Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: NG

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

wkbgzy80t

Ez a gyalulás szuper ötlet [#eljen]

jani300

Hát ,ja ! Nem egyszerű .
Nem biztos hogy sokat mondtak ...
30 as anyag még lángvágóval sem kutyafüle .

jani300

Ugyan már , mindenki (szinte) ,lenézi a gyalukat .
Pedig egy forgácsolónak ez nem újdonság .

designr

Nagyflex vagy benzines flex.
Pár óra,jópár korong,de szuper órabér ha a bérvágást megspórolod.
Két márkás flex ára összejön.

wkbgzy80t

Youtubeon úgy szelik a colos vaslemezeket körfűrésszel, mint a vajat.

a vágás összegének kevesebb mint feléért kapok milwaukee fémvágó körfűrészt, tárcsával az biztos jó lenne, de még jobb lenne, ha semmit sem kéne költeni.

A logika a következő, jól követhető:

Ha 25mm-t elvág egy 1800 wattos 4000es fordulatú fűrész (fémvágó), akkor az én 6000 es ford. 1100 wattosom is elvágja a 30-as lemezt :) ebben ugyan van 3 elvi ugrás, de nem "olyan" nagyok [#csodalk]

Azért elmélkedem ezen, mert kénytelen vagyok még egy órát itthon ülni, különben rég belemártottam volna szegény fűrészt a vasba.

designr

Próbáld ki,de szerintem leamortizálod a fűrészt a végére,mig a nagyfexnek ez nem nagy szám.
Fűrész csapágya nem fogja birni..
De majd beszámolsz.

remrendes

1 tabla (2000x1000mm) LV30-as lemez 175000ft. Annyira nincs az elrugaszkodva. En megkerdeznem meg 1-2 helyen.

jani300

Ez pedig nekem újdonság .
Várom én is a beszámolót , hogyan ment a dolog :)

ajpwg6jrn

Én mondok még egy tippet. Kicsit talán tovább tart, de jó lehet. Ha van horonymaró géped vagy horonymaró feltéted, azzal lehet a vágásmélységet állítani. Ha ilyen géppel vágnád mondjuk mindig 2mm-rel mélyebben, akkor a gépnek sem lenne megerőltető és talán a vágás is szebb lenne, mivel közel merőlegesen haladna mindig a korong a lemezre.
Makita horonymaró feltéte sarokcsiszolóra kb. 20e Ft-ért lehet venni.
Azt áruljátok el nekem hogy lehet gyalugéppel leszúrni? (A gyalugép végére kell rögzíteni a vágókorongot?) Nem vagyok biztos benne hogy én is olyan gyalugépre gondolok, mint ti.

svejk

A hozott anyag átka... senki sem szereti.

Én azért mindenképp elküldeném a rajzokat a Sebestyén lángvágósnak
Eddig még mindig nagyon jó árakat kaptunk.

Egy barátom amikor ment az anyagért azt hitte csak a vágásról kapott árajánlatot és megdöbbenéssel tapasztalta, hogy az anyagár is benne van. :)

Szalai György

Laassan megyünk messzire. (Én meg különösen.)
Ezért vettem ennek egy régebbi változatát a Jófogáson. (Vagy a Vaterán, már nem emlékszem)
Nem siet sehova, de azt jó sokáig bírja.

BAIER EHS

TROMF22

Nagyon szép, hasznos gép.
Sokáig fájt a fogam egy ilyenre, de már lemaradtam róla.
Azért valld be őszintén, neki tolnád egy 30 mm vastag acéllemez táblának azzal a tudattal, hogy min. 4-5 méter vágási hossz az elvárás?

wkbgzy80t

Hát ez valami szuper. A szerszámfil énem most alig bír magával...

wkbgzy80t

Isten hozott mindenkit egy szép új világban!

A setup a következő:

-A kínzóeszköz - egy 4100as fordulatú, asszem 180 as sűrű fogú, váltakozó élű tárcsával, asszem hátra csiszolt fogakkal, de nem biztos. mind1. 1200 watt. Teát egy sima mezei fafűrész, lomtalanítás közben találtam.

-Ívgyújtó vasdarab rajta 25 ös, kilógó lemez darabbal

Az eredmény:

Én is attól féltem, hogy minden szét akar majd repülni, ugrál, csikorog stb. Ehhez képest azt kell mondjam, hogy szinte nem is éreztem, hogy vágok vele! Olyannyira, hogy nagy biztonsággal tudtam fél kézzel tolni, hogy közben fényképezni is tudjak egyet... Eszméletlenül simán és gyorsan ment. Kb 5 centi vágás kevesebb mint egy perc volt, és nem toltam nagyon.

Nem tudom, hogy a tárcsa meddig fogja bírni a 30as anyagban, de a fűrésznek abszolut a komfortzónáján belül van az ügy.

Azt hiszem, hogy a 30as vasnál használni fogom a magasság állítást, és pár mm mély csíkokat fogok húzni vezető sín mellett.

Kicsit barázdás lett, mert nem nagyon lehetett feltámasztani a fűrészt, billegett össze vissza...

TROMF22

Eddig csak a negatív kisugárzást kaptad tőlem.
Viszont ha a "KINZO"-nak van egy csepp üzleti érzéke,
elkunyerálja kizárólagos reklám használatra a fotóidat, és
megkínál egy szekérderék új masinával. [#taps]