Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Háztartási műanyag hulladékból nem lehet ne szálat csinálni ?  Csak mert még ha ki is kell fizetni a kuka díjat úgyis, inkább magam alkotnék belőle valamit. :) Ne adjam már az anyagot is nekik.

s7manbs8

Komolyan minden házba kéne egy nyomtató, akkor mindent lehetne készíteni, nem kéne kínai gatyót venni se.

Kicsa

Ez az imént lett kész!

Remekül látszik az,hogy a hűtés hatékonyságával mennyit lehet javítani a nyomaton. Látszik,hogy minnél nagyobb az átmérő,amin dolgozik,annál szebb a felület. Gondolom,több ideje van hűlni két réteg között.
A végén próbából visszavettem még 20 %-ot a sebességből,az utolsó kb 7 mm-en.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/3D%20nyomtatas/20151104_201057.jpg" border=0>

vjanos

PET palackból elvileg lehet...  
Nekem is eszembe szokott jutni, mikor havi egyszer elvisz egy teli kukányit a szelektív.

balika

Én azon csodálkozom,hogy még senki nem csinált itt házilag,egy daráló/újrahasznosító/extrudáló gépet,én nem dobálom el a selejteket,mert az első selejtek után továbbgondoltam,hogy előbb-utóbb lesz elérhetó,újrahasznosítható gép. Nem vagyok nagy gép építő,de nagyon sok ügyes ember van itt,és a közösségi pénzgyüjtős oldalakon hirdetettt,hasonló gépek,nem tűnnek túl bonyolultnak..

https://www.kickstarter.com/projects/948513712/felfil-evo-a-filament-extruder-for-3d-printers-mad?ref=discovery" TARGET=_fnew>példa kickstarter

balika

megpróbáltam megrendelni amazonról,hamar 23 ezer lett a 13 ezer forintos filamentből,nincs más opció erre?

vjanos

Ja, én is gyűjtöm :)

Nálam kb havi 1 tekercs meg el. Ha a Herz-es akciós árat nézem, ez nem egy vészes költség.
Emellett még szenvedni a szál készítésével is, még ha ingyen is van az alapanyag...

Nem lehet ám olyan egyszerű folyamatos minőségű, vastagságú szálat húzni...  
A linken még csak az egyszerűbb mechanikus része van, de pl még fel is kell tekerni a szálat.

Van egy kollegám, aki épített extrudert, bár ő friss granulátummal akar dolgozni.

balika

Persze nem egyszerű, de a 3d nyomtató, vagy marógép, vagy cnc építés egyszerű. Szerintem nem, es mégis csináltak itt páran. Mond a haverodnak fejlessze tovább a gépet. :)

Rendelte ma a Herz-től turkálós Pla-t, rendes volt a lány, választhattam a színekből.

balika

Bocs, kollégádnak.

s7manbs8

Van több szín is, nekem csak szintelen jutott ...

vjanos

Ok :)

https://www.youtube.com/watch?v=F9PuGmbq6jU" TARGET=_fnew>Tessék, itt a low cost szálhúzó :)

balika

Látod, hogy vannak élelmes emberek. :)

s7manbs8

Oroszoknál a pontosság nem nagyon számít. :) Jó lesz az.

ezsolt74

Az a gond hogy egy használható filament extruder jóval többe kerülne mint egy 3D nyomtató.
Egy többmillióba kerülő profi géppel sem biztos hogy tökéletes szálat tudsz mindig gyártani.
Amit otthon meg tudnál csinálni az nagyon hosszú idő alatt hozná be az árát.
3000f körül kapnál 1kg granulátumot, viszont több óra alatt gyártana le egy tekercset , ha nem tökéletes a szál, akkor eladni sem tudod senkinek, és felhasználni sem tudod.
A használt maradványokat nem igazán szokták újrahasznosítani mert megváltozik az anyag minősége.

ezsolt74

Az a gond hogy egy használható filament extruder jóval többe kerülne mint egy 3D nyomtató.
Egy többmillióba kerülő profi géppel sem biztos hogy tökéletes szálat tudsz mindig gyártani.
Amit otthon meg tudnál csinálni az nagyon hosszú idő alatt hozná be az árát.
3000f körül kapnál 1kg granulátumot, viszont több óra alatt gyártana le egy tekercset , ha nem tökéletes a szál, akkor eladni sem tudod senkinek, és felhasználni sem tudod.
A használt maradványokat nem igazán szokták újrahasznosítani mert megváltozik az anyag minősége.