Épül a gépem ::: NG

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

gg7mz8y0p

A szerszám oldás lehet pneu,vagy hidaraulika, a
rögzítés tányérrugócsoport, behúzó erő, ha jól
emléxem 2500-3300N közötti.
Behúzó gombát tudok adni egy rakással, vannak
rajzaim az egész szerkezetről, ha kéred, kapod,
ha nem, sok sikert.

xe44memnh

"álló persely, amiben a (golyókat befelé kényszerítő"
Azt szerintem el is hagyhatod, és nagyobb golyó elférne, a "belső csőszerű alkatrész" is vastagabb falú lenne.

wkbgzy80t

Köszi, asszem úgyis nemsokára meglátogatlak!

wkbgzy80t

Azt elfelejtettem mondani, hogy a kúp még köszörülve van, de a mögötte lévő részek felülete kvázi egy nagyolt felület, és szerintem akkor lett utoljára hozzányúlva. Az edzés sem tette simábbá :) Szóval ez a fekete színű, durva felület. A rugók helyénél még nem gond, de golyók szerintem hamar belekapnának. Lehet, hogy a "legkisebb átmérőt" felhúzatom valami szupportköszörű szerűséggel, és akkor talán elmaradhat a külső persely. Köszi az ötletet!

3ztiz2p39

Arra a külső perselyre semmi szükség nincs.
Ha Jóska jól edzette le akkor nem lesz a golyóknak semmi baja. A gyáriak is így működnek.

gg7mz8y0p

Várlak. A perselyt hagyd ki.

wkbgzy80t

Tisztelt Mesterek!

Az a helyzet, hogy képességeimet és gépi lehetőségeimet is meghaladó problémába ütköztem. Az említett problémát a következőképpen tudnám megfogalmazni képi formában [#smile] :

http://cnctar.hobbycnc.hu/NG/Munka/Csapagyhaz%20NG.PDF" TARGET=_fnew>CSAPÁGYHÁZ

Szóval ennek a darabnak az elkészítésében szeretnék segítséget kérni, természetesen nem ingyen.

Néhány fontosabb részlet:

A rendkívül precízen "finom"-nak (szal nem túl durva... mérni úgysem tudom, minek írjak elő számot...) előírt felületi érdességű részre jönnek az orsócsapágyak, a másik, egytengelyűségi tűréssel ellátott fészekbe a hátsó csapágy. Vannak még itt ott tűrések, ezek kérem tisztelettel nem véletlenek.

Az anyagot nem hiszem, hogy be tudom szerezni, bár még nem próbáltam, ezért ha nem jelent gondot, az árat ezzel együtt szeretném kérni. Akinek vannak kapcsolatai és rendszeres vásárló biztos le tud vágatni egy ilyen kis darabot egy ekkora böhöm csőből is.  

Nincsenek szilárdsági követelmények.

Üdv,NG

000000000

Végső esetben nekem haverom az esztergályosom,a fortunám csapágyházát is ő csinálta,csak cégnél dolgozik ezért ha nincs főnök akkor tudja megcsinálni az meg ki tudja mennyi idő.De nagyon jó áron és pontosan dolgozik!

mxjj54gxi

Le kéne önteni egy nyers darabot acélból, mint furkodni ilyen bazi méreteket, nem?

wkbgzy80t

Lehet kapni csövet, de az öntött anyag sem rossz ötlet

wkbgzy80t

Nagyon lassan, de igen bizonytalanul haladok...

Sokaknak biztos nem mondok újdonságot, de szerencsére sok szöveg elfér itt:

Legutóbbi probléma: Van két csapágyam - príma kis csapágyak, ferde hvonal, nagy fordulatra, P4, made in Czechoslovakia, imádom őket.

Egy gond van velük, hogy nem párosítottak. Most még helyzetileg nagyon az elején járok (szinte a marószerszámnál...), ezért ennyire közel a tűzhöz nem szívesen helyeznék el azonnal különféle bizonytalanságokat.

Szóval ki kell őket távtartózni, előfeszítés céljából. Ez egyébként is jó, mert kicsit távolabb kerülnek egymástól, így merevebb és szakszerűbb is lesz a dolog.

Csakhogy ezeknek a távtartóknak edzett, minimum század mm pontosságúnak kell lenniük még ennél is pontosabb homlokütéssel, ha nem akarom fölöslegesen csinálni az egészet, vagy hamar kidobni a csapágyakat... na bumm. Elméletileg az ilyen távtartók katalógustermékek az skf-nél, gyakorlatilag 3 boltban azt mondták, tegyek le róla, hogy ilyenhez hozzájutok [#schmoll2] ...

Ekkor jutott eszembe, hogy bizony tudtukon kívül mégis van ezeknek a boltoknak ilyen távtartójuk, méghozzá csapágyak formájában. Sikerült is beszerezni pont a kívánt szélességű, 10mm es csapágyakat. Sajna kettőt kellett venni, 45ös belső, és 85 ös külső méret miatt... (ezeket majd szétberhelem természetese n, hiszen az egyiknek csak a belseje kell, a másiknak meg a külseje) 3200 Ft volt az egész...

És csodák csodája, pont úgy b*szták el mind a két csapágyat, hogy az nekem jó legyen, ugyanis köszörülés nélkül az egyik 9,985 széles, a másik 9,960 ez a kb két század pont jól előfeszíti a csapágyakat - ez orbitális mázli, Hurrá.

Sikerült újítanom két csapágyanyát is, 400Ft darabja, itt még el kell gondolkodnom, mi legyen, mert van 6-7 század homlokütésük (nem tudom, ez mekkora gond..)

Úgy megörültem ennek az egésznek, gondoltam felteszek egy képet a majdani szereplőkkel (és áldozatokkal):

http://cnctar.hobbycnc.hu/NG/epul%20a%20gepem/alkatreszek/csapagyak.JPG" border=0>

t5jvxzhgc

Úgy látom,a "piros sipkás kollega" nem véletlen van a képen.
Éberen vigyáz a minőségre,és az igényességre.
[#wink][#eljen][#eljen][#eljen]

000000000

Nekem is van egy ilyen föorsó... nagy fejtörést okoz a belseje, amiröl eddig csak 1 méretet tudok...

wkbgzy80t

Lejjebb vannak képek, hogy hogyan mértem meg a belsejét. Nem igazán pontos, de talán egy-két tizedre jó. Az pedig (remélem...) elég, hogy a belső mechanizmus működjön. Ha biztos vagy benne, hogy ugyanaz, megspórolom neked a mérést, bocs a hülye méretháló miatt:

http://cnctar.hobbycnc.hu/NG/epul%20a%20gepem/foorso.jpg" border=0>

3ztiz2p39

Ez a két csapágy ki lett tárgyalva itt a fórumon is, illetve az eladóval is futottam pár kört.
Állítólag univerzálisan párosíthatóak, azért nincs rajta jelölés.
(én mondjuk nem voltam teljesen meggyőződve a többiek igazáról)

Kimérted, hogy biztos nem párosított, vagy csak sejted?