Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Szerintetek 3d nyomtatóra melyik XY hajtás adja a legjobb minőséget legalább 70-80mm/s sebesség környékén?

Persze rendes mechanikát feltételezve... Főleg a hullámosodás/ringing elkerülésére gondolok.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Vettem egy ilyen műanyag csapágyházat Csimbuktubol hogy kipróbáljam, amit látok, nagyon könnyű, nagyon pontos, és jó masszív, egyetlen gond hogy ezt a házat 8, és 10mm-es tengelyhez gyártják, (a képen látható 10mm-es), szerintetek 400mm-t áthidalva 2db 10mm-es tengellyel és rajta 2 hot-enddel kapok a munkához kellő stabilitást, nem túl karcsú a 10-es tengely?  [#nemtudom]

keri

Golyós orsó [#hehe]
Najó, az állítható feszítésű trapéz is jó. Sz.Józsi gyárt nagyon jókat.

vjanos

Izé. Természetesen szíjhajtásra gondoltam.[#ravasz1]
És csak függőlegesen mozgó asztalra - oda jó lesz a trapéz.

keri

Elég.
12-mm-essel már gravírozót is építettek páran, ekkora fesztávra.

keri

Sejtettem, de a szíjnak mindig lesz rugalmassága. Ezt szélesebb, merevebb szíjjal lehet csökkenteni.
A legjobb a kereszt tengelyes megoldás mechanikában, de ott meg a csapágyazás a komplikált, bár IGUS műanyag csapággyal, vagy valami nagyon jó bronz csapággyal lehet jó mechanikát csinálni.

Második legjobb amikor viszi magával az egyik tengely a fejmozgató motort, mert ilyenkor is cska tengely hosszúságú szíjrészek rugóznak. H-bot, meg CoreXY-ba rengeteg szíj belemegy, ezek miatt rugalmasabbak.

Mondjuk a gyorsulás és jerk csökkentésével eltűnnek a hullámok. Nekem a léptető motor rezonanciája látszik csak, ezt meg talán áttételezéssel lehetne csökkenteni, de akkor meg már lassú a 30khz léptetés freki.

wt8g4i4

Végre megjött MKS SBASE V1.3 :D, le szeretnénk tesztelni hogy működik e, illetve rádugni a motorokat (nincsenek felszerelve a gépre ).

Ezzel kapcsolatban lenne kérdés, ha minden beállítás nélkül rádugjuk a motort akkor automatikusan beállítja a motoráramot?

balika

Sziasztok. Ha érdekel valakit,volna pár elfekvő bontott,illetve bontatlan ABS szálam. Nekem sajnos nem jött be.
- Bontatlan (Glow in the dark, Herz) 6500+posta
- Bontott Narancssárga,illetve NATO zöld. Kb 50-100gramm hiányzik. 3000+posta
Személyesen Pápa vagy Győr. Foxpost is megoldható 5kg-ig 400Ft-ért,és Posta csomagautomata is elég olcsó. Köszi

vjanos

A konfigfájlba neked kell beírnod az értéket azt hiszem
http://smoothieware.org/stepper-motors

3vv2btrhv

Ultimaker3 fejlesztése

3vv2btrhv

Két fej egymás mellet , külön , külön mágnessel emelhető .

0bn8uxmw

Azért ennyire nem okos, rakj föl egy firmeware-t az mikroSD-re és a text fájlban ott vannak az áramok.
Nem xyz hanem alpha beta gamma stb a tengelyek megnevezése.
Ezt keresd a configban pl.
alpha_current                                0.8             # X stepper motor current

Kelepeisz Lajos

Alap esetben üresen érkezik a vezérlő, nincs benne firmeware?

vjanos

Szuper... új kiadás a 3d nyomtatók iPhone-jából.

3600 euróba már csak belefér két mágnes [#gonosz3]
Mérges vagyok erre a bandára, túlárazott rosszt adnak.

120 euróért vehetsz egy ilyen fejet pluszban.
Egyéb méretű fúvókák még csak papíron léteznek.

vjanos

Neked kell felmásolni SD kártyára a firmware-t és a konfigurációs fájlt is.