Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Én csak azt nem értem, hogy olcsóbb náluk a filament, mint a Lengyel gyártónál. Vagy nagyon benéztek valamit, vagy "játszanak" az áfával. [#conf]

000000000

Amúgy a fehért PET-G is fura 230-240 fokot ajánlanak nyomtatáshoz. 215 fölött már nagyon folyik...

keri

vagy nagyker áron vásárolnak

keri

Nemtudom, még nem jött meg de a kínai PETG 230fokon működik jól.

000000000

Nyilvánvaló, hogy nagykeráron vásárolnak, de jön még rá postázási költség. Egyébként meg azt gondolná az ember, hogy a gyártótól lehet a legolcsóbban vásárolni.

Szerintem: Nettóban veszik, mert ugye az áfát itthon kell megfizetni értékesítés után, csak épp vagy nem tudnak róla hogy azt kell nekik fizetni, és akkor jön a nagy meglepi, mikor a könyvelő küldi a befizetni való áfát, vagy csak dilettáns  a könyvelő, passz...

http://sklep.devildesign.pl/glowna/102-pet-g-175-transparentny-1kg-.html

1 kg petg brutto 89,99 (lengyel zloty) x75 Ft = 6750,- Ft (23% lengyel áfát levonva is kb 5400 Ft körül van a nettója)

keri

Remélem nem az adóhivataltól vagy :)
Akkor ne törd a fejed. Inkább élvezd amíg lehet :)

ezsolt74

Az egyik ismerősöm keres 3D nyomtatót max 150.000Ft-ig.
Ha van valakinek valami jó kis gépe eladó,korrekt áron,akkor várom a jelentkezését.

Köszönöm.

KBalázs

Szia, végül elkészült és jó is lett ez a mini nyomtatód, amit év elején építgettél?

ezsolt74

Rögtön el is lett adva.

joe76

Sziasztok
Most kezdek foglalkozni a 3D nyomtatóval és elakadtam egy picit. Most rendelgetem apródonként az alkatrészeket és a kijelzővel elakadtam .Ami van Mega 2560 + Ramps 1.4 + Smart controller 2004 .Egyenlőre elakadtam a konfigurálásába ,ebben kérném a segítségeteket.Előre is köszönöm .

vjanos

A mikrokontrollerre szükséged lesz az ott futó programra, firmware-re.
A legtöbben a Marlin-t használjuk.
Itt részletesen leírják a konfigurálását.

Ha ennél konkrétabb kérdésed van akkor picit bővebben írd le, úgy tudunk segíteni :)

keri

Én haveromnak is kellene egy nyotató, de ő még olcsóbban szeretne :)
Valami egyszerű Prusa vagy hasonlót.

Kínaiak elkurvultak. 100ezer alatt csak plexiből hajtogatott nyomtatót találtunk.

PSoft

Tudod milyen drága a plexi?[#nevetes1]

keri

...megunt/kinőtt saját építés is belefér, ha normális.

keri

Alunál kicsit olcsóbb, de tudom, mert csináltam zuhanykabint belőle :)