Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

remrendes

Nekem Tibor gepe gyorsabbnak tunik a videon. Pedig harmincad akkora a sebessege.

000000000

Nem tudnád egy tárhelyre feltenni letölthető módon a videódat?
Ugyanis sem a Tiedet, sem a Lajosét XP alól IE8-al nem tudom megnézni.
A youtube ugyanis pár napja már nem teszi lehetővé a videók megnézését, csak hang van.  
Valószínűleg a te videódnál is valami ilyesmi feltétel van, de majd az informatikusok megmondják a tutit, ezekhez nem értek.
Egyébként szerintem felháborító, hogy ilyen trükökkel kényszerítenek rá a csicsára, gigára, és az egész játék csak arra megy ki, minél többször vegyél egyre használhatatlanabb új vackokat, azaz gazdagítsad őket.

Aztán lenne pár észrevételem a számításodhoz is, de most kevés az időm. Egy biztos, már az eleje is megint rossz, azt a nyalyás maximális sebességet egy normális képlettel, kellő pontossággal számold már ki lehetőleg, hiszen ha ez nem igaz bemenő adatként, utána semmi nem reális, hiába szép színesek ezek az ablakocsák. Inkább legyen minden csak fekete/fehér, de valós.:)

000000000

Az érzésed jó, az oka pedig az, hogy a Robsy az optimális dinamika érdekében egész más gyorsulási rámpákat használ, erősen épít az egységugrás technikára, azaz nem a nagyon egyszerű és hatékonytalan lineáris rámpát használom. A Robsy hajtástechnika topikomban olvashatsz erről szakmai alapon bővebben, már ha ugyan megtalálod a szétoffolások, listások miatt.

Motoros

"A youtube ugyanis pár napja már nem teszi lehetővé a videók megnézését, csak hang van."
Csak Téged szivatnak ezek a rohadtak,  mindenki más látja. Micsoda világ ez.:((

000000000

Nem hinném, hogy mindenki látja, legfeljebb még nem szembesültek ezzel, vagy olyan cuccuk, konfigjuk van, amit ez nem érint.
Azok pedig, akik birka módon elhisznek mindent, és naponta csere-berélik a dolgaikat, és alig várják, mikor vehetnek egy még okosabb telefont, meg is érdemlik sorsukat. Jól is néznénk ki, ha Newton 330 éves alaptézisei, amik alapján minden CNC műküdik havonta változnának a legújabb becsapás, megvezetés, népámítás kapcsán.

KBalázs

Hát én most direkt épp XP alól nézem, simán megy. Mondjuk ne IE8-at használj, hanem Operát, (vagy Firefoxot).  
Ingyenesek, és százszor jobbak. Az Opera ráadásul még "pici" is.

KBalázs

A Youtube tényleg kocsog amúgy, nekünk a ~4 éves tévénket igndorálta fél éve, egyszercsak bejelentették, hogy a 3 évnél régebben kiadott tévéken nem hajlandóak lejátszani videókat. Nem számít hogy alapszolgáltatása volt a tévének a YT kliens (ez egy 106 centis FHD Panasonic, nem valami nevenincs cucc). Frissítés persze nincs rá. Nekünk meg marad az anyázás.

ANTAL GÁBOR

Két adattal még kiegészíthetnéd a dolgot :     1,driver tipusa és az  
2,alkalmazott tápfesz

sasi

Két hete én is így jártam a yootube.com-al. Az Adobe Flash player frissítése után a probléma megoldódott.

PSoft

Lehet,hogy igazad van.
Már ami a videón látható sebesség adatokat illeti.

Viszont, Te se látod a két videó közti lényeges különbséget.:(

Tibor videóján, egy "őrületes sebességgel" oda-vissza száguldozó piros ledet látsz, ami legalább akkora vehemenciával villog is az alátett nyomtatott tigriskép fölött.
Demonstrálva ezzel a #845-ben írtakat.

Míg a másik videón, Robi videóján valóságos, nem virtuális, kézzel fogható munkát látsz.
Legalább akkora, vagy közel akkora sebességgel mint ahogy Tibor videóján a piros ledecske száguldozik.
Teszi mindezt, egy "mezei" butácska kínai lézervezérlő,és egy szintén mezei motorvezérlő/motorpáros segítségével,amelyek nyilvánvalóan csak a "hatékonytalan, lineáris rámpát" ismerik,és használják.  

0s07z7g7

# Antal Gábor :  
Igazad ez fontos adat :
45Volt // DM556D vezérlő

# T45 :
- Nem tudom mi a baj a sebesség számítással,kérem iránymutatásodat.
-  
Letölthető video (tömörítve)

0s07z7g7

# T45 : a táblázatban a zöld a megadandó adatokat jelöli, a sárga cellák a számolt eredményeket jelölik. Nem kellett volna fekete fehér monitorról váltanod, túlzottan haladsz a korral :)

0s07z7g7

remrendes

X-ben egy 100W-os DC szervo hajtja.  
Igazabol en csak a sebessegre es a beirt adatokra fokuszaltam, a tobbi reszet nem tartom fontosnak. A masodperc tizezred resze alatt lefuto vagy felfuto rampa geometriaja szerintem gyakorlatilag lenyegtelen.