Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

d05ixchbw

dm0jfi8u

Sziasztok!
Alakul az alkatrész beszerzés,hála NEKTEK!
Sajnos is meg nem is de vasárnap nyaralni indulok egy hétre így nem tudok gépközelben sem lenni,sem érdemben haladni a gép tervezéssel. Viszont legalább megérkezik minden csomag,kicsit karácsony lesz mikor hazaérek! :)
Szóval köszönöm szépen mindenkinek az eddigi segítséget,mindenféle formában!
Ha minden jól megy,bő egy hét múlva itt leszek ismét!
Kicsa

dm0jfi8u

Sziasztok Ismét!
Hazaértem! Bár ez a nyaralás,na mindegy... [#pardon1]
Szóval a gép,megérkeztek a csomagok,ahogy vártam. Kibontottam mindent és összeszedtem a dolgokat : A nevem alatt található mappában fent vannak az eddigi alkotóelemek. Már csak egy Z golyósorsó hiányzik,ha a többi így összeállt,ott sem lesz mostmár menetes szár.
Sajnos most elég sok dolgom van,de a következő lépés,ahogy időm engedi,a tervek kiigazítása. Sokkal egyszerűbb lesz a meghajtás is illetve minden más is.
Közben úgy néz ki hogy megoldható vastag alumínium beszerzése is : első problémám az X - Y szán lineáris vezetékeinek alátámasztása :  : Acél vagy alumínium legyen-e.  
No meg milyen vastagságú,nem akarok alá méretezni de nagyon elszállni sem.
Tudok ebben segíteni nekem?

Iletve szeretnék már most köszönetet mondani minden segítőkész Fórumtársnak,akik nélkül a profi alkotóelemek beszerzése nem jöhetett volna létre!
Köszönöm Nektek! [#worship]

dm0jfi8u

Sziasztok!
Kicsit eltűntem mostanában de igyekszem folytatni a dolgokat...Szóval egy lényeges kérdés : A golyósorsókat elő kell feszíteni? Ha igen,milyen megoldással?  
Iletve ugyan ez a kérdés a lineáris szánokkal...Gondolom hogy a Révész Richárd féle szánokat mindenképpen kell (#7),de a többit is?
Köszönöm Szépen!
Péter

v2vhwz32z

Szia Kicsa!

Ha a golyósorsók csapágyazásának feszítése jó lesz (?), akkor a "Golyós lineáris vezetők" topikban érdemes olvasgatni, talán a #188-tól felfelé.

dm0jfi8u

Szia!
Megmondom őszintén,nem értem hogy mit értesz jó alatt...
Eddig nem volt dolgom golyós orsóval,menetes szárral hajtottam a gépet. Most viszont van lehetőség,de egyenlőre ez a 'technológia' ismeretlen számomra.
Áttanulmányozom az általad ajánlott topicot...aztán kérdezek! :)
Kicsa

v2vhwz32z

Tudod Kicsa, én is őszintén szólva még tapogatózom a témában.. tehát a golyósorsók csapágyazásáról volt szó ott és a csapágyak feszítéséről.. elvileg ez az, amit tudni érdemes.

Magát az orsót ha minden igaz, nem kell feszíteni. De majd kijavítanak a többiek, ha nem így van. Köszönöm előre is.

43pbwjg8s

A lineáris szánok és csapágyak beépítési módjáról a HIWIN-nek van valahol egy nagyon jó beépítési segédlete.
Ha jól emléxem a T2CNC.hu-n Gyuriéknál, de most hiába keresem nem találom.... :(
Hátha valaki tudja!

43pbwjg8s

De itt van a katalógus!
Ebben is találsz a beépítésről példákat és előírásokat.
Csak belelapoztam de pl. a 46. oldal környékén van a síneknek egy beépítési módja.
Lehet hátrébb kiemelten foglalkozik ez a katalógus is a leggyakoribb beépítési módokkal.

A mód örökérvényű és univerzális más gyártótól származó típusokra is igaz.
http://t2cnc.hu/downloads/HIWIN2009.pdf" TARGET=_fnew>HIWIN katalógus

43pbwjg8s

A 62. oldal környékétől a golyósorsók csapágyazásával kapcsolatban is találsz megoldásokat, az orsók végkialakításáról is.

dm0jfi8u

Sziasztok!

cncvikto! Értem,én is így vagyok ezzel.Most fogtam a kezemben először olyan golyósorsót,amit a magaménak tudhatok : jó érzés de nem szeretném barkács módszerekkel megépíteni a gépet. Az már egyszer megvolt,mmost szeretném feljebb tenni a lécet...

KisKZ!
Nagyon szépen köszönöm a katalógust,az hogy magyar,külön öröm!
Áttanulmányozom és akkor lassan neki is állok Catiázni.
Ha van eredmény,képet rakok majd fel mindenképp!
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!

dm0jfi8u

Szerintetek a 70. oldalon kezdődő kompakt lineáris egységek (Z tengelynek) mennyibe kerülhetnek? Körülbelüli árra lennék kíváncsi csupán..de gonodlom nem olcsó... :)

43pbwjg8s

www.t2CNC.hu
Tibor Gyurinál (Klavio) érdeklődhetsz az árak iránt.  

Egyébként a katalógusról annyit, hogy ez nem az amit a beépítési lehetőségekkel kapcsolatban mutatni akartam.
megtaláltam de innen bentről nem tudom feltölteni.
Ha hazaérek kiteszem a könyvtáramba azt az anyagot, ami kifejezetten a beépítési lehetőségeket tárgyalja.

dm0jfi8u

Jézusom!
egvan az árlista...inkább hagyom! :O:O  
Építem magam a Z tengelyt...
:)
Rendben,előre is köszönöm szépen!

000000000

szia!
valoban joban jársz ha te rakod ösze olcsobb is!
De a HIWIN  az jo választás lin csapágyazásnak!
golyos orsoba egy vagyon!
de szoktak leni adok veszekbe jo áron kisebb golyos orsok de csak ujat vegyél meg!