Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Jó kis gép lesz az, ha a sínek árban is kb ott vannak mint a tengely a kínai csapággyal, akkor nem kérdés...

Egyébként az adott célra overkill :)
A mozgó hídra oké a profilsín, de a többi helyen max a kocsi és a lincsapágy súlya közti elenyésző különbség a nyereséged.

A profilsín annyira egyenes, mint amihez hozzáfogatod.
A lineáris tengelyek gyártási egyenessége valószínűleg egy nagyságrenddel jobb, mint az aluprofilé. Azaz ha azt nem marod meg, elméletileg több hibát viszel az egészbe. Persze ez még mindig elenyésző lesz az adott esetben...

irtyj443e

Pál!
Belinkelnéd a videót újra? Kicsit gáz ezen a fórumon keresni.

ezsolt74

000000000

Youtube tele van ilyenekkel.  
Kulcsszó: pla smoothing.
Vannak veszélytelenebb eljárások is ahol hideg aceton párával, vagy ecseteléssel, belemerítéssel csinálják.
Van ahol rizspárolót használnak, de itt fennáll a robbanás vagy tűz esélye.
A 3D-s nyomtató fűtőlapján melegített zárható dobozba tett aceton plusz 3D terméknél talán kisebb a baleset lehetősége.  
Mindenki döntse el maga melyik megoldás tetszik neki.
Viszont a körömlakk lemosó nem igazán jó hozzá az egyéb adalék anyagok miatt.
Festékboltban kapható aceton az igazi, de nem olcsó.
Legutóbb 780 grammot vettem 2000Ft körül.    

keri

Még mindig 3D nyomtatókról beszéltek amik jó esetben 0.1mm pontosságot tudnak és mm-eket nyúlik a szíja ? :))))

Szerintem elég az alu profil pontossága is :)

keri

PLA-t nem oldja az aceton. Az ABS-re jó.
PLA-t éppen ezért szokták inkább lakkozni.

000000000

Akkor itt valami árulás van  

https://www.youtube.com/watch?v=-K3E9TU77pE" TARGET=_fnew>www.youtube.com/watch?v=-K3E9TU77pE

ih7fm6t23

Videó alatti komment:

***ONLY WORKS WITH COLORFABB FILAMENT NOW SO DONT WASTE YOUR TIME TRYING THIS WITH ANY OTHER BRANDS******

Ok: bizonyos gyártók ABS-t kevernek a PLA-ba is.

ih7fm6t23

Tipp: gyógyszertárban is lehet kapni tiszta acetont, bár rá kell kérdezni.

000000000

Gyógyszertárban legalább 2x árat kifizettetik.
Szomszédom üvegszálas hajókat épít, javít és neki "jó árasítva" adják. (5 liter 3-4 ezer)
Csak sajnos volt, hogy gyorsan kellet és neki sem volt.    

gg58bmmp2

Novia, Alvin-Plast ott is can aceton olcsón akár literes kiszerelésben is.

gg58bmmp2

keri

GOndolom elnyújtják az olvadási hőmérsékletet.
A Herz-es olcsó PLA-m szerintem nekem is ABS-el van erősen keveredve, és bizonyos szempontból jobbak is a paraméterei, de inkább az ABS-hez közelít a viselkedése.

keri

Én háztartási vegyszer boltban vettem.

s7manbs8

Az lehet azért van, mert arra tértek át és kapott abs-t is azzal lett kimosatva a PLA-val az ABS lehet ?