeisz Lajos

Most hogy írtad az FBS ragasztót, utána is néztem, és látom a MESTER-nek is van 300C'-s ragasztója kifejezetten ilyen célokra, csak kérdés hogy ezen a szilikon ragasztó rétegen keresztül milyen hatékonysággal adja át a hőt?