Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Még nem volt meg a kisérlet, de hamarosan sort kerítünk rá, amúgy http://www.webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=termeklap&tkod=31" TARGET=_fnew>erröl a motorrol van szó, ebből van idehaza 3db.

svejk

De furcsán fogalmazol, úgy vettem ki a #745-ből hogy ki is próbáltad.

Kelepeisz Lajos

Neem, csak súlyba mértem le, megpörgetve még nem volt.

svejk

Csak hogy még jobban összezavarodj...

Mivel nem találok épkézláb adatlapot róla így csak saccolni merem a forgórészt.  
A motor teljes hossza 51 mm tehát a forgórész kb. 30 mm hosszú lehet.
Az átmérője az 56x56 mm-es külső keresztmetszet miatt úgy 35 mm.
A forgórész anyaga lemezelt vastest és mágnes. Nem hinném hogy van benne űrtechnika.
Tehát az inerciája úgy 0,2 kgcm2 körül lehet.
A motorra gondolom csak úgy 15 mm átmérőjű kerék kerül, aminek az inerciája még ha acélból is van alig összemérhető a motor sajátjával.

Konklúzió, próbáld ki acél és alukerékkel ha nem veszel észre látványos különbséget maradhat az acél. :))

Kelepeisz Lajos

Meglesem majd, de már teljesen lebeszéltem magam a vas kerékről, különben meg nagyon nem is láttam ebben a kategóriában askereket sem a Sósnál, sem pedig a Piko foodnál sem.

Kelepeisz Lajos

Uraim, jó éjszakát, mostár kezdi kihagyni az ujjam a betűket, De az is lehet hogy kontaktos a 10 éves billentyűzetem[#nyes]

s7manbs8

Álmodjál szépeket, nyomtatom épp a kerekedet. :)

0s07z7g7

Szia,
Megnéztem a leírást és a fotódon is látszik a microsteps SW1 256-on van (51.200 mikrosteps-en).
Egyenlőre állítsuk 1600 mikro step-re SW1: On On Off On
Utána jónak kéne lennie a következő beállításnak :
Steps per : 22.99
Velocity : 41749
Acceleration : egyenlőre legyen 1000 majd ezt növeljük.

A G0 X69.58 parancsra 360 fokot kellene fordulnia a bordás keréknek!
Ha idáig eljutottunk akkor kezdődhet az Acceleration növelése....

Svejk #722 : Ha jól gondolom a lineáris mozgás tehetetlenségét (392gcm2) számolod rá a bordás kerék tehetetlenségére (30gcm2) tehát összesen 422gcm2=0.422Kgcm2. Így is meg lehet közelíteni.

svejk

Nem, a 320 g-os lin. mozgás 23 mm átmérőjű kerekekkel önmagában átszámolva 0,423 kgcm2.

Jtömeg = r*r*m = 1,15*1,15*0,32 = 0,423 kgm2

0s07z7g7

Közben rájöttem mi az eltérés nekem azért 0,392kgcm2 mert a bordás kerék osztókörére számoltam átm.: 22,16 mm :

Jtömeg = 1,108*1,108*0,32 = 0,392kgcm2

svejk

No igen lehet a végletekig fokozni a pontosságot. Szegény Lajost meg már lassan a guta kerülgeti. :)
Én is megyek csicsikálni, holnap húzós napom lesz.

000000000

A frissítéseddel még rosszabbá tetted a max. sebesség adatodat, és mivel ez bemenő adat, ezután megint nem pontos semmi a kiszámoltakból.

0s07z7g7

T45 :#674 hozzászólás javítva (remélem a 22.92 mm már tényleg osztókör :) )

Lajos :
Megnéztem a leírást és a fotódon is látszik a microsteps SW1 256-on van (51.200 mikrosteps-en).
Egyenlőre állítsuk 1600 mikro step-re SW1: On On Off On
Utána jónak kéne lennie a következő beállításnak :
Steps per : 22.23
Velocity : 43181
Acceleration : egyenlőre legyen 1000 majd ezt növeljük.

A G0 X71.97 parancsra 360 fokot kellene fordulnia a bordás keréknek!
Ha idáig eljutottunk akkor kezdődhet az Acceleration növelése....

Kelepeisz Lajos

Szia!
Örömmel datálom sikerült beállnunk,légyszíves  írd le mi legyen a továbbiakban?
Közben az accelerationt is növeltem, egészen 270000mm/sec ig fel tudtam menni ahol már halk kattanással jelez hogy lépést veszített.

Kelepeisz Lajos

http://kepfeltoltes.hu/151025/IMG_2764_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>