Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Hát ja, volt már sokszor, hogy az elméletet felülírta a gyakorlat.  
Végülis hangtompítást kell a pulzáló levegővel is elkövetni és máris megnyugszik a pulzálás.
Te is hangtompítót csináltál, nem puffert.
A pet palack, meg a műa. marmonkanna azért tompít csak, mert nagy a légtérfogat és még rugalmasan tágul is.
Na majd a téli lézerezésekhez csinálok én is egy jó kis kipufogót[#circling]

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Valaki tudna segíteni, hol kaphatok ilyen zsírt:
"EP/1-es konzisztenciájú zsír", sajnos nekem semmit nem mondanak ezek az adatok, csak azt tudom hogy ilyen kell.

remrendes

Keresd ugy, hogy NLGI1. Ugy gyakrabban hasznaljak. Barmelyik csapagyboltban beszerezheto, kicsit "folyosabb" allagu.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, picit átunna néztem az 1 azt jelenti hogy lágy zsír, hétfőn bemegyek és veszek.

zozo

A házgyári úti szerszámboltban van ilyen, ha még lágyabbat akarsz.  
http://aruhaz.kauffer.hu/index.php?page=details&prod=1380&cat=577" TARGET=_fnew>zsirspray
A kerámiagolyós kötélcsigákkal egyszerűen csodát művelt, de lineárokra is használják,  a fórumon is ezt tanácsolták nekem.  
Azóta a golyósorsókra is ezt fújom, meg a lin. kocsik közepébe is, egy átalakított zsírzógombával.(nincs benne rugó meg golyó)

remrendes

Zsirbol is van vekonyabb, NLGI0 es NLGI00.

zozo

KoLa

A zsírspray-ről jut eszembe! csapszeg srpay-nek is nevezik! csak nagy hőnek kitett helyekre érdemes befújni, mert különben beragasztja a cuccot!
Én pl, ráfújtam próbaképpen az eszterga ágyazatára!
Először még jónak látszott, de aztán amikor már két kézzel kellett arrébb tekerni a hosszánt, le kellett mosni az egészet...
Láncokra, beragadt rozsdás csuklókra jó!amikor kifújjuk, oldószerrel együtt beférkőzik mindenhová!de aztán az elpárolog, és marad ragacs! ha nincs hő, akkor nem az igazi!

Szalai György

Ha az EP is számít az alkalmazásban nem csak a konzisztencia, akkor arra is érdemes odafigyelned.
EP mint Extreme Pressure, vagyis nagy nyomásnak is ellenálló adalékkal készült zsír.
A nagy nyomás miatt, EP adalékmentes kenőanyaggal már közvetlen érintkezésnek kitett felületek közötti összehegedést igyekszik akadályozni.
De az EP adalékok között léteznek szilárdak is, amik a gördülőtestek mozgását akadályozhatják. Finom alkalmazásokban (ahol nincs nagy terhelés és az alacsony indítási nyomaték is fontos) nem célszerű a szilárd adalékú zsír alkalmazása.

(A kenőanyagoknak még sok kiválasztási szempontja lehet az EP/1-en kívül is.)

Kelepeisz Lajos

Nekem ezt a ajánlottál gyárilag egy lineáris kocsihoz, majd picit utána járok biztos kapok ezt az EP/1 zsírt.[#smile]

remrendes

Nem lehet, hogy lanckeno spray volt? Az kicsit ragacsosabb, mint a zsirspray.

zozo

Hát nem tom, éppen azt írja, hogy megakadályozza a csúszó felületek összetapadását.
Biztosan van több féle zsírspray, a fehér Motip nálam bevált.

KoLa

Nekem, az a baloldali van, a linkedet nézve!

Kelepeisz Lajos

Szomorúan cáfolom meg az állításodat, egész Veszprémben csak kettő helyen lehetett kapni, de mindkettő helyen a legkisebb kiszerelés az 5 kg, aminek az ára több tízezer forint, indoklás: ez ipari kenőanyag amit nem forgalmaznak kis kiszerelésbe. "i'm sorry so sorry"