Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

dm0jfi8u

Szia!
Tudom hogy jó márka de hát Aston Martint sem tudok venni,hiába jó... :):)
Hát nagyon régen volt több db is,kis golyósorsó Z tengelynek...de bánom...de nem is nagyon találom,annyi hirdetés van...
115 mm körülbelül a lineáris sín mozgása ami a Z tengely alapja lesz,ehez pedig nehezn találok orsót. EBayen van jó áron de a posta horor valamiért :(

Egyébként Kulcsár Zolitól vettem két darab használt orsót,szerintem nem kell elzárkózni a használt dolgoktól sem,ilyen kategóriában az is majdnemcsak örökéletű.

000000000

Szia!
Nem tudom milyen orsot keresel, de van 2 új!
Az eggyik HIWIN 14-es 10-es emelkedésű, 510 hosszú, végmegmunkált.Száma S09B169-1 002

A másik az REXROTH 19-es, 5-ös menetemelkedés,680 hossz, végmegmunkált. Száma MNR:R151014751

000000000

sajnos ha jo gépet akarsz és gond mentest áldozni kell![#pias]
persze bizonyos határokon belül![#guluszem1]

dm0jfi8u

Nagyon szépen köszönöm de Z tengelynek kellene az orsó : A lineáris egységem mozgása kb 115 mm,ehez kellene egy orsó ami kb 120-130 mm hasznos úttal rendelkezik.
Azért köszönöm szépen!

dm0jfi8u

KisKZ!
Hú ez aztán a beépítési útmutató!
Máris kezdek ötletetlni..mi lesz fix,mit mivel feszítek egymáshoz... :)
Köszönöm szépen!

mambablack2009!  
Ez így van,de azért jó lenne minnél kevesebből kijönni. Mindenki ezt akarja,én sem vagyok másképp...de azért itt már komolyabb szerkezetről lesz szó,remélem... :)

dm0jfi8u

Sziasztok!
Feltettem a mappámba a Tervek/V3 mappába egy képet,a leendő Y szánt így képzelem el. Örülnék hogyha véleményeznétek,mi jó-mi nem.
Elég amatőr vagyok még... :)
Kicsa

000000000

Sziasztok.
Én az e-bay ről vettem a lineáris vezetékeimet.
Baromi jók és olcsók.3-om pár  80.000Huf
X:670mm 2db , y 550mm 2db , Z 350mm 2 db (IKO)
Hajtómotorok. 2,2Nm Nema 23 3 db uj szintén e-bay ről. 30.000Huf . Kuplung 3 db 5000Huf szállítási költség benne van.Érdemes körbenézni.

dm0jfi8u

Szia!
Köszönöm a tippet,de a motorokat+vezetékeket megvettem már. Viszont a kupplungok...kérhetnék egy linket róluk?  
Köszönöm!

000000000

dm0jfi8u

Szia!
Köszönöm szépen,megnéztem...valóban segítettél!
Már ki is néztem egy eladót...
Egyébként meg a rakétákhoz gratulálok,szép és érdekes téma!
Üdv Kicsa

dm0jfi8u

A mappámban még egy kép a tervek/V3 mappában,most az X szánról. Hasonló mint az Y száné,a fő különbség hogy a motor az asztal alá megy,véghelyzetben pedig az asztal rácsúszik a motorra.
Véleményeket várok róla..kicsit a méretezéssel szerintem elszálltam...így kb 20 kg alumínium/szán..azért az kicsit sok,nem? [#circling]
Lehet hogy elég lenne az alapnak 10 v 15 mm is? (jelenleg 20as)
Kicsa

000000000

Hol tudom megnézni az oldalad?
Hátha tudok valami tanácsot adni.

dm0jfi8u

A Fórum Tárhely részében van a
http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Tervek/V3/" TARGET=_fnew>Mappám
Köszönöm előre is!

7ts25kk

Sza! Sok sikert a géped építéséhez!!!Moatantól talán többet leszek internet előtt, a nyáron nem sokat voltam. Engem most vettek fel gépészmérnöknek a GAMF-ra.