Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Bár alapból nem szokott ezzel gond lenni.
Eddig még senki nem használt tudtommal hővezető pasztát az összerakásnál, így is működnek ezek a kínai jhead/e3D fejek.

Persze kezdésnél én is átestem jó pár besülésen, de az ember kitapasztalja, utána már nincs vele gond.

KBalázs

Dee, én tettem. Miután a fehér PLA elég csúnyán nyomtathatalannak bizonyult. Mondjuk nem tudom hogy a jerk minimálisra levételével, vagy a paszta bekenésével, vagy a kettô közösen, de azóta nem volt elakadásom a trágya anyaggal sem (erre nem tudtam hogy a kiszárítástól, vagy az esetleges öregedéstôl nem tudok-e nyomtatni) .

RJancsi

Nincs 3D nyomtatóm, nem is áll közeli szándékaim között, hogy legyen. :)
Épp most kaptam a spam könyvtáramba egy reklámszemetet, talán érdekel itt valakit.

Hobbycity 3D nyomtató

sastas

90 ezer Ft egy 8x8x8 cm-es nyomtatási területért, gagyi anyagokból. Ez nem csak reklámnak szemét, hanem terméknek is.

vjanos

Én is tettem procihoz való ezüstös pasztát - az volt épp itthon.

000000000

Igen olvastuk már az 15000-ik hozzászólásban is ott volt a link. Hozzáteszem, hogy úgy hülyeség ez a vírus, és a cikk is, ahogy van.

Két dolog miatt:

1, nem nynomtatunk olyan dolgot, ami anyagi kárt okozhat, netán életet veszélyeztet.

2, ha mégis ilyesmire vetemedne valaki, akkor mást nem tudok mondani, mint hogy nagyon felelőtlen. Ha már ilyet tesz legalább a gcodeot nyomtatás elött, és a kinyomtatott tárgyat pedig nyomtatás után ellenőrízni, tesztelni kéne. Még ezzel együtt is abszolut user error... :/

A cikkben szereplő konkrét példa egyenesen hajmeresztő. Láttam már légcsavar terveket a thingversen is, csak az elöbbit tudom azokra mondani akik egyáltalán fontolóra veszik egy ilyen rotor használatát. Egy quadrocopter rotorjai iszonyatos erőhatásoknak vannak kitéve, bárhogy nyomtatod a nyomtatott rotor = crash...

wt8g4i4

ismerős Németországban dolgozik, ott szokott nyomtatni a cégnél valami komoly nyomtatóval. fejlesztő cég ,sajnos sok mindent nem mesél a munkáról...

Szokott nyomtatni légcsavart is csak úgy poénból tesztre ,de azt mondja hogy felszállásig nem jut el mert széthullik meg rázkódik az egész gép.
Az anyagok tesztelésére meg jó mert tudja milyen fordulaton mit tud egyik másik hogy viselkedik.
Most gondold el a sok okos a cikk olvastán elkezdi nyomtatni az űrhajót is otthon vagy épp eladja mindenét mert meghackelik :D

wzc80zbf7

Használ valaki Ramps 1.4-et 24V-al? Mit szükséges módosítani? Előnyösebb 24V-ról járatni?

ykt6caawj

Lásd 14432 hozzászólás utáni válaszok. (Nem volt olyan régen)

Vasspisti

Általánosságban elmondható, ha valaki légcsavar nyomtatással próbálkozik, akkor a következőket érdemes szem előtt tartani:

- a nyomtatásra használt anyagnak el kell viselnie az ellenállási erők, a vonóerő és a centrifugális erő által okozott igénybevételeket (csavarás, hajlítás, húzás)

- a nyomtatott rétegek egymáshoz tapadásának akkorának kell lennie, hogy elviselje a terhelő erőket, különben a rétegek szétválnak

- a felület minőségének jónak kell lennie, különben turbulens lesz az áramlás

- a nyomtatott anyag tömegeloszlásának szimmetrikusnak kell lennie

- az utolsó fázis a légcsavar kiegyensúlyozása kell, hogy legyen

Amennyiben a fenti felsorolásból valami nem megfelelő, akkor hatásfok romlás, rezonancia, törés következik be.

keri

Gyakran a bolti propellerek is szétrepülnek, szóval az a hülye aki azon meglepődik hogy egy teszteletlen propeller szétrepül.
quadkopterek néha leesnek, de javíthatóak olcsón...persze lehet hogy a fél millás nem :) az vessen magára, ha csak a gagyi DJI-re telik.

keri

Légcsavart nyomtatni éppen ezért sok értelme nincsen, mert több a munka vele mintha fából faragnám ki :)
Ellenben szerszámot nyomtatni légcsavar gyártáshoz, annak már van értelme.

3vv2btrhv

A szerszám nyomtatás érdekelne , képekben .

Vasspisti

Nyomtatott szerszám esetében a szerszámot vagy a légcsavart utómunkálni szükséges, hogy a felület minősége jó legyen.
A kiegyensúlyozás ennél a gyártási módszernél is szükséges.