Épül a gépem ::: NG

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Eddig egy beton gépet láttam, Messer szomszédjában, de Ő nem vacakolt a földről indította a betonozást, a munkatér olyan 2800x2000 lehet.
Azt a gépet csak házastól, műhelyestől lehet elvinni. :))

t5jvxzhgc

Te(is)láttad © Messer http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/cnc-beton/" TARGET=_fnew>beton gépét.

Már nem emlékszem,mennyi is az Ő gépén a mozgó beton híd súlya?

t5jvxzhgc

Noh,megint elszöszöltem a billentyűn!:)

3ztiz2p39

Ez lenne az? Nekem nagyobbnak tűntm meg mintha nem lett volna lába. De már rég volt...

t5jvxzhgc

Igen,ez az!

Tényleg csalókák a képek,monumentális egy "masina".:)
Volt szerencsém,kézzel arrébb tolni a hidat...
Hát...van lendülete,ha kimozdul!:)

"...meg mintha nem lett volna lába."

Pedig,van neki.
"Lábas jószág" az!

wkbgzy80t

Hú de fain kis gép :)

Bírom az ilyen bevállalós dolgokat mint ez a beton híd :)  

Egyik oldalon még ott figyel egy deszka :)

wkbgzy80t

Műhelydaru:

Egyre többször kellett egy ilyen, de mindig halogattam, áthidaló megoldásokkal... Most sorra került egy projekt amihez elengedhetetlen lett, rászántam magam... jobban mondva rá lettem kényszerítve...

Hála a jófogásnak, és az osztályos vas csodálatos intézményének, kb. 80 ból megvolt tokkal vonóval beleszámítva a csörlőt meg a két 3t spanifert...

100x100x4es szelvényekből meg 120x10 laposvasakból van, lengyel csapágyak, csavarok, miegymás. Futómacska fixálható, ez nagyon jól jött. A lábak helye állítható a hídon, mert huzamosabb ideig lesz a vasasztal fölött, amihez kisebb fesztáv kell, ne lógjanak a lábak a szoba közepére...

Talpak egyik fele is teleszkópos lesz, fenti okból, majd egy-két hét múlva. Talpak kapnak még egy-egy sarokmerevítést is, de most tempó van...

wkbgzy80t

Osztályos vas: keresztvarratos darabok nyilván csak lábnak használhatók... Persze szépen újra hegesztve

wkbgzy80t

Lábak tetejére kerülő villák.

wkbgzy80t

Villák szárai közé hegesztendő párnalemezes leszorítók, vagy mik... Ezek rögzítik a lábakat állítható módon, anélkül, hogy a csavrok (4xM12 oldalanként) belevájnának a szelvényekbe

wkbgzy80t

Talpak. Kicsit nehéz volt ezt egyedül logisztikázni, egyre nehezebbek lettek a cuccok...

wkbgzy80t

Függőlegesbe már nem tudtam egyedül, kellett hozzá 5 ember...

wkbgzy80t

Futómacska végül nagyon jó lett, nagyon szépen fut. A résbe benézve látni lehet az 50x5 ös laposvasakat amiket a fixáló csavarok oldalról nekinyomnak a hídnak, ha rögzíteni kell a macskát.

A lábakat tartó szorítók hegesztését fönt kellett megcsinálni, csak sajna kevesebb hely volt mint szerettem volna.. Azok a varratok jó rondák lettek vakon...

wkbgzy80t

Emelődik a tartály, hurrá! Vicces, hogy mennyi pénz és energia lefektetni egy darab vasat :)

8irerv4i

Jó lett !
Hasonlóval az a tapasztalatom , hogy nagyobb súly magasra emelésekor már nem biztonságos .
Szélesebb talpak , és háromszögű kitámasztók nem ártanak .
A szélesítés és a talpak hosszabbítása akár külön csavarozható is lehet .
Persze nem csináltam meg még én sem a plusz merevítéseket , De így tartani kell oldalra az állványt nálam .
Ha egyedül kell emelnem akkor majd lesznek plusz csavarozható támasztékok .