Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Sys_m

Sziasztok, hy Keri.

A hőmérséklet visszavétel megoldotta a fejdugulást, közben megjött a módosított menetes szár (throat) ezzel már tökéletesen megy a nyomtatás.

Köszi: Sys_m

Devecz Miklós

Az adok-veszen felraktam egy 3D nyomtatót eladásra.

joe76

Köszönöm a linket de közbe (1 nap kínlódás után ) rájöttem a hibára . A Mega megbolondult vagy hibás és nem ment rá a firmware csak ha újratöltöttem a bootloader . Jól állítottam be a kijelzőt csak az Arduino IDE azt mondta hogy feltöltötte de mégsem .

harima

Sziasztok!
Melyik a jobb választás,
az A4988 vagy a DRV8825 motorvezérlő?

keri

Én a DRV-t preferálom, mert nagyobb a csúcsárama és kétszer nagyobb a mikrolépések száma, de a fórumos tapasztalatok alapján az A4988 kicsit stabilabb.

Amúgy meg a TMC2100 csak az elég drága.

harima

Köszönöm a gyors választ.

000000000

Pár hete tesztelem a TMC2100-akat. Mióta betettem őket rá kellett jönnöm, hogy az LM8UU csapácsaim zörögnek, mint a fene. Rendeltem azok helyett Igus Drylin csapágyakat, hogy azok is elnémuljanak, de addig is azt kell hogy mondjam, hogy a nyomtatás nagyságrendileg szebb lett. Igaz, ahogy korábban írtam, komoly sebesség kompromisszum megkötésével, de a felületi hibák 90%-a eltűnt, már ami volt.

A TMC2100 max sebessége valahol 50-100mm/s körül van, ezt még nem teszteltem le pontosan. 50-es jó 100-on már ront eddig biztos. A polou A4988-ak, még 200mm/s-nél sem rontottak.

"Hangnyomás teszt" csak csapágyak cseréje után ad csak majd értelmes eredményt.

Egyébként 10ropi volt az 5db TMC2100, szóval annyira nem vészes.

vjanos

Tényleg, itt most akcióóós :)

Lehet írtad a múltkor, de hány voltról próbáltad, és milyen motorral?
Ha 12V akkor esetleg 24V-ra átállás hozhat a konyhára.
Illetve ha valami régebbi fajta, nagyobb induktivitású léptecsek, akkor azokat már a DRV sem szereti :(

000000000

Ilyenek a léptető motorjaim.

000000000

ja és persze 12 volt.

000000000

Egyébként majd összevetem a DRV8825-el is. De azok nálam nagyon zavaró magas frekis hangot adtak, ezért kerültem eddig a használatukat. (Nameg azért, mert a DUE csak késleltetési idők beiktatásával hajlandó meghajtani) Mint ahogy ebből a blogból világossá vált számomra, nem véletlenül sípol. Szóval kell pár dióda, és mehet az újabb teszt. Szerintetek van jelentősége, hogy milyen diódát használok? Van itthon egy raklap 1N4001-es azthiszem... :)

KBalázs

Van, kevés lehet a max amper amit a 1n4001 elvisel, ha kettesével teszed párhuzamosan akkor elég lehet.

ezsolt74

Nekem régebben a 4988-asok hullottak mint a legyek, viszont a DRV 8825-ből egy se ment tönkre.

wt8g4i4

Jó reggelt hölgyek urak.

Olyan kérdésem lenne ,hogy: J-head E3D V6 extruderem van jelenleg 0,4 mm es réz fúvókával .

Milyen gyakran szokott ez a réz fúvóka bedugulni, tönkre menni.
Valamint milyen méretben érdemes itthon tartani pár db-ot belőle, gondolok itt a 0,1 0,2 0,3..... mm .

a másik kérdés : ha le akarom burkolni a nyomtató hogy zárt fűtött teret kapjak , maga a léptető motor mennyire bírja azt a meleget?

wt8g4i4

egy kérdés lemaradt, a fúvóka anyagára mi a tapasztalat réz vagy a rozsdamentes fúvóka a jobb ?