Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

Hát perszeeeeee[#csodalk]

A szemeszter majd valamikor kezdődik a nappalisoknak :D én levelezős vagyok.

hála az égnek következő órám nem lesz ilyen csodálatos tárgyból :D

szf

Hogyan kellene átalakítanom a Ramps 1,4 panelt , hogy a motorokra nagyobb tápfeszt tudjak adni?
Persze az alaplap az 5VDC kapna külön.
A fűtéseket kapcsolgatását külső elemek végzik majd el.

ykt6caawj

MICSODA SZÉGYEN !!!

A mai fiatalokból már teljesen kiveszett a kalandvágy!
[#shakehead]

vjanos

Én a motorvezérlők tápfesz lábait szeretem kifordítani, és külön - RAMPS-tól függetlenül - megtáplálni.

szf

Köszönöm , ezt a megoldást alkalmaztam. Csak azt hittem valaki tud nálam is jobbat vagy fejlesztett már valamit csak nem figyeltem.

ykt6caawj

Ebben az estben nincs más tennivaló, mint a tápot az 5A jelzésű bemenetre kapcsolni. (A panel széléhez közelebb eső csatlakozó)

Néhány dologra azonban nem árt figyelni:

- Egyrészt a feszültség a motormeghajtókon nem lehet nagyobb mint 35V (ennyit tud maga az IC)
- Néhány olcsó kínai RAMPS változatot kisebb feszültségtűrésű kondikkal szerelnek, (az érintett kondik: C3;C4;C7;C9;C10) vagyis ellenőrizni kell a kondik típusát.
- Az ARDUINO és a RAMPS tápfeszültségének GND-je közös kell, hogy legyen.
- A D1 jelű diódát el kell távolítani.

Segítségképpen:
RAMPS 1.4 kapcsolási rajz
RAMPS 1.4 csatlakozók

szf

Elméletileg egyből adhatnák neki 24VDC, csak az alkatrészeket kell le ellenőrizni?

Devecz Miklós

Nekem három éve megy egy 24V-os rendszer, eddig még nem volt problémám vele.
Csak a dióda lett eltávolitva, és külön kapott egy 12V-ot a vezérlő.

ykt6caawj

Na jó, nem egészen...
Az 5A jelzésű csatlakozó "+" kapcsára kötött feszültség megjelenik a "D9+" (nyomat hűtő venti "+")és a "D10+" (extruder fűtés) valamint a D2 dióda mellett található 12V-AUX csatlakozó "+" (fej hűtő venti "+") kapcsán is.
Vagyis ebben az esetben az érintett eszközök "+" (pozitív) kapcsát le kell választani a RAMPS-ról, és egy külső 12V-os tápra kötni. A külső 12V-os táp GND-jét közösíteni kell a RAMPS tápjával, pl. a 11A+ kapocsra kötve.
Persze az is megoldás, ha a két ventilátort és a fej fűtő-patronját kicseréled 24V-osra.
A D1-et ne felejtsd el kivenni, mert az ARDUINO nem bírja a 12V-nál nagyobb tápfeszt.

ykt6caawj

Bocs, ezt elírtam, a táp nullák közösítéséről szóló mondat helyesen:

A külső 12V-os táp GND-jét közösíteni kell a RAMPS tápjával, pl. a 11A "-" kapocsra kötve.

szf

Köszönöm a tanácsot mindenkinek!

3vv2btrhv

Keresek embert aki a Zbrus programot használja , engem most csak a szobrász része érdekel !

jexz0yez

Szia! Nem tudom használsz-e facebook-ot. Ha igen, akkor van egy csoport: 3D 4fun Kezdő/haladó
Itt sok olyan ember van aki tud neked segíteni Zbrush-ban.
Én egyenlőre kevés funkcióját használom a proginak...Műszaki programok után nekem nagyon nehéz tanulni...teljesen más szemléletet igényel, viszont borzasztóan okos cucc.

3vv2btrhv