Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Az induktív szenzorra gondolsz ? Szerintem azért van ott hogy egy rossz g kód vagy helytelen beállítás miatt ne fusson bele a fej az asztalba ...

xmas75

A sketchup tud DAE formátumban menteni, amit a Cura meg tud nyitni.

Kelepeisz Lajos

Igen arra gondoltam, köszönöm a választ.
Egy másik kérdés, a kiálításon láthattuk ezt a gépet, ennek a szíj hajtásnak mi a neve?
Köszönöm

it2x8ssdk

Sziasztok!
Valami történhetett az lcd kijelzőmmel(lehet hogy csak valami rossz firmware beállítás okozhatja, nem tudom), a jelenség a következő: ha berakok egy sd kártyát akkor megjelenik az lcd-n az "sdcard inserted" felirat, de a kártyát mégsem látja tehát nem nyitja meg automatikusan mint korábban, ha manuálisan odanavigálok menüben, akkor sincs ott semmitartalom.
Mi lehet az oka?

Kicsa

Szia!

Asztal szintezéshez van hazsnálva a szenzor,keress rá :Auto Leveling.
Hasznos lehet,nem kell kézzel tekergetni a négy sarkát a szintezéshez...

it2x8ssdk

Auto levelinghez is ezt használják:
https://www.youtube.com/watch?v=6gzqSpy1Sqg
hasznos, gyors, pontos

Kelepeisz Lajos

Lehet ennek a hajtásnak a neve H-bot, jól gondolom?

Devecz Miklós

Igen, H-boot. Hasonlit a corexyhoz, de szijhossz felezödik.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, és nagyon szép és érdekes gépeket építettél, öröm volt látni őket.[#worship]

cc7nypid

Köszönöm a válaszokat keri, sastas és minden "hobby kollégának", még csak elmélkedek rajta és ahogy nézem egy 50-100 pénz között lehet venni talán kész gépet, mivel időm kevés mostanában építeni, sőt, főleg megtanulni megépíteni egyet. (de mint írtátok, van helye egy ilyen gépnek a műhelyben....)

keri

Hát akkor mi tekeri? :)
Szintezni kell attól még hogy tud Auto bed levelinget, vagy lesz egy ferde munkadarabod.

Arra jó, hogy ne a hézagmérővel kelljen bohóckodnod, meg kis mértékű hibát, ami a munkadarabban nem, de a rétegek felépítésénél zavaró azt ki tudja kompenzálni.
Ezen felül bekapcsoláskor is jóval pontosabban meg tudja találni a Z Homing-ot ami szebb=jobb első réteget eredményez.

Viszont nagy hátránya, hogy nem az üveglap/ragasztó szalag felszínét méri.
Én ezért a normális gép és mechanikus kapcsolók híve vagyok.

keri

Inkább 100ért de igen, érdemes venni.
De arra készülj, hogy ennyiért még nincs kész az a gép. Ezek KIT-ek ennyiért.
Jó alap, de a tervezési és minőségi hibás alkatrészeket le tudod gyártani saját magán [#vigyor]

Az a gép ami kész is van, működik és jó is, az ennél kicsit többe kerül, és nem azért mert lenyúlnak, hanem tényleg ilyen költségei vannak.

Pl itt vannak olcsónak mondható bolti példányok ez alatt nem fogsz találni normális nyomtatót. A cég tulaj lelkes hobbistaként kezdte. Ezek amúgy bevált nagy márkák elég jó másolatai.

Haveromat próbáltam rábeszélni egyébként ilyen 100-ezres kitre, de ahhoz is smucig volt :D végül én nyomtattam ki neki egy készletnyi Prusa i3 alkatrészt. Most már kezd összeállni neki a gép, egész jókat tud nyomtatni, de tényleg sok meló még egy ilyen egyszerű szerkezet is, szóval ha nem az építés öröméért csinálod akkor venni érdemes.

keri

Ez de jó!
Gyors bútorépítő elem.

Bár most így belegondolva, ennyi erővel pozdorja csavarral is összefogathatnám azokat a lapokat [#bee1]

PSoft

"Én ezért a normális gép és mechanikus kapcsolók híve vagyok."

Tudjuk...MZ megszakító!:)
[#nevetes1]

keri

Nemcsak.
Lényeg az, ha mérünk, akkor legyen minél közvetlenebb a mérés. Ez lehet optikai is, vagy induktív, de ezzel az induktív szenzorral nem azt mérjük amit akarunk csak ennyi a bajom vele.
Ha fém asztal van akkor jó és pontos, de már a fűtőlap rézfóliájára sem érzékel pontosan.

Nekem is van ilyenem, de maradok az MZ megszakítónál [#mf2]
...najó nem. Lusta vagyok, mikrokapcsolót használok én is. [#vigyor]