Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

NickE

Én csak az OpenSCAD-et használom. Ez azoknak való, akik nem tudnak rajzolni, viszont jól tudnak programozni :)

s7manbs8

Rajzolni mindenki tud, csak legfeljebb nem szeret. :)

keri

Nem, én nem tapasztaltam ilyet, csak ötleteltem hogy miért jó az aceton a PLA-ra.
Herz-esre csak mondtam hogy kicsit úgy viselkedik mint az ABS, de nekem sem oldja az aceton (én is kipróbáltam.

Az végül is elképzelhető hogy ABSről átálás esetén keveredik

keri

AMúgy annyira nem vészesen rosszabb a tapadásom vele, de egyértelműen gyengébb.

keri

Mekkora a max működő sebességed?

NickE

Mennyi idő alatt fűt fel az asztalod ~110 fokra?

000000000

Most rendeltem egy step up convertert az ebayről, tud akár 35V ot is 12V ból, azért még teszek a tápra szupresszor diódát hogy elnyelje a feszültség tüskéket.
Ezek a beállítások vannak de nekem nehéz alumínium  gépem van, az áram fullra feltekerve:
#define _MAX_FEEDRATE {600, 600, 4, 45}       // (mm/sec)
#define MAX_STEP_FREQUENCY 60000  

#define _ACCELERATION 2000         // Axis Normal acceleration mm/s^2
#define _RETRACT_ACCELERATION 2000 // Extruder Normal acceleration mm/s^2
#define _MAX_XY_JERK 20.0
#define _MAX_Z_JERK 0.4
#define _MAX_E_JERK 5.0    // (mm/sec)
//#define _MAX_START_SPEED_UNITS_PER_SECOND {25.0,25.0,0.2,10.0}
#define _MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND {5000,5000,50,5000}  

vjanos

Én is szeretem egyszerű formákhoz, paraméterezhető  modellekhez.
Pl a  
http://www.thingiverse.com/thing:16627" TARGET=_fnew>bordáskerék készítő mennyivel jobb így, mint ha külön modell lenne minden profilra, fogszámra, magasságra...

Egyébként te mivel foglalkozol? :)
Az eddigiek alapján NickE, elektron és én programozófélék vagyunk, tényleg talán ezért szimpi a progi.

ezsolt74

Az eredeti szakmám kárpitos.
És nem tudok jól rajzolni, mármint kézzel, viszont programmal könnyebben megy.
Vizuális típus vagyok, látnom kell amit csinálok.

vjanos

Kézzel én sem rajzolok jól sajna...

s7manbs8

Én pár éve megpróbáltam pár napig foglalkoztam  a rajzolgatással, aztán ilyen lett:

http://kepfeltoltes.hu/151103/csaj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Na, mondom itt kell abbahagyni, amíg nem késő. :)

keri

Jó, de mennyiről használod?
Egy valós munkadarabnál nem téveszt ezekkel lépést?

Meg milyen vezérlőd van? Az Arduinós csak 30khz-t léptetési frekit tud.

keri

Na csak azért kérdem, mert kb. nekem is ez van beállítva, de nekem 2Nm-es 8A-es motorjaim vannak rendes vezérlővel 36V tápfesszel. Igaz hogy én visszavettem az áramot, meg a beállításokat is, mert leugrott a gép az asztalról gyorsjáratban :)

Ha ugyan ezt tudja NEMA17-os motorral emelt tápfeszről, már pakolom is át.

Amúgy nem érzed kicsit értelmetlennek hogy 230-ból csinálsz 12V-ot, majd vissza 35-öt? :)

Nekem 36V-os tápjaim vannak, és egy step-down áramkörrel csinálok még 12V-ot. Az asztalfűtés és a motorok 36V-ról mennek, a maradéknak meg nem kell nagy áram.

Jordan Gabor

A huz egy vonalat sorban az y nincs is definialva nem? Az a gond, hogy y iranyban kiteszi messze.
Koszonom,
JG

000000000

Az A tengelynek kell lennie az extrudernek, akkor ezek szerint ez itt most E tengely. Ezek alapján tutira nem jó a post processzor, mert E tengelyként nem fog működni az extruder UCCNC-ben, csak ha XYZABC tengelyek valamelyikének van konfigurálva. Azt tudom hogy a Stepcraft amit használ, ott A tengely az extruder.