Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Jordan Gabor

UDV,

Van valami tipikus tárgyatok, amit többen ismertek, amit szoktatok nyomtatni, tesztelendő a nyomtatás minőségét?

kösz,
JG

vjanos

http://www.thingiverse.com/thing:18479" TARGET=_fnew>Leginkább a béka - treefrog

rf63unrk7

40*40*10-es téglány az amit még szoktak nyomtatni a méretkalibrációhoz.

Nem pont erre gondoltam (lásd link), de nem találom az igazit (annak alul van egy lapja és a sarkok élesek):

http://www.thingiverse.com/download:256965

Openscad kell hozzá (megnyit, F5, F6, majd kiexportálhatod stl-be).
A Openscad szerintem az egyik legjobb 3D tervező program (a mi munkánkhoz, és szerintem).

Kicsa

Sziasztok!

Örömmel jelentem,hogy sikerült csatlakoznom nekem is a 3D nyomtatást profin űzők társaságához. Bár én nem vagyok profi,de nyomtatóm már van... [#wink]

Most nyomtatok egy új hűtőt a fejre éppen,illetve csatolnék egy képet az eddigi főbb alkotásaimról.

Egyúttal kérdeznék is : A HERZ-es "turkálós" PLA beszerezése hogyan működik? Szükségem lenne 1-2 tekercs anyagra kísérletezésre.

Köszönöm szépen!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/3D%20nyomtatas/20151103_182056.jpg" border=0>

s7manbs8

Milyen szoftverrel hajtod a gépet ?

ezsolt74

Hát ez az Openscad eléggé használhatatlan.
Mindent begépelve szövegesen kell vele tervezni.
Ennél minden tervezőprogram csak jobb lehet.

s7manbs8

Én imádom, főleg, mikor valaki más beírta már a modellt. :)

000000000

Az A4988 léptetőmotor vezérlőnek maximális tápfeszültsége 35V.
Eddig mint mindenki 12V ról járattam, adtam neki 22V-ot (ez volt otthon) jóval feljebb tudtam venni a gyorsjáratot, már majdnem olyan gyors mint egy igazi cnc gép.

keri

Ja, nekem is gyengébben tapad.

keri

E tengely az extruder.

Slic3r csinál Mach-hoz való kódot, ott A,B,C tengelyre lehet megadni az extrudert.

keri

G28 X0 Y0 Z0 elküldi HOME 0-ra az öszes tengelyt.
G1 Z20 F2000 Megemeli a Z-t
G92 E0 Nulláza az extruder számlálóját.
M109 S210 Beállítja a fej hőmérsékletét 210 fokra, és meg is várja amíg felfűti. Ha nem támogatja a gép ezt az Mkódot, akkor nem fogja megcsinálni. 3D nyomtatóknál ez kvázi szabványos.
G1 Z0.25 Alapréteg magasságába emeli az asztalt.
G1 E4 F1000 Megtolja az extruderben az anyagot 4mm-el.
G92 E0 nullázza az extruder számlálót.
G1 X89 E14 F1000 húz egy vonalat, az anyag bejáratásához.
G1 E12 F1000 adagol még egy kis extrudert.
G92 E0 megint nulláz

Őszintén szólva nem tudom mi a feénének szenved ennyit, de amúgy ettől még működnie kellene a kódnak, legfeljebb az UCCNC nem érti.

t5kzsyyvh

en meg ezert csipem nagyon..
az elejen nagyon fura es nehez, de ha rajossz az izere, akkor olyan mintha szobraszkodnal.. :)

Kicsa

A programot Cura-val generáltam hozzá,a vezérlő (és a gép is) gyári Wanhao modell.
Foglalkoztatott a gépépítés is,de adódott egy lehetőség,amit kihasználva gyorsabban el tudom kezdeni a technológiával való ismerkedést.

keri

Ha visszahűlt az asztal legalább 20-30 fokra akkor nekem lepattan magától.

s7manbs8

Azzal semmi gond biztos jó gép az, pont azért kérdezem, hogy látszik jól nyomtat, én meg mit össze kínlódtam egy félévig szinte, viszont most eszméletlen minőséget tudok nyomtatni pár napja, úgyhogy megérte.