Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Hu, ez így hirtelen kicsit sok, mondhatni nem értem.

ANTAL GÁBOR

van egy tippem : a 220000mm/ s2 gyorsulásra.  Lajos beírja a motortuningba az értéket de nem menti el és kilép . Aztán a motor a korábban elmenett gyorsulással gyorsul . Ne legyen igazam....

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Mit mondasz xabi, merre mennyek tovább, megnézzek még valamit?

ANTAL GÁBOR

Kiragadok néhány mondatot . A motor 3ms alatt felpörög 600 1/min re .  Vagyis  ilyenkor 1 sec alatt 10 et fordul. A mikrolépések száma 1600 Amikor eléri a 600 as fordulatot akkor 16000 step megy ki másodpercenként .   A max step freki 25000step / s  a machnál .   Ha egységugrasztva kiküldenénk a 25khz es step jelet akkor 640ms alatt tudnánk 16000 db jelet kiküldeni.  Lineáris rámpával ez  dupla  idő . Vagyis 1280ms    Ez 426 sz or hosszabb mint a 3 ms . Lehet valami spéci Pc vel  el lehet érni a 100 Khz et akkor is 320 ms kell a jelek kiküldéséhez .. Azt hiszem ez a "csicsavilág" tipikus este beírjuk azt hogy 220000mm/s2 aztán tök más lesz az eredmény  

svejk

No, b@sszátok egy egész ménest adtatok Tibor45 alá mach3 fikázás ügyileg :))

svejk

Az az anomália már sokszor ki lett tárgyalva.
Csak a kínai vezérlőknél kell legalább 2-re állítani vagy a nagyon régi típusoknál.

Kelepeisz Lajos

Bocs hogy beleszólok, de akkor szerinted hogy lehetne valós eredményeket szerezni, esetleg műszeres méréssel?

designr

A 3ms tényleg irreális..kérdés az milyen módszerrel tudjuk mérni a valós értéket a motor tengelyen..szervónál a monotoring segít..hátha van valakinek jó ötlete.
Ha nem veszít lépést az még nem azt jelenti hogy megugorja a fénysebességet..

s7manbs8

Nincs ott semmi gond, csak kicsit el van számolva ez az.

s7manbs8

Lehet, hogy nem 1600 mikrolépés van beállítva valójában ?

0s07z7g7

- Szerintem elvileg minden jól van beállítva, csak az eredmény meglepő.
- Mondjuk engem az lep meg legjobban hogy egy 10 éves fórumon ezt még senki nem próbálta ki.

#Lajos :
- Nyugodj meg, ez nem befolyásolja a lézer géped építését (legjobb esetben nagyobb gyorsulással fog működni mint gondoltam....)
- A videódon látszik hogy k*rva gyorsan forog a bordás kerék oda vissza 3-3 fordulatot fordul ha minden igaz 20x és vissza áll az eredeti pozícióba.
- Az nem derül ki számomra hogy miért pont 220000 mm/s2 mi van 230000mm/s2-enél, arról nem írsz semmit. Ott már nem pörög fel vagy téveszt ?
- Én olyan 10000mm/s2 gyorsulással megelégedtem volna ez azt jelenti hogy 0,072 sec alatt gyorsulna 0-600-ra a motor, és 25,9 mm alatt a bordás szíj (ha lenne a keréken) Csinálhatnál egy ilyen videót is Jó lenne szemmel látni hogy ez lassabb-e mint a 220000-es

0s07z7g7

- Mondjuk hülye vagyok azt nem fogom látni a videón hogy 0,003 vagy 0,072 alatt gyorsul  a motor.
- Holnap kipróbálom nekem 2,1Nm és 3,1 Nm motorjaim vannak és UCCNC-t használok. Amúgy más is kipróbálhatná csak le kell akasztani a bordás szíjat.

s7manbs8

Te az a gyorsulás nem mm/perc ami a machban van ? Azért jönnek ki ilyen hülyeségek az időre, mert amúgy 0.2 másodperc alatt gyorsul fel annyira, ami reális. ...