Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Nem sok v6-os hoszban 7mm-rel és átmérőben 3mm-el kisebb , és a v6-osba 7mm-es szár kell.
Nekem v5-ös van a nyomtatómon semmi gond nem volt eddig vele , pedig nyomtatok ABS-el is sokat.
Persze ez az én véleményem.

B.Zoltán

7-es menet csak a bordába van , elöl a fűtésnél M6-s a menet.

Kelepeisz Lajos

Nagyon szépen köszönöm.

vjanos

Ott lehet a kutya elásva, hogy ez a verziós cnc shield nem ehhez a verzió GRBL-het lett tervezve...

Valószínűleg a 0.8-assal kevesebbet szívtál volna :D
De lényeg, hogy megy.

Csuhás

Kollégám vásárolna kész jól működő 3d nyomtatót. Kit tudtok ajánlani, kivel vegye fel a kapcsolatot? Budapesti előnyben volna mert biztos kell neki egy kis segítség az induláshoz. Ő maga műszerész. A fia az aki ismeri a 3d tervező programokat. Szerintem max 300eFt ár körül keresne, gépet.

0bn8uxmw

Vegyenek egy ilyet a németektől:
Geeetech Prusa I3
Apa fia rakja össze, majd használják egy kicsit költsenek még rá kb. 20e forintot, hogy a nyeklő nyakló gépcsodából jó nyomtató legyen.

0bn8uxmw

Ja ha idejük nincsen de pénzük igen akkor keressék meg 3D nyomtatóshoppe-t és akkor számlát is kapnak meg oktatást

Kész gépől a Wanhao Duplicator i3 V2.1 is jó ha pedig a nagyon jót akarnak akkor Wanhao Duplicator 6, de én nyomtatóra 150e-nél többet nem költenék nagyon normál 200X200x200mm-es méretben ez az FDM-es technológia többet nem ér.

0bn8uxmw

És találtam olyat is amire mát nem kell nagyon költeni sem:
Prusa I3 alu

Csuhás

Köszi, továbbítom a válaszaid!

s7manbs8

Pár napja feltettem én is egy eladómat. Az adok veszekben.

dpu

Sziasztok! Nyomtatóvásárláson gondolkodom. Mit ajánlanátok ami a szokásos tesztfigurákon kívül mást is képes normálisan nyomtatni? Az előzményekhez tartozik, hogy van egy K8200-am amit már kellőképpen átalakítottam de a várt hatás elmaradt. (Az eredeti szíjak GT2 fémszálasra cserélve, a fej előbb J-head majd E3d V6-ra cserélve, MK3 alu asztal, kettős Z hajtás, IGUS csapágyak...) Iszonyatos mennyiségem van békából bagolyból különféle hasábokból de kis túlzással még normális tárgyat nem-nagyon sikerült produkálnom, amivel meg lennék elégedve. Ezért írtam , hogy ne "csak" tesztet tudjon nyomtatni. Érdemes pl. kétfejesben gondolkodni? Néztem a korábban Vérnyúl által másnak ajánlott gépet is. Van arról valakinek személyes tapasztalata? esetleg a kossel féle?  Köszi.

0bn8uxmw

Szia,

Ha már ennyi időt és energiát belefektettél ebbe a gépe, kizárt, hogy kis átalakítással ne lehetne egy használható gépet csinálni belőle.
Én átalakítanám egy Prusa rendszerű nyomtatóra csak egy orsó kell neki és pár alkatrész, 10-15e forintos ráfordítás lenne kb.

Gondolom a legnagyobb problémád a XY a mozgó asztal pontatlansága és csak az egy oldalon emelő Z tengely.

dpu

Helló. Mint írtam, már megoldottam a másik oldali Z hajtást. (Nem két motorral ugyan hanem bordásszíjjal az eredeti oldalról. Maradt az M8 menetesszár mert amit vettem trapézmenetes orsót nem tetszett a kottynása) Arra gondolsz, hogy az asztal csak egy irányba mozog és az extrudert mozgassam inkább? A legnagyobb problémám az, hogy egy több órás nyomtatásnál eszem a kefét, hogy mikor "hagy ki" az extruder vagy mikor téveszt lépést az asztal.(Motoráramot már növeltem) Ha véletlenül minden összejön akkor már "csak" a felület csúnya. Feltettem a legutolsó próbálkozásomat. Cirka másfél óra után (0,3 fúvóka 0.2 réteg, 195 fok, HERZ PLA)
Fogy az ötletem meg a hajam ezért gondoltam már egy másik gépre.
Mire gondolsz mit tudnék még megtenni, hogy valamiféle pozitív változás történjen?
Köszi.

s7manbs8

Azt kell kitalálni mik a bajai a gépednek, akkor meg lehet oldani a bajaidat is.

Ha a tüneteket szépen felsorolod, mindet, amivel találkoztál.

s7manbs8

A 0.3 fúvókával 0.2 es réteget az már kicsit sok szerintem neki, nem tud hozzáragadni lehet rendesen.