Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Hogy addig se vesszenek el a jó ötletek és megoldások, ez milyen ötlet lenne?

Nyitnánk a Hunbay-ba egy 3D tudásbázis könyvtárat, ahova jó lenne ha 1-2 személy, röviden bemásolná az erre érdemes megoldásokat tőmondatokban, pl. asztaltapadás, amit most mondtál, a tiédet is, enyémet is, meg sok jó más megoldást, amit már leírtunk.

Az ember bemenne, és megnézné, hogy milyen megoldások vannak.
Jobb lenne, mint itthon jegyzetelget az ember magának.

Fiam most próbára nyitott egyet (3D_nyomtato_Tudasbazis névvel), hogy működne-e. Akárki bele tudna írni, de csak röviden, és a megfelelő nyitott témákba besorolva.

Ez ne egy másik fórum legyen, hanem tényleg a tudást szedjük ki a fő fórumból, hogy ne kelljen keresni, és nem találjuk meg, és újra megkérdezzük, és újra leírjuk...

keri

Állítok raft nyomtatást, és beszúrok a G-kódba egy szálcserét, meg magasabb fej hőmérsékletet (250fok).
A raft-ot PLA-val nyomtatom, a többi meg ment POM-al.
Asztal hőmérséklet 65fok volt, de még elég puha a PLA, lejjebb kell vinni, mert nagyon deformálodik ez az anyag így is.

keri

Vagy van FTP tárhelye a fórumnak, oda is fel lehet rakni.
Csevegőben mondta MoparMan, hogy lehetőség megvan az altopikokra, szóval lehet majd kapunk ilyen lehetőséget mégis.
Igazából, alig 14580+1 hozzászólás van, abból ki tudom válogatni utólag is a hasznosat, ha lesz hova leválogatni [#vigyor]

Devecz Miklós

Én jó példával járok előre.
Felpakoltam néhány adatot.

gaben

Minden géphez jó lenne egy olyan topik, amit csak a moderátora tudna szerkeszteni és csak jóváhagyott itiner kerülhetne bele.

B.Zoltán

Köszönöm hogy betetted, legalább megtalálom ha valami olyanra szükségem lesz benne.
(Persze mások is.)

nv5firipz

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van-e valaki Kaposvár környékéről aki tudna nyomtatni?

3vv2btrhv

3D nyomtatás és polimer beton , némi  acél . Kézi vésnök szerszám a rendeltetése .

3vv2btrhv

KBalázs

Láttam egy érdekes megoldást száltovábbításra.
Nem bowdenes, de mégsem cipelte a motort az Y tengely (i3-szerû elrendezés, bár az asztal emelkedett). Áttételes száltovábbítón, a mûanyag nagy-fogaskereket hajtó kis-fogaskerék egy négyszögletes (alu?) zártszelvényre volt felfûzve, és hasonlóan a esztergák vonóorsójához, hajtotta a fixen rögzített motor. A kis-fogaskerék tehát csúszott a fejjel együtt, a motor tömegét pedig nem kellett rángatnia az Y tengelynek.

ebalint

Aki véletlenül a CL-260  -ra adná a fejét, annak egy kis segítség az építéshez.

Ide

Még teszek fel ehhez a géphez kapcsolóan ezt-azt, ha valakit érdekel.

/ ha nem akkor is [#nyes]

B.Zoltán

Nekem jó lesz. Nincs semmi doksi róla.

ebalint

Tettem föl 1-2 dolgot.

B.Zoltán

Nézegetem.
Nagyon jó dolgok.

B.Zoltán

Ezekre , hogy nem találtam rá én is.

Lehet , hogy  XY blocks  banana jobb megoldás mint a német , amit én linkeltem be.
De a szíj végek  rögzítését nem értem , de lehet hogy már fáradt vagyok.