Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Értem, csak azért kotyogtam bele a beszélgetésetekbe mert Lee-nek a szomszédja vagyok és az elektronikai részről segítek neki beüzemelni, de ez a szoftver feltöltés és konfigurálás már magas, esetleg nincs valahol egy leírás vagy videó hogy hogy kell csinálni, és egyáltalán hol lehet ennek a vezérlőnek a firmeware-jét letölteni?[#nemtudom]

Kelepeisz Lajos

wt8g4i4

Köszi ez hasznos, csak majd le kell fordítani, de a google a barátom :D

Meg amit korábban javasoltatok Cura programot hozzá azt leszedtem és feltettem a gépre :)

0bn8uxmw

Ha igényed van rá akkor tarthatunk egy skype szeánszot(Lajos-t is beszervezheted[#vigyor3]), és átvesszük a beállításokat. Dobj egy mailt ha szükségét érzed.
Motorokat sikerült már megmozgatni vele?
Annyi tudj, hogy nincs soft limit a FW-ben (nem támogatja még) tehát amennyit mondasz neki annyit megy akár fel a falra is..[#csodalk]

wt8g4i4

Köszönjük , szerintem ha odáig jutunk élni fogunk a lehetőséggel. Mostanában mind a kettőnknek összejöttek a programok, de majd csinálunk egy konzultációs délutánt valamikor.

Még nem mozgattunk vele semmit. Lajos vissza tartja a tápot :)

Ha nem is jövőhéten,de utána héten szerintem már annyira összeáll a dolog hogy mozoghasson valami :)

Sys_m

Sziasztok.
Dilemma/Kérdés: Belefutottam egy problémába. E3d V5-V6 -os extrudernél jobb-e a teflon csöves, vagy inkább a teflon cső nélküli?

A teflon cső előnyeit nem kell ecsetelni, mindenképp könnyebb takarítani az eldugult fejet, ha van benne ptfe. Viszont! Az a fránya hőtágulás nagyon bosszantó dolgokat tud eredményezni.
Ha a csőnek kialakított helynél picit hosszban, nagyobb kerül bele, elzárhatja a szálanyag útját, ha viszont kisebb, akkor meg az exruder fúvóka és a cső közé beáramolhat a megolvadt műanyag, ahol felgyűlhet a hosszú ideje kokszolódó és égett műanyag, ami duguláshoz vezethet, vagy éppen összeolvad a szálanyaggal, a teflon cső előtt göböt képez és e miatt nem lehet a szálanyagot kicserélni az extruderben, mindeközben pedig a teflon cső is elmozdulhat. Én teflon csöves extrudert használok, de időnként nagyon igényli a törődést. Ti is küzdötök hasonló problémákkal, vagy csak én kapom a nyakamba ezeket az élményeket?

Üdv.: Sys_m

KBalázs

PLA esetén a teljesen fém fej nagyon szálanyagfüggô, nekem van anyag amivel gond nélkül megy, és van amivel meg ki kell kapcsolnom a retractot, mert egy minimális visszahúzástól is képes beleragadni a torokba (heatbreak), és utána már csak a darálás van. Direkt extruder (áttételes) van felette, tehát minimális retractról van szó. Segíthet még a dolgon, ha jól fel van polírozva a torok belseje, az segít (gyárilag a kínaiak nem teszik ezt meg, csak kifúrják és postázzák...).

ykt6caawj

balika!

Küldtem üzenetet a fórumon keresztül.

keri

Nekem egyikkel sem volt gondom.
Ha túl nagy vagy gyakori a retract az okoz gondot, de normál nyomtatásnál nem kell piszkálnom.

Sys_m

Sziasztok, nekem e3d v6-ban, valószínűleg a teflon cső mozgása miatt keletkezett pla dugó. Rectract bőven van(1,5mm), ha nem lenne, szőne a fej légszántásnál.

Sys_m

Devecz Miklós

A teflon csőnek feszülnie kell a házban hossz irányban, hogy ne tudjon a szál aláfolyni.

Ezt "érzéssel" kell beállítani, erős befeszítéssel a cső meggörbülhet, behorpad, ekkor a szál előtolását akadályozhatja.

Sys_m

Itt is pont erről értekeznek.

Reprap fórum E3d jam/dugulás

A feszített teflon cső nyúlik hőtágulásban a szál továbbítást megakadályozva. Nagyon be kell játszani a ptfe méretét, abszolút merőleges vágási pontosság kell, hogy illeszkedjen.

Sys_m

ykt6caawj

Itt a fórumon a #14050 környékétől kezdődően néhány oldalon keresztül erről szól az eszmecsere...

wzc80zbf7

Szenvedek most egy nyomtatással. Kellene egy kis tanács. Van egy nyitott doboz aminek a teli oldalán van egy 1,5mm-t kiálló logó. Ezt a dobozt nem tudom erre az oldalára fordítani miatta. Ha oldalirányba a dobozból 1,5mm-re kiáll a logó 90°-ba akkor a PETG megbírkózik ezzel a problémával? Vagy le fog potyogni az egész a francba?