Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Ha`a`t, ha valaki szereti a kihivasokat...[#confused][#finom]

Kicsa

Hát biztos jó dolog ez a dörzshegesztés..de inkább maradnék a viszonylag egyszerűbb és könnyebben megvalósítható dolgoknál.
Szóval szerintem menetes stift ragasztva lesz a megoldás...de köszönöm szépen az ötletet!
Egyébként a suliban tanultam róla valamennyit de például hogy ezt hol csinálják,nem tudom.

000000000

Elnézést de ma hegesztettük össze a gépem vázát ,és állati jó lett a hegesztés sokat mondok ha 1 mm-ert elmászott egyszóval ha sík asztalon lefogatod és X ben hegeszted akkor megoldható a dolog.Én se akartam elhinni de az öreg esztergályosom megmutatta .Képek hétvégén lesznek , amit meg is mutatok.

000000000

Még annyit hozzá fűznék hogy pillanat szorítókkal össze lett fogatva minden irányból , és az összes alkatrész össze lett marva , ez nagyon lényeges dolog  mert ha nincs az illesztéseknél rés a hegesztés nem tudja elhúzni semelyik irányba.Természetesen zárt szelvényről beszélünk , ami 60X40 4mm falvastagságú.

sanka74

Szia! Bocs, csak most láttalak meg hogy írtál. Délután küldök képeket, az egész bekerülési költsége kb 500 ezer Huf volt, mindennel együtt.40 x40 x 2 zártszelvényből lett hegesztve, a mostanit pedig aluból építem.A Z tengelyem kb 14 kg, de a hétvégén megmérem mert a mostani is ugyan olyan.

sanka74

Vasárnap vagy hétfőn tudom átküldeni a képeket.409 mega...

Kicsa

Szia!
Semmi baj!
Köszönöm az információkat,várom majd a képeket. De hogyan tudod átküldeni? Tárhelyre rakod fel majd?
Kicsa

sanka74

Szia!Vacakol a rendszer,de rajta vagyok a dolgon.

Kicsa

Szia!
Semmi baj,nem sürgős..mostanában úgy sem tudok foglalkozni vele sajnos,felköltöztem kollégiumba és még nincs netem kb. két hétig.
[#nemtudom]
Üdv

Kicsa

Sziasztok ismét!
Eléggé eltűntem mostanában,időközben nekiálltam a Z tengely tervezésének,megérkezett hozzá minden alkatrész.  
Támadt egy problémám,és sajnos sehol nem találtam rá megoldást.  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Tervek/Z%20tengely/" TARGET=_fnew>Itt van 3 kép a problémámról : A lineáris síneket kb 70 mm-rel kellene feljebb emelnem a Z alaplapjától hogy az orsó síkjából kitűnjenek. Van erre valami ötletetek,hogyan tudnám ezt kiváltani?
Ezen agyalok de nem jutottam előrébb...
Köszönöm szépen előre is!

Kicsa

Szia!
Köszönöm szépen az ötletet,megfontolandó. Sok jó gépet találok itt,úgy látom! :)

Kicsa

Köszönöm az ötletadó linket,első körben megcsináltam simán alátámasztással. Szerintem nem lóg ki annyira vészesen de inkább véleményezzétek ti. Apróságok hiányoznak róla még : pl X és Z orsónál az anyarögzítő lap..Illetve pár kisebb módosítás is :
Első körben az Y lineáris sín 'feszítőlécét' cserélem le szerintem,4 kis tömbre. Felesleges teljes hosszban,ha jobban belegondolok...
Kicsa

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Tervek/Z%20tengely%20k%e9szen/" TARGET=_fnew>3 Kép

Révész Richárd

Szia.
Gondolom azért kell kiemelni a Z síneket ennyire mert már megvan az orsó csapágyháza vagy az orsón lévő anya ilyen nagy?

Az Y "feszítőlécet" ne cseréld tömbökre mert megtud hajolni ez a sín.Az úgy sem mozgó tömeg,meg nem baj ha nehezebb a gép.

Kicsa

Szia! Valóban,megvan a Z orsó-anya illetve az orsóház is.
A feszítőlécet akkor hagyom,viszont első tervek szerint így is csak 4-5 ponton lenne támasztva teljesen hosszon. (A feszítőlécbe menetet fúrnék és csavarral lehetne feszíteni)
Akkor ez az elképzelés sem helytálló?