Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Mondjuk fenyőhöz nem kellet volna ilyen gép, azt bicskával is felhasogatom.[#vigyor3]

remrendes

A tengellyel egy sikban az asztalra merolegesen ne felejts el laposvasat hegeszteni.

Kelepeisz Lajos

Rendben, köszönöm hogy szóltál.

Kelepeisz Lajos

Szia Béla!
Amit a dióda lézerhez szoktál csinálni levegő véget, abba a pici csapban ami az oldalán van milyen külső átmérőjű pneumatika tömlő való?
Lennél kedves megmérnéd? Ha jól emlékszem kb 3-4mm-lehetet?
Köszönöm

PSoft

Szia Lajos!

A fojtószelep a "pici csap"?
4mm-es pneucső csatlakozik hozzá.
(külső átm. 4mm)
A csati végén M5-ös menet, azzal csatlakozik a fúvókatest oldalába.

Kelepeisz Lajos

Tökéletes válasz, köszönöm.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Szerintetek mennyire állná meg a helyét egy 120L-es bojer, egy ikerhengeres busz kompresszorral?
Bírná a tartály?
Köszi.  

VighLajos

Ha jól tudom, a víznyomás max. 10 bar lehet. eddig ki kell bírnia.
Nálam is ott "virít" egy 150 literes bojler, hasonlóra vár.
...meg kellene szerelni...

PSoft

http://www.megatherm.hu/img.ashx?r=1&n=hajdu_z_200_elektromos_melegviztarolo_meretek.jpg" TARGET=_fnew>Szinte mindegyik villanyboyler gyártó, 0,6MPa (6bar) értéket határoz meg max. üzemi nyomásnak, vízre.
Ennél feljebb, én levegővel sem pumpálnám.

VighLajos

Lehet, hogy a bojler próbanyomására emlékszem?

Szalai György

Le kell tesztelni, sokvíz-kevéslevegő módszerrel.
Bírja az a többszörösét is, pláne, ha rövidebb, gömbhöz közelebbi a formája.

VighLajos

No, igen...
Ha a levegő szökik belőle, akkor többszáz métert is képes repülni, mire a 600-1000 liter levegőt, mint a rakéta kifújja.
Víznél ez csak pár deci lehet.

VighLajos

Be kell építeni egy 6 baros biztiszelepet.
A közel 700 liternyi levegő bőven elég a festékszóróhoz.
...én így tervezem...

PSoft

No de, Lajos 120L-es bojlert emleget.
Annak meg a gömbtől, igen csak távoli szokott lenni a formája.:)

Én óvatos vagyok, az unokám, már nem annyira.
Hangosakat kacag, mikor ráül a keményre fújt lufira,és a hintázás hatására...elpukkan a lufi a segge alatt.:))  

Erről a "sokvíz-kevéslevegő" tesztelésről, írhatnál pár sort.

kaqkk007

Levegőre nem használnék bolylert, nem véletlenül használják rá a csöpögőcsapot (túlnyomás gátlás) kb2-3 bár nyomásra van tervezve a tartály