Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

hall szenzoros végállás ?
elég pontos....

93kiabn5v

Sima kínai megpróbálom a nyomtatóm 2. generációjában aztán meglátjuk mit mutat. Köszi.

ykt6caawj

Nálam a HIPS kapton szalagra 105-110 fokos asztalra üzembiztosan tapad. (HERZ-es HIPS)

jexz0yez

Sziasztok! Arduino 2560 + Ramps 1.4
Ma beindítottam a gépet és egy kis idő után elektromos tűzre hajazó szag csapott meg. Körbe néztem az elektronikát és igaz le van burkolva, de áttetsző anyagból nyomtattam neki a dobozt, ezért azon keresztül vettem észre az USB csati alól villogó fehér szikra szerű fényt...nem kicsit kezdett el idegesíteni, mert elég fontos nyomtatást akartam indítani...
Miután az USB-t kihúztam megszűnt a dolog és az LCD-ről vezérelve látszólag hiba nélkül üzemel és a nyomtatás is kész lett anélkül, hogy leégett volna a lakás...
Valaki találkozott már ilyennel? Az elektronika melyik résza ami tuti kuka? Merhetek ezentúl úgy nyomtatni vele, hogy az USB-t nem használom? Előre is köszi!

guliver83

Hogy lehet ezt így szerinted megállapítani?
Fotó esetleg, vagy egy hozzáértő elektronikus szakemberrel meg kellene nézetni, mi ment rajta tönkre.
Érintkezési hiba szerintem csak.
Egy USB sok minden nem történhet szerintem, ha nem a 230V ba kötötted be!   [#taps]

93kiabn5v

Akár egy hibás pendrive is tönkre rakhatja az alaplapot. :)

NickE

Valószínűleg nagyon át fogom alakítani a nyomtatót, már nagyjából kigondoltam, hogyan. MGN12 síneket teszek fel, van is itthon néhány.

Egyébként a 2020-as alu profil mennyire vált be nyomtatókhoz? Elég vékonyka, de nem tapasztaltam gondot eddig, csak kb. 10 órát nyomtattam.

B.Zoltán

Összességében kellemesen csalódtam a nyomtatóban.

Amint nézegetem a többi nyomtatóknak a képeit, nem nagyon látok sokkal jobb nyomtatásokat.

Ez az ürge is most csinál egy szuper jó nyomtatót, lehet, hogy megcsinálom, jó egy tartalék a háznál. Érdemes megnézned neked is.

New 3D Printer - Build Log #8

Teszteli a PET-G nyomtató filamentet is.

Különben szépen nyomtat, úgy látom, a nyomtatód. Az biztos, hogy egy ilyen átalakítás jót tesz neki, bár gondolom, csak a keresztsínt fogod átalakítani, mert a szélsők kell hogy forogjanak.

Egyre jobban arra jövök rá, hogy nem rossz ez a megoldás, hogy négy oldalról szíjjal van megvezetve, mert ez egy stabilitást ad a nyomtatónak. És tulajdonképpen csak középen nem szabad, hogy lötyögjön a fej. Oldalt nem tud nagyon mozogni a szíj miatt, de ha föl-le egy picit mozdul, az maximum vastagabb réteget nyomtatna olyankor.

Az új, drágább típusnál már dupla sínen csúszik a fej, és ha te ezt lineár sínre cseréled, akkor valószínű hogy egy jó megoldás lesz. Bár most is elég jól nyomtat így fénykép alapján.

Én azért tettem bele ezt a rugós nyomógörgőt, amit megnézhetsz a tárhelyemen (lefényképeztem neked) hogy ahogy kopik a csapágy, egyre nagyobb lesz a lötyögése, és ez folyamatosan kompenzálja ezt. Ez egy átmeneti megoldás, de valószínű egy jó darabig így lesz.

Van egy német honlap, ahol ennek a nyomtatónak a műanyag alkatrészei megvannak STL fájlban. Én ki fogom nyomtatni ezeket, már nyomtattam is próbát belőle. Bronzpersely helyett csapágy van a fejnél, és lehet, hogy oldalra is megpróbálok tenni csapágyat (lineár csapágyat), igaz hogy így egy kicsit hangosabb lesz, de kíváncsi vagyok a különbségre, hogy egyáltalán lesz-e különbség, vagy még lehet, hogy rosszabb is lesz az eredmény.

Ha érdekel: Sikerült az STL fájlt solid szerkeszthető fájllá konvertálni, és olyan csapágy méretet teszünk bele, amit akartunk. Most jelenleg 11 és 12 lukkal van közölve. Én megszerkesztettem a 15-ös átmérőjű csapágy méretre.

A 2020 alu profil úgy tűnik hogy elég stabil. Jól meghúztam a sarokelemeket, mindenhol ahol lehet, és úgy tűnik, hogy nem rossz megoldás, nincs vele gondom eddig.

De az új nyomtatót, ha csinálok, azt 20x20-as zárt szelvényből fogom összehegeszteni, mert olcsóbb lesz, és úgy gondolom, hogy még erősebb lesz. Igaz, hogy a derékszöget tartani nem lesz egyszerű, de már van gyakorlatom benne egy kerítéshegesztéssel a hátam mögött.

Ultimaker Clone STL fájlok

07zuwmapf

Sziasztok.Keresek egy 3d nyomtatóval foglalkozó embert Békéscsabán és környékén

NickE

Köszi! Úgy látom, Te jól belemélyedtél a nyomtató upgrade-be, át fogom tanulmányozni az oldalakat.

Elkezdtem tervezni a nyomtatót, még nagyon az elején járok, de a cl260 jó alap, néhány alkatrészt kell csak venni az átalakításhoz. Persze itthon is felhalmozódott nekem sok alkatrész.

A lineáris csapágy (a golyós) úgy tudom, nem szereti a forgó tengelyeket. (ha tévedek, sorry)

Ha így akarod átalakítani, jobb választásnak tűnik az IGUS féle LM8UU használata.

ebalint

Erre : A lineáris csapágy (a golyós) úgy tudom, nem szereti a forgó tengelyeket. (ha tévedek, sorry)

Tud valaki határozott választ, ill. van konkrét tapasztalat?

- én is szeretném ilyenre alakítani a csapágyazást.

Devecz Miklós

Nem erre találták ki.
A hornyai úgy lettek kialakítva, hogy tengely irányban tudnak a golyók elmozdulni.
Ha forgatni akarod, akkor a golyó maximum saját maga körül tudna elfordulni, de a háza nem erre lett kialakítva.

rtzu

Tapsztalat: LM8UU erősen akad, ha tengelyen forgatom mindkét irányba, de lineáris irányba szépen, akadály nélkül fut. Valóban nem szereti a forgatást.

B.Zoltán

Hát elsősorban a fejrésznél tennék ilyen csapágyat, ahol nem forog.
Nekem 2 századdal alatta van a rúd azon könnyedén forog ,de nem az igazi hosszirányban azért más.
Gondoltam egy próbát megér ,de aztán lehet , hogy az oldalain marad a bronz persely, végül is ezzel nincs gond egyenlőre.

Devecz Miklós

Elkészült a polár nyomtató.

Első teszt

Végeredmény: