Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wzc80zbf7

Én úgy tudom hogy csak rá kell dugni a szalagkábelt. Elvileg fordítva rá se lehet mert van benne egy pöcök ami nem engedi fordítva rádugni. Ramps és GT6560 vezérlők esetében csak ennyi volt. Még cserélni karakteresről grafikusra is csak ennyi volt. De nem akarok hülyeséget mondani. Azért várjátok meg a többiek véleményét.

wzc80zbf7

Hát nem tudom. Én nagyon sokat szenvedtem a dugulással. Több hetem belement hogy nem bírtam 1 óránál nagyobb munkát csinálni mert eldugult az egész. Amióta kinyomtattam ezt: Dust Filter és néhány csepp olajat teszek a szivacsra minden problémám megoldódott. Azóta kb 80 órát nyomtattam már a nyomtatóval de egyszer se kellett szétszednem azért mert eldugult a fej. Az a pár csepp olaj meg nem jelent semmit. De lehet másnak bevált más is és megy nélküle is.

Kelepeisz Lajos

Igen, csak az a gond ha úgy dugom össze ahogy illeszkedik akkor a GND teljesen más helyre kerül.

vjanos

Egybe rendeltétek az LCD-t és a panelt?

Találkoztam már kétféle kábellel, van olyan LCD ahol fordítva van az aljzat és ehhez fordított kábel kell.

Kelepeisz Lajos

Nem egyben, egy tippnek jó, utána nézünk.

vjanos

Itt boncolgatják ezt a kérdéskört....

Egyébként ha úgy alakul, nyugodtan csinálj hozzá hosszabb kábelt... nekem a 80 centissel sem volt gond.

ajpwg6jrn

Szia János!
A hosszú szalagkábel, azért nekem okozott némi fejtörést.
Leredukáltam 20cm-re, azóta hibátlan.
Többször megállt nyomtatás közben is.
Ezen felül még egy hibát észrevettem, nem szereti ha microSD +  adapterről megy a nyomtatás. Normál SD kártyával semmi gondja. (Valószínűleg az adapter is vacak volt.)

vjanos

SD kártyáról nem volt ilyen gondom. USB-ről előfordult, pláne ha ráindítottam a szalagfűrészt a közelében :D

Kingstone SD-t nekem sem szerette egyik sem.

wt8g4i4

Köszönöm a válaszokat. Majd a hosszú hétvége után megnézzük mi a helyzet.
Egyenlőre úgy néz ki hogy a kábel hosszával nem lesz gond.

Jelen helyzetben így néz ki összedugott állapotban

wt8g4i4

Most ,hogy már bennem van a reggeli kávé, és nézem de nem látom ....

Ha jól emlékszek a lábkiosztásra akkor nálam a szalagkábelre az egyik végére csatlakozót rosszul tették fel.

wzc80zbf7

Aki alumínium tárgyasztalt használ lenne egy pár kérdésem. Ti direktbe az alulapra nyomtattok? Vagy esetleg tettetek rá egy 2mm-es üveget? Megjött egyik barátom által készített alumínium tárgyasztal. Kb 4mm vastag, le lett marva a teteje CNC-vel, Érezhető egy kicsit hogy hullámos a felülete de ez kb 0,1mm lehet. Ez problémát jelenthet?

wzc80zbf7

Ja és kimaradt. Érdemes eloxálni az asztalt? Vagy maradjon inkább kezeletlen alu?

vjanos

Alura nem tapadnak jól a műanyagok - kivéve ha kifúrkálod raszteresen.

Vagy agyonkened ragasztóval, vagy kapton szalag vagy üveglap menjen rá.

Ha hullámokat érzel, peóbáld meg megfenni valami sík felületre fogott csiszolópapírral.

wzc80zbf7

A másik gépemen PCB heatbed és üveglap van. Ezt én rendszerint hajlakkal szoktam megküldeni, de pl ma reggel is hamarabb tört el a nyomtatás mint hogy a felületről le bírjam szedni az anyagot. :(

Ezen a gépen alumínium lap+ szilikon fűtőlap lesz ha végre megérkezik. Itt szenzort is szeretnék használni ezért gondoltam a direkt nyomtatást alulapra. A felpolírozást meg fogom próbálni. Ha minden kötél szakad kap egy 2mm-es síküveget. Az annyira nem vészes szerintem.

rf63unrk7

Már a 3D (STL) fájlokat is támadják a hekkerek:

(letöltik a gépedről, üreget raknak bele és visszatöltik.)

http://index.hu/tech/2016/10/26/halalos_jovot_igernek_a_3d_printerek/