Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Eza hatalmas szivatás lenne, hiszen akkor nem lehet vele nyomtatni rendesen, folyamatosan változtatni kellene a hotend hômérsékletét, ilyent nem szabadna eladni. Ha nekem is ilyenek jutottak, akkor anyázni fogok.

KBalázs

Én festékboltban vettem 15. kerben, 5 literes volt fél éve valami 2000Ft körül, a webáruházuk valamiért most épp nem üzemel, pedig de megkerestem volna. Igaz hogy büdösebb (bizonyára nem vegytiszta) mint a Noviában vett, de azthiszem ott már valami helyettesítô oldószer van csak az utóbbi pár éve.

ezsolt74

A PLA oldószere...tetrahidrofurán...

s7manbs8

Újabb tapasztalat a csíkozódásommal kapcsolatban, amit gondoltam, hogy késleltetés miatt van nálam most nyomtatok valamit és megint csíkozódik, tehát a programban van valami ami miatt nem jó ez a Marlin nálam, egyébként nem nagyon értem, hogy mi tud ezáltal változni, mikor a fej hőfok se változik, az extruder se hinném, hogy lépést hagy ki , más meg oka nem lehet a csíknak, mert olyankor kevesebb anyag jut ki vagy hőfoka lehetne más, ami miatt ennyire látszana.

Még azt meg lehetne próbálni, hogy a fejét egy másik egységgel fűteni, hogy azt is kizárjam, hogy nem a fej hőfok változik, akkor egyedül az extruder adagolás változhatna meg, de azt se hinném, elég rejtélyes ez az egész.

vjanos

https://www.applichem.com/fileadmin/datenblaetter/A1595_hu_HU.pdf" TARGET=_fnew>Nézd meg a biztonsági adatlapját
Én ezzel inkább nem próbálkoznék... :(

Zozi

Hááát, valószínűleg rákot okoz és izgatja a szemet ha belekerül. Ezt kb a csípős kolbászról is elmondják már. Sajnos.

ezsolt74

Nem sokkal rosszabb mint az aceton.

ezsolt74

Megnéztem az aceton biztonsági adatlapját.
Eléggé hasonló mind a kettő.
Fokozottan tűz és robbanásveszélyes mind a kettő és szemizgató hatású, a tetrahidrofuran rákkeltő,és izgatja a légutakat az aceton meg narkotikum és kiszárítja a bőrt.

jexz0yez

Sziasztok! Adok veszek-re is kiírtam de témába vág, szóval itt is megkérdezem. Nincs valakinek véletlenül elfekvőben EPCOS 100K SMD thermistor-ja heatbed-hez? Előre is köszönöm!

vjanos

Olyan kolbászt sem veszek, ami az adatlapja szerint "feltehetően rákkeltő" :)

vjanos

Elektronikai boltban, pl Lomexnél kapsz.

keri

Pedig a WHO éppen most jelentette ki hogy a vörös és feldolgozott húsok bizonyíthatóan rákkeltőek.
Szóval gyakorlatilag minden rák keltő, csak jó erősen hozzá kell vágni az alvó rákhoz :))))

Na de komolyan. Kaptunk mi eleget Csernobiltól, a légköri atom robbantásokbol, ólmozott benzinből, kromofágbol, azbesztből, DDT től, meg a vasból hegesztett nem ez komform mászókáktól. Ennyi vacak közül úgy sem tudjuk kiválogatni mitől kapunk rákot. Persze nem kell beleslukkolni az acetonba, de rettegni sem fogok, mert akkor meg az infarktus visz el.

Zozi

Viszont érdekes hogy mióta egyre több a bevándorló rákkeltő lesz a disznó... Nemsoká cenzúrázva lesz mit lehet kinyomtatni, nehogy megsértsen valakit.

Zozi

Hővezető ragasztót hol / milyet lehet szerezni normális áron amivel be lehet ragasztani a szenzort egy átfúrt csavarba, hogy betekerhessem a fűtőbetét mellé?

s7manbs8

Ezt most miért csinálja a CURA generálta, azt a zombi vadászt akartam volna kinyomni, és ilyen lett, abba is hagyom, a túl sok poligon miatt valahogy nem tudja jól generálni ? Fal vastagság is van pedig 2 réteg, nem értem, mindig van valami hülyeség.

http://kepfeltoltes.hu/151101/PICT2859_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>