Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Amit keresek kereket az a szíj hajtásához kell.
Közben összeállítottam a kért pakkot,jöhet a kísérlet.http://kepfeltoltes.hu/151024/IMG_2753_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Vagyis konkrétan a szíj alá kell a kerék amit keresek,de kérlek titeket, ne kövezzetek nem a vas kerékbe vagyok beleszeretve, csak eb

Kelepeisz Lajos

csak ebből van itthon, és azt látom hogy ebbe becsülettel ül a szíj.

Kelepeisz Lajos

xabi kérésére itt a vezérlőm leírása, http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Elad%F3/1Axis%20Step/" TARGET=_fnew>itt megtalálod doc-ban le tudod tölteni.
Köszi a segítséget.

000000000

Húú, de sajnálom, hogy itt is előjött az utóbbi idők fórumszindrómája.

Lajos, kérlek, ne veszítsd türelmedet. Haladj az utadon.  

Kelepeisz Lajos

Köszönöm Danibá, rendes vagy.

s7manbs8

A vaskeréken annyival lehet segíteni, hogy ki kell furkálni, könnyíteni kell és lehet valamelyest javítani a tömege miatti bajon.

svejk

Alig segít...
Mert a legnagyobb átmérőt kellene csökkenteni, mivel az átmérővel negyedik hatvány szerint változik a tehetetlenségi nyomaték.
Lásd a példánkat:
23 mm átmérőjű, 40 mm széles tömör acélkerék inerciája: az előbbiek szerint: 0,086 kgcm2

Ha elkezded kifurkálni azt csak valahol a középátmérőn teheted, a palástnak meg kell maradnia a fogak miatt.
Így egy 23 mm külső átmérőjű és 4 mm falvastagságú cső (tehát a teljes belsőrészt eltávolítottuk, ami persze lehetetlen) inerciája még mindig 0,07 kgcm2.

Szemben ugye a tömör alu 0,03 kcm2-ével szemben.

svejk

Biztos forgattál már meg kézben tartott tengelyű bicikli kereket. Nem azért forog sokáig (és van giroszkóp hatása) mert nehéz, hanem mert az relatív kis tömeg bazi nagy átmérőn van.

s7manbs8

Lehet legjobb lenne egy műanyagból nyomtatott habkönnyű és egy alu palástot rátenni a fogakkal.

s7manbs8

Az a lényeg, hogy a leggyengébb láncszemen kell javítani, az hoz a konyhára a legtöbbet, hogy ez a Lajos gépén melyik rész, azt nem tudom, de ha megvan a teljes összeállítás, akkor meg lehet tudni.

000000000

Jól van fiuk, a számolgatás rendben van.  
De az alapvető probléma az, hogy nem kap alumíniumból jót.  
Hiába számolgat, meg spekulál. Azt kel venni, amiből van jó.
Valamiért, ere a következtetésre nem juttok. Csak megy a szócséplés.
Adjatok neki aluból. Állítom, szívesen elfogadja, felhasználja.  
Ilyen egyszerű ez a történet.

Bocs, Lajos, hogy én is beszálltam a szócséplésbe.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm Danibá, nincs itt szócséplés, te és svejk is adott pár jó ötletet, hétfőn telefont fogok és érdeklődök, közben Kínábol is rendeltem ígéretes darabokat, és egy olasz fickóval is tárgyalok, azért nem vagyok annyira elveszett fickó, meg lesznek azok az alu kerekek, csak sok idő kell[#nyes]

svejk

Én már küldtem Neki egyet a tavasszal, megelégedéséről be is számolt a #232-ben.
Ha én bírtam venni akkor Ő is.

Bicska

Ha majd a kezedben lesznek az acél kerekek úgyis a saját szemeddel/kezeddel tapasztalod, hogy milyen brutális nyomatékok kellenek majd a dinamikus mozgásokhoz. Úgyhogy a legfőbb szakmai tanács ez ügyben, hogy számlára vedd, így akár vissza is viheted [#wink][#wink]. Itt van a kezemben 4 db a Bánki-Soos kínálatából...