Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

93kiabn5v

Polikarbonátra rakott már valaki fűtött asztalt? 60 fokra melegítem az asztalt elméletileg bírnia kell a meleget ha a tűző napsütést bírja. Szinte semmi súlya ezért próbálkoznék vele.

vjanos

Ha csak szigetelésnek teszed, akár jó is lehet.

Ha síknak szánt tartó elemnek, akkor inkább ne. Mint a legtöbb műanyag, eléggé vetemedik hő hatására.
Van ilyenből előtetőm, pattog a ha hűl vagy melegszik :)

Egyébként nem lenne kevés a 60 fok maximum?

vjanos

Nem lapul valakinél feleslegként 2m GT2 szíj és egy 40 fogú alu GT2 szíjtárcsa véletlenül? [#awink]

93kiabn5v

Szíjam az lesz ha kell . Napok kérdése és ideér ha annyira nem sürgős. Tárcsa az sajna nincs plusz.

93kiabn5v

Tartó elemnek lenne. Pla t nyomtatok eddig elégnek bizonyult a 60 fok.Feljebb nem mentem még. Előtetőből maradt gondoltam kipróbálom.

keri

Szíjam 120centis darabok vannak, 3 darab, meg 100centis acél (elszakadt).
Fogaskerekem csak 20fogas van 8-as furattal.

keri

Melyik rész?
Én 8mm parafára raktam inkább a fűtött asztalt, alá egy alulemez, de ez kihagyható, ezt így kaptonnal szorosan összeragasztottam, erre jön az 200*200-as üveglap, amit szintén kaptonnal ragasztottam fel (elég stabil)
4 sarkába M3-as csavar jó hosszú, végig meneteset raktam, kontraanyával rögzítettem, ezek mennek rá a tartó szerkezetre rugóval és állító anyával.
Ezen a ponton pedig soha nem melegszik 60 fok fölé akkor sem ha 110 fokra fűtöm az asztalt, tehát igazából bármi lehet hőtűrés szempontjából ott.

Viszont ahogy előttem is írták a műanyagok nem túl mérettartóak csak szenvedés lesz vele, ha asztal tartónak használod, mert mindig állítgathatod majd a szintezést.

De nem értem mit szenvedsz. havernak vízsugaras vágóval 10esért kivágtak egy komplett prusa i3-hoz való alu részt 5mm-es aluból. Szóval ahelyett hogy szenvedsz, csinálj olyat ami működik :)

vjanos

Köszi, hétvégén méricskélek pontosan mekkora kéne... talán egy 120-as is kiadja
Pont 8mm tengelyre menne, szóval a kerék is passzolna, míg megjön a nagyobb  :)

Már kb egy hónapja rendeltem, de nemigen akaródzik ideérni...

vjanos

Köszi neked is.
Nem égető, de ha 17.-e előtt megjönne, akkor tudnék vinni valamit Fehérvárra..

93kiabn5v

Ok. Jövő héten megjön elvileg. Nekem nem kell az összes, majd megbeszéljük a továbbiakat.

keri

Haverom kérdezné Slic3r-el kacsolatban (csak nem tud regisztrálni)

"Azt akarom megkérdezni a slicerrel kapcsolatban, hogy basic modban elég jókat nyomtatok, viszont ha át váltok advancedbe, pocsék lesz, és mik azok az alap beállítások amiket a basic mód használ, vagy hogy lehetne onnan átvinni az advancedbe
hogy fiomítani tudjak rajta, és ne 0-ról kelljen küzdeni
mert ugy tudom a basic mod magatol beallitja az advanced osszes erteket egy alapra, de ha at valtok nem ertem miert nem ugyan az ervenyesul"

vjanos

Én ezt a progit sosem tudtam úgy belőni, hogy utolérje akár a cura akár az s3d minőségét...[#nemtudom]

Más: ment egy mail szíj ügyben.

Devecz Miklós

Kezdek csalódni a kinaiakban!

Két helyről is rendeltem T2,5-ös bordásszíjat, acél merevítéssel.
Eredmény, fél óra üzem után sorra pattognak el a szálak.

vjanos

Jól hangzik :(
Keri is szakadt acélszálas szíjról írt lejjebb...

Ez mennyivel merevebb mint a sima üvegszálas?
Nem lehet, hogy túl kis sugáron fordul?