Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Az én alapanyag extrudálóm idő hiányában nem készült még el, de van alapanyagom, ha valakit érdekel. Vettem 25 kilót.

NatureWorks Ingeo 4043D NATURAL PLA - 2200 Ft + posta + Áfa

000000000

1000 kilónál már lényegesen olcsóbb lehetne egyébként. olyan 1700-1800 közt.

000000000

Sziasztok,

soha nem volt még szálelakadásom, de most egy olyan problémába ütköztem hogy egy tárgyat nem tudok kinyomtatni mert már 3. próbálkozásra szinte pontosan ugyanazon  résznél kb. pontosan a felénél elakad a szál és nem nyomtat tovább. mozog a fej, megy az extruder de inkább ledarálja a szálat. kézi rásegítéssel sem megy tovább, csak ha kinyitom, kihúzom a maradék szálat és újra befűzöm.

000000000

meg is találtam amit kiszedtem a fejből, a szálon van egy vastagabb rész, 1,70-1,75mm mérek mindenhol, ott pedig 2,3mm. tehát a szál hibája. Mit lehet ezzel szerintetek kezdeni?

vjanos

Leginkább földhöz csapni, vagy visszavinni a forgalmazónak.
Pontosan milyen gyártmány egyébként?

Esetleg egy acéldarabban, egy pontos furaton áthúzni az egész szálat, hátha leborotválja?
Bár nem lehet nagy élmény áttekerni a tekercset.

ezsolt74

Hát csak azt tudod csinálni hogy akár egy teflon cső darabon áthúzod,az egész tekercset, és ahol elakad ott fogod a tűreszelőt, vagy az asszony körömreszelőjét és lereszeled belőle a felesleget, amíg könnyen át nem megy a teflon csövön.
Egy másik üres spulnira át tudod tekerni, majd vissza, mert a szál megjegyezte a spulnin elfoglalt helyét ,és nem annyira akar majd ott maradni a másik spulnin.

000000000

problem solved, a herz-nél szó nélkül kicserélték, pedig tavaly júniusban vettem majdnem másfél éve. Ha már ott voltam vettem még 2 tekercs turisat, így egy darabig elég lesz és remélem az új szériával már nem lesz ilyen gond.

NickE

ABS transparent filamenttel nyomtatott dolgok mennyire lesznek átlátszók? Valaki próbált már átlátszó szálat nyomtatni?

000000000

En egyelore atlatszo PLArol tudok beszamolni. Varakozasaimhoz kepest sokkal kevesbe atlatszo es ez tovabb romlik a retegvastagsag csokkentesevel mert a retegek kozti fenytores hatasa osszeadodik.
Azt hozza kell tegyem hogy ez nem echte atlatszonak vettem hanem a turisbol egy atlatszo tekercsrol van szo. Tehat minimalis festek azert lehetett benne de maga a filament 95% ban atlatszo volt a szal allapotaban. Az elso layert nem is lehetett szinte latni az asztalon, csak aztan a sok fenytores elrontotta a dolgot. Lehet meg magasabb hofokkal is lehetne probalkozni, en 210-215 korul nyomtam.

s7manbs8

Magasabb hőfokon javul a helyzet, 245-tel is mehet, amit írsz egyébként úgy van, a tapasztalatok, nálam is ilyesmi az eredmény.

ezsolt74

Felraktam az Adok-Veszek-be az eladó lineáris csapágyaimat, 12mm-es köszörült kéregedzett rudakat és a hozzá való rúdtartókat.

harima

Szép estét!
Arra lennék kíváncsi, mire jó  hogy annyi féle vastagságú nyomtatószálat gyártanak?

KBalázs

Összesen kétféle méret az az annyi féle :)
Először volt a 3mm-es, ami történelmi okokból a (sok máig futó ilyen gép miatt) máig megmaradt.
Később jött az 1.75mm átmérő, amit a gyengébb (és könnyebb) motorok, valamint a finomabb adagolhatóság (erről megoszlanak a vélemények) indokolt.

harima

Köszönöm!
Ha a nyomtató eredetileg 3mm-est használ, átlehet alakítani 1,75-ös re?

irtyj443e

Ezek Herz-es Clear PLA-ból vannak. Az alapok 1 mm-esek - 5 réteg. Alattuk 1W-os LEDek világítanak. 250 fokon nyomva 70 fokos asztalra. Ezzel az anyaggal volt legtöbb bajom a letapadással.

A kérdésre, hogy mennyire átlátszó: Nem nagyon, inkább áttetsző. Olyasmi a hatása, mint azoknak az áttetsző tapétáknak, amiket a fürdőszoba ablakra ragasztanak - átengedi a fényt, de megtöri erősen.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/93228423/3dprints/alap.jpg" border=0>  
https://dl.dropboxusercontent.com/u/93228423/3dprints/k%C3%B6r.jpg" border=0>  
https://dl.dropboxusercontent.com/u/93228423/3dprints/negy.jpg" border=0>